Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Koşucular buraya :)

o zaman güncelleme yapalım :)

Geçen altı yılda 2 maraton, 7 yarı maraton, sayısız 10k seviyesi yarış, 2 ultra maraton ve 2 de triatlon koştum. Koşmayı her geçen gün daha çok sevdim.
Yaş 43, kilo 94. Koşmaya başladığımda 110 kiloydum; bisiklete başladığımda ise 130.

Son düzenleme:
Scudo
ben de varım, trail + yol koşuyorum genelde. bu ara hep yol gerçi ama, pazar günü belgrad ormanına giderim

orta mesafe koşuyorum genelde. olursa bu sene yarı maraton ve kapadokya orta mesafelerden birine girmeyi planlıyorum

Burdayız hocam :) günlük 10 km koşuyorum. Haftada 1 uzunum var 20 ya da 30 km. Bu aralar günlükleri 10 ve 15 yapmayı düşünüyorum. 3 4 tane 10 km yarışım 1 maratonum 1 tane yarı maraton yarışım var. Koşunun bisiklete bisikletin ise koşuya çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

2014'ten sonra forumda koşan kimse kalmamış sanki :)

Ben de başlayacağım dağ koşusuna. Çorum'da aslan çıkmış. Dağda taşta şarjörlü otomatik av tüfeğim ile koşarak onu arayacağım. 😂

Koşan forumdaşlar yaş kilo belirtsin lütfen:)
İlk topa ben gireyim .. Hayatımın her döneminde koşu benim en sevdiğim aktivite oldu. Milli takım seviyesinde tanıdığım birlikte antrenman yaptığımız çoğu sporcu üzülerek söylüyorum koşmayı sevmezdi.
Sizler neler düşünüyorsunuz merak ediyorum?
Ben de başlayacağım dağ koşusuna. Çorum'da aslan çıkmış. Dağda taşta şarjörlü otomatik av tüfeğim ile koşarak onu arayacağım. 😂
Tüfeğinizi duvara asın .. Bu yazdıklarınız latifedir umarım .
Dağ koşuları bisikletten farklı kas gruplarını çalıştırır bu anlamda rutinin dışına çıkmak önemlidir.
Burdayız hocam :) günlük 10 km koşuyorum. Haftada 1 uzunum var 20 ya da 30 km. Bu aralar günlükleri 10 ve 15 yapmayı düşünüyorum. 3 4 tane 10 km yarışım 1 maratonum 1 tane yarı maraton yarışım var. Koşunun bisiklete bisikletin ise koşuya çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
Çok sevindim . Ara ara bu başlığa yazalım .
Çapraz antrenman faydalıdır . Metabolizma rutine alışır şaşırtmakta fayda var.

Koşan forumdaşlar yaş kilo belirtsin lütfen:)
İlk topa ben gireyim .. Hayatımın her döneminde koşu benim en sevdiğim aktivite oldu. Milli takım seviyesinde tanıdığım birlikte antrenman yaptığımız çoğu sporcu üzülerek söylüyorum koşmayı sevmezdi.
Sizler neler düşünüyorsunuz merak ediyorum?

Tüfeğinizi duvara asın .. Bu yazdıklarınız latifedir umarım .
Dağ koşuları bisikletten farklı kas gruplarını çalıştırır bu anlamda rutinin dışına çıkmak önemlidir.

Hemen hocam :)

Ben 39 yaşındayım. Koşuya başlarken 100 kg idim (birazda bundan başladım). Normalde hayatımın gençlik döneminde spor bir şekilde oldu. Uzunca bir süre yüzdüm. Ağırlık çalıştım. Aralıklı koştum kısa kısa. Dedigim gibi 3 sene önce biraz da kilodan dolayı düzenli koşuya başladım.

Yaklaşık bir seneden beri buna yol bisikletini ve eski aşkım yüzmeyi ekledim. Bisikletle 20 ila 50 km arası sürüşler yapıyorum simdilik. Gunde en az 1 ya da normalde 2 km yüzüyorum. Kafamda triatlon bitirme arzusu var.

Şu an 79 80 civarı kilom.

Ömrüm boyunca koşamadım hiç. Yürümeyi çok severim. Keza bisiklete binmeyi de öyle. Ama koşarken nefesim daralıyor. Çok çabuk yoruluyorum. Nedeni bilmiyorum

Yaş 31 kilo 77 idi en son

Isterseniz önce bir kalp check up i yaptırın. Hatta ben yoğun spor yaptığım için sanal anjiyo yaptırmıştım. Sorun yoksa iş sadece antremana bakar. Tabii koşmayı seviyor ya da istiyorsanız.

@Ronin45 enson dağda domuz kovaladığında dört nala koşmuştum. Dağ koşusu olarak tabi. Erik ağacına badanaj yapıp çıkamadım. Meşe ağacına bir çırpıda tırmanmıştım. :koptum: Son hatırladığım ağacın dalında kelime-i şehadet getirmekti. Daha 18 yaşındaydım bre. O gündür bugündür dağda yürümekten ziyade koşar gibi yürürüm.

