Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
O aleti gidip almayı düşünüyorum.Arkanızdan 4-5 tane kangal deli gibi peşinizden koşarsa suluk muluk bi işe yaramaz.Bazı köpekler uyuşuk oluyor bişey yapmıyor bazıları oyun amaçlı geliyor ama eğer yüzünü gerip kulakları arkaya atarsa istedğin kadar altında trek olsun isterse kawasaki olsun o köpek sana saldırır.Özellikle geceleri çok işe yarar hoşt moşt bi yere kadar..alıp kurtulurum.arkadaşımda var denedik hiç köpek möğek gelmedi yanımza ayağa kalktı sonra geri döndü.Ayrıca hayvanlara zarar veren bir alet değil kesinlikle biz rahatsız olup duvara tostlayacağımıza onlar susssun otursun..=)

Scudo
bılıyorsunn cıhazlar var ama etkı alanı kısaa...
50 ytl llık cıhaz 6 metre artı bıde ruzgar olmıcakk ses olmıyacakk :)
110 ytl lık cıhazz ıyı tam bıze gore makull yanı bılgınız olsunn...

@eya:
abim aslında haklısın bu kuçularla karşılaşınca aldırmamamk lazım hiç bir şey yokmuş gibi yola devam etmek lazım(çünkü korktuğunuz ve endişelendiğiniz zaman daha çok saldırgan oluyorlar...)
az önce(2 saat kadar önce)Kayseri-Gesi bağlarına doğru gittim..gidiş dönüş;yolda tam 3 kerede 8 tane kuçu kovaladı beni..ilk 2 sefer iri bir kangal,ardından 7 tane melez köpek..dediğin gibi aldırmadım ve belli bir süre peşimi bıraktılar..ama ilk seferki kangal ağzını açıp üstüme kadar çıktı aldırmayınca kurtuldum..
ama ne olur ne olmaz sonucunda bunlar hayvan akılları yok birşeyleri yok,aldırmamak her zaman işe yaramayabilir dikkatli olmak her zaman yanımızda birşeyler bulundarmak gerekir(ben çok uzun yollarda yanıma biraz et almayı düşünüyorum,peşimi bırakmadıklarında eti fırlatınca belki kaçmak için zaman olur..)..

etin kokusu -ki çok uzun yolda et bozulacaktır- eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak gibi olur. köpek hiç niyeti yokken peşine takılabilir :D

en iyisi umursamamak..

• Beğen
Tepkiler: N.Erdem TUGRAHAN
Ben umursamadımm ama kopek abıı ne yapacagıı bellı olmuyor ıstee..
Anı = Bır gun yesılkoyde ara sokaga gırdıkk nasıl olsa sakın semt,her zaman gectıgımız yerr...tamm gıdıyoruzzz dondukk dort kısıyızz,sen gel ıkı guzel şato nun arasından cıkı ver ıkı tane jaguar cıktıı :) ,ondan sonrası onemlı degıl arkadaşlar.....? benım 0-40 km cıkmam fazla zaman almadıı zatenn... :D ozguruu pacadan yakaladıı sanırımm ben gormedımm :D sattık ama neyse saygılarrrrr.. :) :) :p

Köpeklerden benim kadar korkan yoktur ama bisikletin tepesinde onlarla baş etmenin en kolay yolu durmak. İstediğiniz kadar hızlı gidin, ya da köpekler deli gibi koşsunlar; tek yapmanız gereken şey durmak.

Bu hafta sonu Belgrad'da 4-5 köpek önüme çıkınca da durdum ve hayvanlar senin bu ani duruşun karşısında ne yapacaklarını bilemeyip önce afallıyorlar ve sonra da yollarına devam ediyorlar.

Bir uyarı daha, köpekler biraz uzaklaştıktan sonra sakın hemen pedallara abanmayın, tekrar peşinizden gelme olasılıkları yüksek, gözden kaybolasıya kadar yavaş yavaş gidin:)
ayse

• Beğen
Tepkiler: Murat CER
Dogru aslında durmak gerekırrr....soguk kanlı olmak gerekır herzaman..
Aslında bır ıhtıyar zamanında soylemıstıı..,kopek sana saldırırsa yada kalkarsa durr vee gözlerinin içine bakk hiç kıpırdamadan o korkar sende gıder ....boyle soylem demıstı bana ama denemeye fırsat olmadııı :) saygılaar

Köpeklerden kurtulmak için bir kaç kızıldereli bisikletçi yöntemi var aslında eğer korkunuzu yenebiliyorsanız köpeğin yanında durup yere çömelin köpek arkasını dönüp gidecektir.Yada giderken köpeğin yüzüne su sıkın yine kaçacaktır ve sersemleyecektir.yada bisikletin selesinin arkasından 1-2 metre ip sallayın (tekere dolamadan)ucuna bir poşet yine köpek gelmeyecektir.Poşetin çıkardığı ses dalgaları rahatsız ettiği için gelmiyor.Hepsi denendi en çok kullanılan köpeğin yüzüne su sıkma.Sıcak bölgelere pek işe yaramıyor haberiniz olsun.Köpek duş aldığını sanıyor.Rastgele :)

