Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısına karşı elektroşok cihazı

Ürünü taşımak yasal suçmu ??
 
Scudo
dazzerlar çok para. Diğer çin malı ürünler de çok etkili değil. En güzeli bisikletten inip bölgelerinden çıkana kadar yürümek.
 
Köpeklerin bir bölümü saldırır, havlar ve on metre sonra bırakır. Bunda korkulacak bir şey yok, sakin olup paniklememek en iyisi. Bazı köpekler (yüzde biri) çok sert köpektir ve iyi bir geri dönüş görmedikleri için kendilerini alfa sanırlar. Onların bu öz güveni etraflarına çok köpek toplar ve her gözlerine kestirdiklerine saldırırlar. Hatta ısırmaya ve toplu halde parçalamaya bile başlarlar. Bizim en çok dikkat etmemiz gereken kalabalık gruplardır. Shock cihazıyla filan geri basmazlar hatta daha saldırgan olabilirler. Yapabileceğiniz şey yolun fiziki yapısı elveriyorsa hızlanıp basıp kaçmak, yok eğer gözünüz kaçmayı kesmiyorsa yanınızda havalı ve saçma atan tabanca taşıyabilir ve kendinizi kurtarabilirsiniz. Tabii burada bahsettiğim son çare olarak kullanılması yönünde bir tavsiye. Yoksa her gördüğünüz köpeğe de sıkmanın bir mantığı yok. Ben antrenman yaptığım güzergahtaki tüm köpekleri tanıyorum ve hepsiyle barışık bir durumdayım, arada farklı bir model çıkarsa duruma göre ya kaçıyorum ya da suluğu çekip saldırdığı yönde gardımı hazır tutuyorum. Ayrıca yanımda çok extrem durumlar için açılır kapanır el hızarı taşıyorum. Hem kampta dal kesmek hem de kendimi çok sıkışık ve ciddi bir durumdan kurtarmak için bulunduruyorum. Havalı tabanca da almıştım ama hiç kullanmak zorunda kalmadım. Belki bu seneki Ttubr yarışında yanıma alabilirim...
 
Şok cihazı almıştım, bugün 5 köpekte denedim, biri bana saldırmıştı daha önce. Bu sefer yaklaşıp o saldırmadan badtım düğmeye, çok etkili oldu. Döndü kaçtı uzaktan havladı, gelecek gibi oldu bir daha bastım. Daha uzağa gitti..Diğer köpeklerde de benzer etkisi oldu ama onlarda uzatmadım. Dönüşte beni tanıyıp seven komşunun köpeğinde de denedim oda tırstı..
Bir grup üzerinde denemedim, köpekler orta-küçük ölçekteler..Azgın saldıran bir köpekte etkisi olurmu bilemem ama sesinden korktukları, etkilendikleri belli..
 
@fakafuka İsteyen istediğini savunsun. daha bugün maltepede scooter ile işe giderken sürü tarafından saldırıya uğrayan kadının (link) okudum. Kadıncağız düşmüş dizi elleri yaralanmış, çevredeki temizlikçi arkadaşlar olmasaydı köpekler kadını parcalayabilirdi. Başı boş bu hayvanlar sıkıntı tedbir alması lazım yetkililerin.
 
@ErzincanLee çalıştığım iş yerimde kedilerim var .mama alıyorum besliyorum.onlari bile severken az sıkıştir basıyor patiği😁.Tabiki bu hayvanlarda can taşıyor . Hayvanlara merhamet etmeyen insanda etmez.anlasilmasi gereken konu şu köpek hayvanının kurttan türediği söyleniyor genlerinde sürü psikolojisi var.Dogal olarak üç beş köpek bir araya geldimi saldırgan oluyorlar.Basi boş bırakılması doğru değil .Belediyelerin bunları barınaklara toplayıp rehabilitasyon sürecinden geçirmesi ve kısırlaştırmak lazım.
Sadece soruyorum bizi eş geçelim bir şekilde kendimizi korururuz .Ya bu köpekler çocuklara saldirsa ne olur.Olmadimi geçmişte.1 yıl olmadı bir yavru cagiz köpek saldırısında öldü.
Bence duyar kasmaktansa el birliği ile yaşadığımız yerlerde belediyeye baskı uygulamaliyiz.sorun ancak kalıcı cozumle çözülür bence
 
Bu sokak hayvanı mevzuları yine hortladı ama bu sefer daha yumuşak gidiyor. Köpek konusunda nispeten tecrübeliyim, 2 adet kangalım var, mecbur her akşam gezdiriyorum, mecbur her akşam tüm mahallenin köpekleri peşimde oluyor. Hatta üzerime muhtemel koku sindiği için yanımda köpek olmadığı zamanlarda da bütün mahallenin köpekleri Beni gördükçe havlamaya etrafımı sarmaya başlar.
özetle ben bilirim demek istemiyorum ama biraz tahmin edebiliyorum hangi köpek ısırır hangi köpek havlar. Bir takım arkadaşların dediği gibi tatlısu hayvanseveri de değilim, yaratılanı yaradandan ötürü seviyorum.
Tatlısu hayvanseveri de en gönülden hayvan severi de şu konuda mutabık; saldıran ısıran cana zarar veren hayvan gerekiyorsa itilaf edilmeli. Aklıselim zaten budur. Fakat şunu ayırmalıyız, havlayan bisikleti kovalayan vakaların en azından burda okuduklarım,ısırma ile neticelenmiyor. Genelde ortak payda nerdeyse ısıraçaktı, son anda kaçtım, kaçarken kaza yapabilirdim gibi durumlar.
Keşke devletimizin imkanı olsa da tüm köpekleri kısırlaştırıp sokaklardan ziyade barınaklarda baksa, şuan için mümkün değil ama kısırlaştırma devamettikçe azalarak mümkün olacaktır.
Naçizane tavsiyem bir köpek sürüsü gördüğünüzde serin kanlı olun, korkmayın. Panik daha büyük bir tehlike köpekten. elektro şok cihazına da itiraz etmiyorum, amaç hayvana işkenceetmek Değil kendini korumak .
 
@Ali Kılıç 35.5 Elektro şok un sadece ses özelliği kullanılıyor köpekleri kaçırmak için..Zaten hangi babayiğit kendine saldıran bir köpeğe şoku değdirecek kadar yaklaşabilirki..🙂..Cızzt cızzt sesi köpekleri korkutuyor..Taser tarzı birşey...Ucuz yollusu, bende de var, işe yarıyor..Köpeğin ancak psikolojisine zarar verebilir..😁
 
bi ufak hamle daha yapsa bacağıma yapışacak köpek için nasıl bir önlem almam gerekiyor, mesela dar sokaktan geçerken filan, dur bisikletten ineyim bisikleti siper edeyim tarzı bir düşünceye girecek vakit olmuyor
 
  • Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
bi ufak hamle daha yapsa bacağıma yapışacak köpek için nasıl bir önlem almam gerekiyor, mesela dar sokaktan geçerken filan, dur bisikletten ineyim bisikleti siper edeyim tarzı bir düşünceye girecek vakit olmuyor
Zaten son durumdasınız.Her gün karşılaştığım durum ya tamam ya devam noktası genelde basmaya devam ediyorum.Kıl payı hep kurtuldum.Umarım bu şekilde devam eder.Diğer türlü inip bağırınca gidiyorlar.Ama son anda teker dibinde biten yada çapraz koşu yaptıklarında ciddi sorun.

 
ben de genelde devam deyip hız artırıp atlattım hep, ama bir gün düşmeme sebep olacaklar orası kesin, umarım düştükten sonra saldırmaya devam etmezler

edit.1 noktalama*
 
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
ben de genelde devam deyip hız artırıp atlattım hep, ama bir gün düşmeme sebep olacaklar orası kesin, umarım düştükten sonra saldırmaya devam etmezler

edit.1 noktalama*
Hocam bu olayları İstanbul Hadımköy de bol bol yaşıyorum.çoban köpekleri de cabası resmen bisikleti birakicam.o kadar çok sahipsiz başı boş kopek varki burda mübalağa edicem insan sayısı kadar.Neyse Allah'tan evleniyorum kısmetse uzaklasicam bu muhitten en azından bu kadar gormem
 
Sokaklar ne çocuk doğurur ne de köpek ama sokak köpeği ve sokak çocuğu diye bir kavram var dilimizde. İkisi de insanların doğurduğu sorunlar. Ikisi de, devletin eksik giden bireylerinden dolayı mağdur.

Bir çift var kanadaya göçmüş, sonra kedilerini de götürmüşler. Çok fazla hazırlık yapmadan çektikleri videolarından oluşan bir kanalları var youtube da. Bir videoda kanadayı yere göğe sığdıramazken, bir detay kaçırdılar. Şimdi kanada gibi gelişmiş aşmış ülkede, her ev hayvanına bir çip takıyorlar. Sokakta gezen kedi köpek yok. Kediniz ve köpeğiniz evden çıktı gerisin geri eve dönemedi. Zaten ortamda kedi köpek başı boş gelmediği için, hemen kanadalıların dikkatini çekiyor ve belediyeye haber veriyolla. Evciliniz barınağa gidiyor, çip okunuyor, sizi arıyorlar gidip evcilinizi alıyorsunuz. Süper sistem de mi. Ama arkadaşlarını kedisi kaçmış, barınaktakiler de aramamış sahiplerini. Sa gibi gelmeyen evcili 1 hafta 10 gün içinde uyutuyorlarmış kanadada.
O kadar zengin ülke bakmazken, biz neden bakacağız. Biz zengin miyiz kanada kadar. Barınak çözümü kanada gibi olmaz ise bizde orası da fecaat olur.
 
:kötü:
 
Son düzenleme:
Benim şok cihazı bozuldu arkadaşlar, korkuttuğum köpeklerin ahı tuttu zaar...weishi 800 diye bir şok cihazı var ondan alacağım, bilgisi olan var mı?
 
  • Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Ben birinde gördüm bu cihazı, sadece sesinden korkuyor köpekler, zaten cihazı uzatıp hayvana değdirme şansı yok kullanan kişinin. İş o noktaya geldiyse köpek çoktan düşürmüş üstüne atlamış demektir. Başta ben de köpeklere şok veriyor sanmıştım ama sesi duyan köpek korkuyor ve yaklaşmıyor. Aslında bu şekilde korkutmak da yazık garipleri ama bisikletliler için çok tehlikeli olabiliyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bugün Antalya'da ışıklarda bisiklet sürerken 5-6 tane irili ufaklı köpek tarafından kovalandım.Birde lastiklere doğru havlıyorlar biri ısıracak.Jantı yamultacak beni uçuracak diye korktum mecburen güvenli hız limitimin üstüne çıktım, halbuki yavaş yavaş sürecek ve zevk alacağım bir geziydi.Parçalamadıklarına seviniyorum.
 
Geri