Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Koşucular buraya :)

@Murat B.
basit bir hesap yapacak olursak;
10,5 saat * 5,8 km/saat yürüyüş = 60,9 km
2,5 saat * 8 km/saat koşu = 20 km,
13 saatte 80,9 km yol gidebilirsiniz, ve bu değerleri rahatlıkla sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum,
ve bu değerlerde yarışı tamamlayabileceğinizi gösteriyor :)

@aykut yiğitel
Aykut Bey; sizde katılın , bizde size başarılar dileyelim ;)

Scudo
@ismail eren

İsmail Bey,

Aslında katılmayı çok isterim ama henüz yarış için yeterli tecrübe ve ekipmanım yok. Ama ilerde muhakkak böyle bir ultra'ya katılacağım. Gözüme kestirdim :)

@aykut yiğitel

Fikir aşamasından bu yana gönüllü olarak çalışmaktayım organizasyonda,
okulum, öğrencilerim, madalyaları yapan komşum,
İznikliler ( en başta çok ufak bir grupta olsa ) bu işe gönül verdik, şu an geldiği aşamayı
hayal etmiştik, maceraakademisi profesyonel gücünü
ortaya koydu ve işte 3. sü daha da güzel yapılıyor.
nice yıllara inşallah.

@ismail eren

130 da kayıtlıyım fakat 80 e değiştireceğim gibi görünüyor,
antrenmanlar istediğim kalitede gitmiyor. Belki de gidiyordur.

@fatihaniz

Temmuz Ağustos ( bu aylarda nerede olduğumuz malum :) ) hariç İznik'teyiz, görüşmek üzere.

@Soner Sarihan

Soner Bey;

yarın akşam Taşdelen Doğa Sporlarının organize ettiği 45km bir gece yarışı var; (link)
ona katılacağım. orada duruma bakacağım. iyi bir sonuç alırsam bende 130km ye geçiş yapabilirim.
ben zaten Yalova'da ikamet ediyorum. bu yarışlar vesilesiylede olsa sizle tanışmak isterim

@yucel gulesenoglu
tabiki olur, Cumartesi kısa koşusunun amacı; uzun koşudan bir gün önce shakeout yapıp kaslara kan gitmesi sağlamak ve kasları uzun koşuya hazırlamaktır. bunu bisiklet ilede yapabilirsiniz,
ama fazla zorlamamak şartıyla. Cumartesi bisikletle fazla zorlar, Pazar uzun mesafe koşu yüklerseniz sakatlanma riskiniz olur.

bu hafta sonu yapılan (22-23 Mart gecesi) Ultra Trail Race Night Challenge ( U.T.R.N.C ). EKİNOKS KOŞUSU 'na katılan oldu mu bizim forumdan?
Taşdelen Mesire Alanı ormanlarında Cumartesi saat 22:00 başlayan ve 45km mesafeli çok keyifli bir ultraydı.
bu sene kaçıranlara seneye katılmalarını tavsiye ederim.
https://i.hizliresim.com/Krl8kV.jpg

@ismail eren

Benzer sporları yaptığımıza göre moral değerler
açısından yakın olduğumuz aşikar,
üzerine fiziksel olarak da yakınız.
bir gün muhakkak yan yana koşar, süreriz inşallah.

@fatihaniz
teşekkür ederim. tecrübe anlamında İznik öncesi bir ultra-trail koşmam çok iyi oldu. ne yapıp, ne yapmamam konusunda fikir sahibi oldum.
bu tür koşular tam bir ders niteliğinde oluyor.
şimdi İznik'de nasıl bir strateji izleyeceğim konusu kafamda daha netleşti :)

@Soner Sarihan
Soner Bey ben 80'den 130'a geçiş yaptım,
sizde 130'dan 80'e geçiş yapmışsınız.
buluşamadık bir türlü :)

Merhabalar,
Ben de konuyu geç fark edenlerdenim. Geçen sene avrasya ile ilk maraton deneyimimi yaşadım. Bu sene runtalya ile devam ettim. İznik'e programıma uymadığı için katılamıyorum. Avrasya'ya bu sene de katılmayı planlıyorum. Herkese bol koşulu günler!

• Beğen
Tepkiler: ismail eren
@Memet A. Oztopbir aksilik olmassa Avrasya'ya bende katılacağım. umarım tanışma imkanımız olur orada :)

arkadaşlar 21 Haziran'daki Çekmeköy koşusuna katılacak arkadaş var mıdır burada ? :)

Merhaba,
Koşularda kullanılmak üzere Garmin Forerunner kendi saatimi satıyorum.
İlgilenen koşucu arkadaşlar bana özelden veya kaanpasin@yahoo.com adresinden ulaşabilirler :)

Arkadaşlar merhaba,

Koşuya tekrar dönüş kararı aldım. Biraz daha bilinçli olmak kaydıyla tabii :). Vodafone 10K veya 15K koşularından birisine katılacağım, henüz karar veremedim.