• Beğen
Köpeklerden kurtulmak için 2 yöntem biliyorum. Bisikletten inmek istemiyorsan pedala asılacaksın. :D
Eğer bisikletten inmek sorun olmaz diyorsan olduğun yerde çömelip hacimli görünmeye çalışabilirsin.
Kartepeye 1 km kala ıssız bir yerde karşıma çıkan sivaslı kardeşlerime karşı denemek zorunda kalmıştım. Cıyaklıyarak kaçtılar. Saygılar.

evt su sıkmak etkili olabilir bugün beni de kovaladı ama kuçuyu tinlamadım tempoyu bozmadan yavaş çıktım yokuşu köpek yanımda kendini yırtıyor ama sadece ses yapıyo icraat yok. :D :D :D

• Beğen

Yukarıdaki kadar pratik bir çözüm mü bilemiyorum ama;
Bir köpeğin sizi gözüne kestirmeye çalıştığını hissettiğiniz an gidonu üzerine kırın, bu onun cesaretini hemen kırıyor. :)

o kadar yazılıp çizilmiş bir de bende yazayım
öncelikle her biri 90 kiloluk 2 devasa kangal sahibi olarak sunu belirteyim bu köpekler genellikle zararsızdır. ama cevrede bir sürü varsa sözünü ettiğiniz hicbir yöntem onu durduramaz, en iyisi siz hic yaklasmayın. diger coban köpekleri o kadar saglam degildir bildigim en tehlikeli bölge ege bölgesidir akbaş denilen coban köpeklerinin bölgesi kızdırıldıgı zaman bırakın bisiklet atın üstünden adam alırlar. Dogada basıbos köpekler genellikle saldırmazlar cunku korumaları gereken birsey yoktur. yanlarından hayvanı ürkütmeden yavasca gecildiginde kıpırdamazlar bile. hatta hafif bir ıslıkla yanınıza cagırıp vaktınız varsa oynayabılırsınız bile. Köpeklerin saldırıya gecmesine neden olan sey her zaman onlardan korkmaktır ne tuhaftır ki bunu hep hissederler bu da onları cesaretlendirir ve saldırırlar. Köpek gorunce tabana kuvvet kacarsanız o da kovalar :) kacanı kovalamayacaksın lafı bi islamyette gecer ben henuz müslüman köpek görmedim.

• Beğen
Tepkiler: kirli
yukarda bi anlam bozuklugu olmus
"ama cevrede bir sürü varsa " koyun sürüsü demek istemistim

Arkadaşlar: önerileriniz hep doğru ama sanırım karnı tok köpekler için. Bu mesajı yazdığım ocak ayının ortasında karlı ve soğuk dağlardaki aç köpekler her şeyi yiyecek sanıyor. yiyemesek de hiç değilse bir tadına bakayım diyorlar. önerim şudur ki: şehir dışında gezecekseniz genelde trafiğin işlediği (şehirler arası yada ilçeler arası ) yollardan veya bu yollara yakın yollardan bir güzergah seçin kendinize. köpekler bu yollara ya yaklaşamıyor yada yaklaşanlar trafik kurbanı oluyorlar zaten.

şehirin kıyısında, beylikdüzünde oturuyorum. mahallemizde özel güvenlik var o yüzden köpek yok ben de 20-30 km civarı yaptığım antrenmanları mahallede belirlediğim 1 ve 2 kilometrelik parkurlarda turlar halinde yapıyorum. ancak pek çok zaman mahallenin dışına çıkıyorum ve her seferinde köpekler beni bekliyorlar :D . şehirin hemen dışında ya da şehirin içinde yaşayan köpekler genelde açlık çekmiyorlar o yüzden bisikletlileri takip etmeleri yemek için olmuyor :D eğer şehiriçindeyseniz pedallamanaın manası yok çünkü köpekler daha da feci gaza geliyorlar ve müthiş bir aşk-ü şevk ile sizi takip ediyorlar. yapılacak en iyi şey durmak ve bisikletinizi köpekle aranıza alarak "hoşt, kışt" gibi sert ünlemlerle bağırmak. hayvanseverliği bir kenara bırakıp (ben hayvansever birisiyim) taş atmakda 2. yol olabilir. hiçbir köpek alnının ortasına taş ekleştirildikten sonra size havlamaya devam etmez. karnı çok açsa bilemem :D

arkadaşlar diyelim ki peşimizdeki kuçudan(veya kuçulardan) ne yaptıysak kurtulamadık ve bizi yakaladılar ve şöyle bir güzel tadımıza baktılar:D
o zaman ilk yardım olarak neler yapabiliriz(yapmamız gerekir)(bir sağlık kuruluşununa varmadan)...??

inşallah böyle bir şey başımıza gelmez ama bunlar hayvan akılları yok fikirleri yok ne olur ne olmaz...

saygılar..

Said E.

yara küçükse büyük bir bez parçasıyla (katlanmış tişort vs) üzerine bası yapmak gerekir. yara büyükse ve kan kaybı çoksa bası + turnike gerekir. turnike yapmayı bilen birinden uygulamalı olarak öğrenmek her ciddi bisikletçinin yapması gereken birşeydir. ilk yardımı bilmek özellikle arazide çok önemli.

@tayfur:
saolasın abim..
işe yarar,gerekli ve önemli şeyler..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri