Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Mesajinizi biraz once gormemden dolayi size biraz gec de olsa cevap vermek istiyorum. Gecikme icin umarim kusuruma bakmassiniz:)

Aslinda bu cevabi forumda, uzun yillar `outdoor` gecmisi olmus bulunan abilerim benden kat kat daha iyi cevaplayacaklardir.

Fakat ben de size basimdan gecen bir olayi anlatarak yardimci olmaya calisiyim:) Babamin gorevi neticesinde 2001-2003 yillari arasinda Tokat`ta 2yil yasadim. Bisikletseverler icin bulunmaz bir cennet olarak gormekteyim orayi. Hele hele Istanbul`a dondukten sonra bu hislerim 4e 5e katlandi diyebilirim:) Yine bir gezim sirasinda daglik bir bolgeden, genis bir patikadan bisikletimde gecmekteydim. Uzakta, sulama kanalinin diger tarafinda, alman kurduna benzettigim kulaklari dimdik, vucudu arkaya dogru yere yaklasan ve kuyrugu kivrik kivrik(tam bir kurt gorunumu) ve inanilmaz bir sinirle bana bakan davetsiz bir misafirle karsilastim.. Sulama kanalinin bos olmasi en buyuk sanssizligimdi sanirim..:eek: Sulama kanali hendek seklinde ve derin oldugu icin bana yaklasamayacagini dusundugum icin rahattim.. Ta ki hendegi bir harekette kolayca asabilmesine kadar:) Bu sirada ben tabiki de pedala kuvvet diyerek iyice hizlandim. Fakat inanilmaz bir israr ve kararlilikla hirlaya hirlaya muthis sinirli bir sekilde hemen yanimdan kosmaya devam etmekteydi. Yanlis bilgi vermek istemem fakat abartisiz yaklasik bi 5dk kadar yanimdan hic ayrilmadi. Ben de tek carenin yola(insanlarin bollastigi biryere) yakin biryerlere gitmek oldugu kanisina vardim ve hizla tepeden inmeye baslamistim ki artik hizima dayanamadi, geride kaldi ve kurtuldum.. Ve maceram boyle bir mutlu sonla bitti:)

Ayni noktada surekli baska kopeklerle karsilasmaktaydim fakat biraz da kurt kopegi sahibi olmanin verdigi aliskanlik ve tecrubeyle bu seferki kopegin niyetinin kotu oldugunu ve 5dk boyunca hic durmadan hirlamasinin pek de iyi olmayacagini dusundugum seylere sebep olmamasi icin kacma yolunu sectim ve sonuc olarak HALA YASIYORUM, aranizdayim:):):)

Umarim sorunuza size rehber olabilecek sekilde cevap verebilmisimdir:)
Cevaptaki gecikme icin tekrar kusura bakmamanizi rica ediyorum:)

Saygilar
Tugberk

Scudo
bu gibi bir durumda,eğer olayı en kötü ihtimalini düşünerek değerlendirmek gerekirse pek yapacak bişey yok.yetişkin ve cins bir köpek özellikle kurt köpeği,kangal,rottweiller v.b koruma ve savunma amaçlı köpeklerin saldırılarına bir insan fiziksel olarak pek karşılık veremez.hem bizlerden kat be kat hareketli ve çevikler hemde kocaman dişlere sahipler yani siz ne olduğunu bile anlamadan tabiri caizse bacağınızdan girer kolunuzdan çıkabilirler.ancak eve gittiğiniz zaman anlarsınız vücudunuzda büyük yaralar olduğunu.tabi bu dediğimiz gibi olabilecek en kötü ihtimal.inşallah hiçbiriniz böyle bir durumla karşılaşmazsınız.bu durum artık bir nevi ölüm kalım meselesi olduğu için artık tüm varlığımızla havyanla dövüşmemiz gerekecek.önemli olan hayati yahut hassas yerlere saldırmaktır .mesela gözlere parmak sokmak yada buruna sert darbeler.tabi ciddi derecede soğuk kanlı olmakta gerekiyor bu gibi durumlarda.bir başka önlemde insanlardan yani yardımdan uzak bölgelere giderken yanınızda bir sopa küçük bıçak gibi outdoor gezileri süresince yanınızda taşımanızın pek yadırganmayacağı aletler bulundurabilirsiniz.köpek kovucu aletlerde bir çözüm gibi ama şahsen pekde güven vermiyor neticede size saldırmayı gözüne koymuş kararlı bir hayvan bundan pek etkilenmeyecektir diye düşünüyorum.
eğer hayvan size saldırmassa yani sadece bahsettiğiniz arazide karşınıza çıkarsa hareket etmeyin bir önceki mesajda belirtilen gibi yolunuz değiştirin,bir süre hareketsiz kalın,etrafınızı inceleyen muhtemel bir kaçış planı yapın ve tepkisini ölçün çünkü aynı anda oda sizi tanımlamaya çalışıyor olacaktır .acele etmeden yolunuzu değiştirin o yokmuş gibi davranın ve sakin olun herşeyden önce.