Sizler gibi profosyonelce olmamakla birlikte , hafif tempo dağlık alanda seviyorum koşuyu. Fırsat buldukça tabi. Bu başlığı takip edip kıymetli bilgilerinizden istifade etmek isterim. Yaş 44, 78 kiloyum şu an. Boy 165.
Hocam etme bizim dağlarda bir aslan kalmıştı onu da getirdin.:)

@Ceasar Bravo eyvallah sanal anjiyo asıl oluyor.

Aslında basitçe kalbinizin tomografisi çekiliyor. Böylece damarların durumu ve kalbinizin tüm yapısı 3 boyutlu inceleniyor. Normal kalp check up ı yuzde 70 bir veri sağlarken sanal anjiyo yüzde 90 lık bir netlikle kalp ve damar durumunuzu size gösteriyormuş. Hatta ilk check up da gittiğim kalp doktoru özellikle tavsiye etti ve kendisine yaptırdığını, çevresine de tavsiye ettiğini söyledi. 1 sene sonra gittiğim ve sanal anjiyo yapan doktorda bu işlemin aynen bir anjiyo gibi net gorüntü verdigini ama vücuda bir giriş ya da müdahale olmadığı için son derece risksiz oldugunu belirtti.

@Ronin45 enson dağda domuz kovaladığında dört nala koşmuştum. Dağ koşusu olarak tabi. Erik ağacına badanaj yapıp çıkamadım. Meşe ağacına bir çırpıda tırmanmıştım. :koptum: Son hatırladığım ağacın dalında kelime-i şehadet getirmekti. Daha 18 yaşındaydım bre. O gündür bugündür dağda yürümekten ziyade koşar gibi yürürüm.

Sizler gibi profosyonelce olmamakla birlikte , hafif tempo dağlık alanda seviyorum koşuyu. Fırsat buldukça tabi. Bu başlığı takip edip kıymetli bilgilerinizden istifade etmek isterim. Yaş 44, 78 kiloyum şu an. Boy 165.

Hocam etme bizim dağlarda bir aslan kalmıştı onu da getirdin.:)
3/4ay önce gece Karahayıt’tan Denizli ‘ye koşuyorum gece yol kenarında bir tarlada koyunlar otluyor yan tarlaya baktım bir domuz ailesi.Doğada her şey uyum içinde:)
Sizin yaşınızda askerdeydim . Sabah sporunda ikişerli grup olur 100 metre koşardık kaybeden kazananı sırtında başlangıç çizgisine getirirdi:) şükür kimseyi sırtıma bindirmedim . 94 kilo gittim 87 kilo geri döndüm. 301 kd . ‘dim.
Akşam yemeğinden sonra birkaç kd ve uzun dönem asker örgütledim garnizonda koşuyoruz bir gece üsteğmenin biri beni durdurdu ve poşet sen napıyorsun dedi? Ben de komutanım koşuyoruz dedim :) bana verdiği cevap şuydu : askerlere kötü örnek oluyorsun çabuk dağılın :) üsteğmen 28 yaşındaydı ben ise 30:(
@necmeddin hocam ben amatör bir koşucuyum.
o zaman güncelleme yapalım :)

Geçen altı yılda 2 maraton, 7 yarı maraton, sayısız 10k seviyesi yarış, 2 ultra maraton ve 2 de triatlon koştum. Koşmayı her geçen gün daha çok sevdim.
Yaş 43, kilo 94. Koşmaya başladığımda 110 kiloydum; bisiklete başladığımda ise 130.
bizim kilomuzda uzun mesafe koşmak pek akıl karı bir iş değil😂 Bizim kilomuzdaki atletler 100 ve 200 metre koşuyor. Tecrübelerinizi bu başlık altında okumak isterim.
10k ve üzeri haftada 3 yada 4 gün koşuyordum Covid öncesi. Tekrar başlayacağım.
Covid bütün rutinimizi alt üst etti maalesef :(

Son düzenleme:
Hemen hocam :)

Ben 39 yaşındayım. Koşuya başlarken 100 kg idim (birazda bundan başladım). Normalde hayatımın gençlik döneminde spor bir şekilde oldu. Uzunca bir süre yüzdüm. Ağırlık çalıştım. Aralıklı koştum kısa kısa. Dedigim gibi 3 sene önce biraz da kilodan dolayı düzenli koşuya başladım.

Yaklaşık bir seneden beri buna yol bisikletini ve eski aşkım yüzmeyi ekledim. Bisikletle 20 ila 50 km arası sürüşler yapıyorum simdilik. Gunde en az 1 ya da normalde 2 km yüzüyorum. Kafamda triatlon bitirme arzusu var.

Şu an 79 80 civarı kilom.
Forumda @uslsy ve @srdrmrs yarı triatlon koşmuşlardı. Onların değerli yorumlarını antrenman rutinlerini paylaşırlarsa şayet dinlemek isteriz.
Koştuğunu bildiğim @scottrek hocam sizlerin de görüşleri önemli.
@Murat B. hocam koşmayı bırakmadıysanız sizler de katkıda bulunabilirsiniz.
@fahrettin akansu hocam siz de koşuyorsunuz hafızam beni yanıltmıyorsa. Sizleri de konuya bekliyoruz:)

Son düzenleme:
Geri