Benim koşu işi 30 yaşımda askerdeyken başladı; daha önceleri, köpeklerden kaçmak dışında koştuğumu hatırlamıyorum :). Mamak'ta askerliğimi yaparken, ormanda sabahları koşan devre arkadaşlarıma katıldım. Haftada iki defa ormanda koşmaya başladım. Sonra bölükte bir yarış düzenlendi. Benden çok uzun olanları da geçip ilk yirmi arasında yer alınca, askerlik sonrası koşuya devam etmeye karar verdim. İstanbul Avrupa yakada oturduğum için hafta sonları Belgrat'a koşuya gittim. 6 km'lik koşularımı yaz kış 10-12 yıl sürdürdüm. 2007 yılında, 'iyi koşuyorum bir yarışa katılayım' düşüncesiyle Avrasya 15 km koşusuna katıldım. Devamında dört yıl üst üste bu koşuya katıldım. Bir de Nike 10 km koşusuna katıldım. Aslında Belgrat'ta 6 km'yi 30 dk.'nın altında bitirirken 15 km'lik koşularda kazın ayağının öyle olmadığını anladım (15 km'yi 1 buçuk saatte bitiriyordum, bu çok vasat bir değer, Vodafone maraton sitesinde 2008-2010 değerlerim kayıtlı). Ayrıca kilo fazlalığım, hatalı koşu tekniğim nedeniyle diz kapaklarımda sorunlar başladı. Yerde diz üstü uzun süre oturamıyordum, diz kapaklarımda hemen ağrılar başlıyordu. Yerden kalkmak istediğimde de diz kapaklarımdan sesler geliyordu. Çok hatalı işler yaptığımı doktora gidince farkettim. Sonrasında koşuyu bıraktım. Anadolu yakasına taşınınca bisikletle tanıştım ve bisiklet benim dizlerimdeki bütün sorunları kökünden çözdü. Hiç bir ağrı, sızı kalmadı.

Dört yıl aradan sonra bu yıl Haziran'da tekrar koşuya başladım. Haftada bir 10 km koşuyorum, geri kalan zamanda 3-4 gün bisiklet sürüyorum. 10 km mesafeyi 90 kadansla (metronom kullanarak) bir saatin altına indirdim. Nabız durumu koşu boyunca 150-160 aralığında, yani konuşabilecek, elma yiyebilecek bir tempo benim için :).

Koştuğum yer Maltepe sahildeki yeni dolgu alanı, bir tur 3 km yapıyor. Zemin beton, yani koşu için uygun değil, Koşu için Caddebostan'a gitmeyi düşünüyorum. Kullandığım ayakkabı Nike ZoomAir Pegasus 29 (cushion). Daha iyi bir koşu ayakkabısı önerebilir misiniz?

Ölçüm için Garmin Edge 500+nabız ölçer ve Strava kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Bende 2 gün önce keşfettim koşuyu, koşuya da yatkınlığım bayağı varmış, çok da faydalı bir spormuş, daha önce keşfedemediğim için kendime kızıyorum (koşu tekniğini bilmiyordum daha önce) koştuğum yer düz değil, kızıl toprak, azı yerleri hafif eğimli kent parkın etrafına koşu için yapılan bir yer. 500 metre ile 1 kilometre arası diye tahmin ediyorum. Kondisyonumu topladıktan sonra arazide koşmaya başlayacağım, denge, refleks tarzı yeteneklerimi geliştirmek maçlı olacak bu koşular. Kendimi az yemeye alıştırdığım için daha önce normal bir öğünde yediğim yemeği iftarda yeyince midem sızlıyor :) Bu arada koşuya yeni başladım ve önerilerinizi bekliyorum, dün orada 3,75 civarı bir tur attım, sonra 15-13-11 şınav çektim, esnetme hareketlerimi yaptım ve çimlerde yuvarlanma çalıştım. Önerilerinizi bekliyorum :)

100 km bisiklet süreyim ama 1 km koşturmayın beni :)

basketbolda maç sonuna kadar tüm enerjimle koşabilirim ama düz yolda 100 metrede tıkanıyorum

@Furkan Çınar

O konsantre meselesi :) Basketbolda (en basitinden) topu potaya sokmaya odaklandığın için bacakları unutuyorsun, ama düz yolda bacaklara konsantre olduğun için fark ettiği yorgunluğa dayanamıyorsun, asında zorlasan dayanırsın. Birde şu var koşu tekniğini bilmiyor olabilirsin, bacaklar kalçaya kadar çekilecek, kollar aktif kullanılacak vs. (Bende yeni başladım, daha iyi bilen kişiler gelince detaylıca anlatacaklardır.)

Geri