ya arkadaşlar haklısınızda 2 sene önce sivas ta köyüme götürdüm bisikletimi dağda taşta sürerken domuz sürüsü geçti yanımdan arkadaş öyle bir kaçtımki köye 50 metre kala zinciri kırdım aşırı baskıdan pedallara bıraktım bisikleti var gücümle kaçtım köye sonra köylülere haber verip sürek avına çıkardım adamları adamlar dediki allahtan saldırmamışlar yoksa öldürürlerdi seni :S altıma yapıyodum korkudan köpekleri boşverin en fazla sizi altına alıp 1*2 ısırık darbesiyle kurtulursunuz ama ya yabani hayvanlar allah herkesi korusun bu korku yüzünden dağlarda kamp yapıyordum bisikletimle bi daha da tövbe ettim arkadaş allah kimsenin başına vermesin çok tırstım çooookkk

ya korkmayın bu kadar.hevesli olanları da ürkütmeyin doğaya çıkmaktan, kamp yapmaktan.

yabani hayvanların çoğunluğu sizin kokunuzu aldığında zaten uzaklaşacaktır.

arakadaşlar 80ytl falan verip dazer almanıza gerek yok... çok basit ve ucuza köpek düdükleri satılıyor.. sizin duyamayacaınız bir ses yayarak köpekleri rahatsız ediyor hem de 15 20 lira civarı bütün pet shoplarda bulabilirsiniz tahmin ediyorum...
üstelik elektronik te olmadığı için yamurda bile rahatlıkla kullanırsınız bozulma riski de olmaz.. evladiyelik anlayacaınız ;)

""" ya korkmayın bu kadar.hevesli olanları da ürkütmeyin doğaya çıkmaktan, kamp yapmaktan.
yabani hayvanların çoğunluğu sizin kokunuzu aldığında zaten uzaklaşacaktır. """

Kesinlikle katılıyorum. En çok korkmanız gereken şey illaki korkacaksanız :) İnsanlar. Doğada ne yaptığını bilen, bir yuvayı, bir sürüyü vb. alenen ve ısrarla tehdit etmeyen birisinin zarar görme olasılığı çok az. Ama büyük şehirlerde, hele ki istanbulda pekçok arabanın bagajında sopa, her 7 kisiden birinde silah veya bıçak var ki. Kıyaslarsak doğada çok daha güvendesiniz bence.

• Beğen
Tepkiler: tayfur
bu kadar muhabbete gec katılarakta olsa cevap yazmak istedim

en kotusu kimsenin basına gelmez dediginiz olay benim basıma geldi
zamanında 1 grup 4 ayaklının saldırısına ugradım

ilk olarak unutulmamalıki; bu hayvanların sagı solu belli olmaz
en tipsiz sokak kopegi bile sayısı 2den fazla olunca kabadayı olur
kendini bisey sanıp onune atlar
kucuk ısırıklar iyilesir bir sey olmaz hatta ısırılınncada adrenalinden dolayı canınız hic acımaz ama ellerinize dikkat edin parmak koparma egilimleri vardır bu hayvanların( neyseki okadarı basıma gelmedi ucuz kurtuldum)
genellikle arkadan saldırırlar biz kacarız onlar kovalarlar
sakın arkanızı donmeyin derim

bu arada ben kopekleri severim hatta efendi, sahipli kopekleri ayrı bir severim ama sahsen sokak kopeklerinin toplatılıp uyutulması taraftarıyım
eger saldırıya ugrarsanız kacabilecek konumdaysanız kacın ama kacamayacaksanız bisikletten inip yuzunuzu hayvana donup tas sopa ne varsa kendinizi savunun
hayvan hakları filen bosverin
sakın sizi yere dusurmelerine izin vermeyin yere duserseniz hemen ayaga kalkın

ilk yardım konusuna gelince eger herhangi bir damar parcalanmadıysa kanama durur ama kanayan yere bası yapmak yada tampon uygulamak en iyisidir

eger ısırılırsanız ası olmaktan korkmayın simdilerde asılar hic acıtmıyo
ama dikis atılacaksa o biraz agrılı oluyo tabee

bu arada soz konusu aleti odtu de uretiyo ankaradan satın alabilirsiniz ama yanınızda bi kopekle gidin bazen calısmıyo aletler calısanını alın..bide alet gurultulu yerlerdede pek ise yaramıyo ama yinede su bahsi gecen dudukten bende arayacagım kendime nede olsa pil derdi yok

hayvan haklarına biraz daha saygılı olursak ve daha yumuşak bir dille yazarsak iyi olur. lütfen kendinizi uyarılmış kabul ediniz. mesajınızı değiştirmiyorum bu seferlik.
bölüm mod'u tayfur

Soylediklerinizin bir kismina hic katilmiyorum!! Eger kacamayacak durumdaysaniz kesinlikle ama kesinlikle vurmaya kalkmayin.. Zarar gordugunu anladigi anda 2kat sinirle ustunuze gelecektir!!Unutmayin ki kopekler inatci hayvanlardir! Eger kacamayacak durumdaysaniz ve kopek size cok yakinsa en iyi yol elinizi cebinize sokup hic hareket etmemektir.. Tabi burda konusmak cok kolay fakat bunu basarmak icin sogukkanli olmalisiniz.. Fakat en iyi yontem kuskusuz budur!

Saygilar
Tugberk

en iyi yöntemin hangisi olduğu hakkında önceki sayfalarda epey yorum ve tartışma var. lütfen kesin ifadelerden kaçınalım.
tayfur

eminim kopek seni yemeye basladıgındada oyle ellerini cebine sokup beklersin
hatta oturup satranc oynarsın nede olsa inatcı ve zeki hayvanlar

bende beni ısırmaya baslayana kadar oyle beklemistim zamanında
ise yaramadı

iğneleyici konuşmalar ve bu tip tartışmalar yapıcı olmuyor. forumumuzda örnekleri epeyce yaşandı arkadaşlar. lütfen bu uyarıları dikkate alın.
tayfur

:) :) :) ÖNCE HERKESE MERHABA...GÜRSEL BEY...SİZE DE..BEN JALE...Bisikletle sizler kadar şehir dışı maceram olmuyor.Ama şehir içinde ,özellikle sabah erken ve gece geç vakitlerde köpekler pek cesaretle karşılarında durulası şeyler değil.Hayvan sevgisi çok fazla biri olarak, nlara zarar vermeden korunmanın yolu olmalı...Sanki,zarar verici bir tip olsam,sabah park ve sahilleri ve Ethem efendide dahi ara yoları kaplayan sürülere zarar verebilirmişim gibi...Tabana kuvvet kaç yazar?insanın dizlerinin bağı gidiyor zaten...pedala kuvvet??!!yol yokuşsa yetişeceğini bile bile zor.. O cihazlardan lazım...hatta o düdük...Yaa sagolasın. O düdükten edineyim bari...Oğlum sabah erkenden dershaneye giderken ona da sataşıyorlarmış..ona da bir düdük..Ama siz hiç Karadenizde yaylanın tepesinde bir anda burnunuzun ucunu göremeden sisler ve karanlıkta kaldınız mı?güneş batışını izlerken hava kararmadan döneyim deyim kalkıyorsunuz ama sis bir anda iniveriyor..burnunuzun ucu bile sisler arasında..hava da bir anda kararıyor..etrafınızda çepeçevre hırlama ve havlamaar..kocaman çoban köpekleri etrafınızı sarıveriyor.gittikçe nefeslerini duyuyorsunuz.:Skull-175 Hava aniden soğuyor.korkudan mı? bilmem..gerçekten de soğuyor.Konuşmayı denyoruz 4 kişi elele tutuşup birbirimize dayanıp, tek kütle gibi olarak..ağır ağır "sakin olun..tamam..tamam.." diye diye süzülüyoruz kendimizce köyün olduğu yöne..ama köy ne taraftaydı ki...birimiz korksa hepimizi parçalayacaklar..hırıltılar artıyor..O an bisiklet olsa da kaçamazsın...sis..kayalardan veya bayır aşagı yuvarlanıp iyice ellerine düşersin.yıllar gibi geçen dakikalar..öldük artık düşüncesi...Ve çobanın sesi.. "gelin buraya".."ne var orada"...Köpeklerden tehdit dolu birkaç kesik hırlama ve havlam..göz dağı bize..yanımızda tetikte duruyorlar.fenerlerin ışığı sisten süzülürken köpekler sakinleşiyor da adamlar bizi köye indiriyor ama köyde ilk evin yanına gelip duvarını görür görmez "dizlerinin bağı çözülmek" deyiminin manasını ve neden öyle dendiğini anlıyorum.çünkü dizlerim yok oluyyor ve yereoturuyorum o anda çökerek..yok tutmuyor dizlerim...Ve istanbul göbeğinde sahil yolunda köpekler bisikletime atlarken çok sakin olmak zor.:eek:
Hele geçen yıl sabah erkenden Moda da kahvaltıya giderken yolları kazmışlar yoğutçu parkından sonra..sahile çıkıp gideyim dedim ve kapıları ardına kadar açık bir şantiyeden geçeyim dedim..ki ağızlarından salyalar fışkırarak bir anda 2 dev kurt üzerime koşmaya başladı..O an kalbim nasıl atmaya başladı beynimin içinden duydum sesini kalbimin...ve ayaklarıma bir ısırış mesafesi kala bir anda kala kalıp havlamaya devam ettiler..zincirlilermiş. zincir demem bakmayın.. uuuupuzun..zincir bitince dörtnala gelişleri zınk diye sonlandı...ben de o anda düştüm zaten yere..Gel de korkma...Ben korkarım bunlardan sonravalla... nasıl korkulmaz ki...oanda ne su tabancası, ne taşı..düdüğe nefes yeterse ala..en iyisi şu cihazdan da almalı..değil mi*

Daha önce biri Kangal olmak üzere 2 kez köpekler tarafından ısırılmış biri olarak ben de (hepsiburada.com)dan dayanamayıp o aletten aldım.Çeşme'de o kadar ilginç ve türünü ve özelliklerini bilemediğimiz köpekler var ki... Malum bir musibet bin nasihattan iyidir.Henüz kovalanıp cihazı gerçek ortamında deneme şansım olmadı ama (lütfen affedin) kendi halinde dolaşmakta olan birkaç kedi ve köpek üzerinde denedim ve sonuç harika oldu.Köpekler neye uğradığını anlamıyor,hemen topuklayıp kaçıyorlar.

cihaz kesinlikle fiziksel zarar vermiyor. fiziksel zarar vermesi için yanınızda megavat kuvvetinde jeneratör taşımanız ve aletin de birkaç bin kat nüyük olması lazım. köpeğe hoşt kediye pist demekten biraz daha fazla hayvanlara zararı var ama önemli de değil. gene de dinlenme halindeki ya da zararsız hayvanlara uygulamamak lazım.

O cihazı; defalarca dağlarda, asli vazifesi masum koyunları korumak olan işinin ehli asil yaratıklar üzerinde, kendimizi mutlak taciz ve takiben fiziki hasardan korumak maksadıyla mecburiyetten dolayı denedik ve gördük ki.. bu cihazı yanımıza almadan bizim memleketteki(İç Anadolu) dağlara çıkmak, bizim için paraşütsüz uçaktan atlamak gibi bir şey olabilirmiş..

İki püf nokta: cihazın pilinin zayıf olmadığından ve hayvanların kulağının sağır olmadığından emin olmaya çalışın.. emin değilseniz hiç riske girmeyin..
aleti güle güle, kötü günlerde kullanın..o kötü günleri ise Allah hiç göstermesin (adınıza sevindim ama ilgili hayvanların adına ise hiç üzülmedim, zira onlara hiç ama hiç zarar vermiyor, hatta hoşlarına gidiyor desem, bu da yalan olur)

• Beğen
Tepkiler: murat16
karakoy atlantis spor magzasinda 60ytl den satiyorlardi diye hatirliyorum Dazer diye geciyo adi

evet haklısın tayfur...
bir hayvansever olarak, aslında bu başlık( Köpeklerden kurtulmak için ?)hic hoşuma gitmiyor ama o veletlerde tekerlekli taşıtlara fazla meraklılar....:D
bir ara konya'nın bir ilcesinin belediye başkanı kedi ölüsü getirene 5 köpek ölüsü getirene 10 ytl veriyordu.. adama yazdığım mail'lerin sayısını hatırlamıyorum..
segiler..

• Beğen
Tepkiler: Nuran Atakan

Bir kedi sahibi ve sokakdaki bütün hayvanları seven ve onları zaman zaman beslemeyi görev edinmiş biri olarak bu tutumundan dolayı seni kutluyorum.

Bu dazer denilen aleti geçen hafta almak zorunda kaldım açıkcası; çünkü İstanbuldayken köpeklerle bi şekilde başa çıkabiliyordum ama İç Anadoluda açık alanlarda,köy yollarında kangallarla ve benzeri tarz köpeklerle tehlikeli deneyimler yaşıyorsunuz.

Aleti aldığımdan beri arkadaşların, evdeki kedime veya kendi halinde sokakda dolaşan köpekler üzerinde denemem konusunda telkinlerine karşı bunu çok net biçimde reddettim.

Geçen pazar turdan dönerken arkadaşla çevremizi biri kangal 4 köpek sarınca kullanmak zorunda kaldım.

Hayvanı etkilediğini söyleyebilirim ama bu etki daha çok bir şaşırtma etkisi gibiydi.hayvana işkence edici bir özelliği olduğunu söyleyemem.

Ama lütfen yinede sokakda kendi halinde köpekler üzerinde denemiyelim.
Hayvanlara en azından biz bisikletseverler sahip çıkalım ve onları kollayalım.onlara eziyet edenlere müdahale edelim.

• Beğen
Tepkiler: Murat EVGİN
pilli kovucular değil de, düdük gibi nefes üfleyerek öten aletlerle tecrübesi olan var mı acaba? (desem ben de dahil diğer hayvanseverler irrite olmaz umarım..)

hem daha ucuz, hemde taşıması kolaymış ama hiç görmedim..

cevaplar için peşin peşin teşekkürler...

Yakında fotoğrafları ile birlikte sizlerle paylaşacağım bu hafta sonu yaptığım İznik Orhangazi turunda 4 kere köpek tarafından kovalandım. kesin alacağım bu aletlerden.

Bende bahsettiğiniz düdükten var.
Bir ara sokak köpekleri market arabası ittiren bir komiyi havlıyarak rahatsız ediyorlardı. Bende var gücümle üflediğimde, kuçular bir an irkildiler, dikkatleri dağıldı, "ne oluyoruz" anlamında bakınırlarken artık akıllarında komiye havlamak kalmamıstı.
Bu cihaz çok yüksek frekansta ses yayınlamaya yarıyor. 20.000.Hz. kadarını biz duyuyoruz. Üzeri daha ince olan sesleri de kuçular duyabiliyorlar, daha önce hiç duymadıkları bir ses olduğundan da "Anaaa ne oluyo yaaaa" edası takınıyorlar.

Özel ses çıkararak kuçuları kovan cihazlar için;
Bu konu geçen sene haziran ayında yazılışılmıştı. Oradaki açıklayıcı yazımı şimdi buraya tekrar kopyalıyorum.

Bende kucu kov var.
Bu aletler ne yazıkki sadece sokak kuçularının yönünü değiştirebiliyor. Cins köpeklerde işe yaramıyor. Eğer normal sokak kuçusu ise " HÖNK" diyerek ve durup geriye doğru kaçıyorlar. Fakat cici kuçuları olan mahalle sakinleri çiftleşme dönemlerinde erkek kuçularını sokağa salıyorlar, onlarda buldukları sokak kuçuları ile çiftleşiyorlar, dolayısıyla günümüzde saf sokak iti bulmak oldukca zorlaştı. Kırma olan yeni nesil sokak kuçuları ise benim cihazıma ne yazıkki cevap vermiyorlar.
Buradan yola çıkarak diyebilirimki ;
Sokak kuçusunun kuyruğu, arkasında aslanlar gibi bir sağa bir sola sallanıyorsa korkmayın, bilin ki aslında o sizi oyuncak olarak seçmiş, ısırsa bile acıtmaz, yeterki siz panik yapıp elinizi yada ayağınızı kuçunun ağzından çekmeyin Artık nasıl olacaksa
Bunun yanı sıra her havlayan köpek ısırmaz.
Burun deliklerini yukarıya doğru çekmiş, yüzü buruşmuş, başka bir değişle suratı çirkinleşmişse !
O zaman hastanede ziyaretinize geliriz
Bisikletin peşine takılan sokak kuçularının belirli menzili vardır, bacaklarınıza vede nefesinize güveniyorsanız gazlayın, bir süre sonra menzilleri bittiğinde kendiliklerinden duracaklardır.
Bunun yanı sıra cins bir kuçu, mesela Alman kurdu kovalıyorsa yandınız demektir.
Cins kuçular kovalamıyorlar. Kovalıyorsa, helvanızı yemeğe geliriz
Kurt köpekleri saatde 50 km. hızla uzun mesafe koşabiliyorlar

Şuna bi yorum da ben yazayım. Ben ne zaman üzerime dogru havlayarak gelen bi köpek görsem, ayakta kullanıyosam eger oturma pozisyonuna geçiyorum, yavaşlıyorum (arka frenle lastigi kitleyip azcık kaydırınca arkayı, üzerime gelen pek çok köpegin son sürat geri kaçtıgını gördüm) ve seyrime devam ediyorum. Yanımdan havlayarak koştururken kesinlikle ona bakmıyorum, sanki orda degilmiş gibi davranıyorum. Bi süre sonra kendiliginden çekip gidiyo zaten.
Sürüş yaptıgım mekanlarda grup halinde köpeklerle karşılaştım, çoban köpekleriyle bayaa bi karşılaşıyorum. Hep aynı taktigi uyguluyorum, hep yanımda koşturuyolar ve sonra canları sıkılıyo gidiyolar.
Hayvanın psikolojisinde mekanını korumak var, uyarı olarak havlayıp duruyo olayı o, o kadar. Üzerine gitmeyin, rahatsız etmeyin, o da iki havlar gider zaten.

Bu arada bazı yorumlar çok komedi kuru sıkı tabanca falan hehe :D Alt tarafı köpek arkadaşlar siz istifinizi bozmadan yolunuza devam edin o takılır öle gider sonra :p

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri