Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Koşucular buraya :)

Daha bugün kayıt oldum foruma. Koşucu başlığını görünce zıpladım içeriye. Orta seviye koşuyucuyum. 21k rekorum 1saat 44dakika merhabalar.
Hoş geldiniz.
@ekren gökhan hocam saucony ayakkabı kullandığınıza göre siz de koşuya kıyısından köşesinden bulaşmışsınız. Yanılıyor muyum?

Scudo
Geçtiğimiz bahar heveslendim bi hafta koştum, 5k dan 3 sefer çıkmıştım. Sokakta koşmak hoşuma gitmeyince bırakmıstım... Bu aralar var istek, bakalım...

Kısadan antrenman özetimi yazayım.
pazartesi 15k orman parkuru
salı 12k koşu pisti.
çarşamba interval antrenmanı
perşembe 12k jog -orman parkuru
cuma interval- pist
cumartesi 12k jog
pazar 19k+ uzun mesafe, orman parkuru

bazı günler interval yerine dinlenme ekliyorum.

Orman'da Asics Nimbus 20 kullanıyorum. Piste çıktığım zaman ise Nike Legend React2 kullanıyorum. Yaş 24-Kilo 74-Boy 179cm

Geçtiğimiz bahar heveslendim bi hafta koştum, 5k dan 3 sefer çıkmıştım. Sokakta koşmak hoşuma gitmeyince bırakmıstım... Bu aralar var istek, bakalım...
Cadde koşuları dizleri zorluyor trail koşuları beni daha çok cezbediyor. Şehir içi koşacaksam bu konuda şanslı sayılırım evimin karşısında tartan pistte koşuyorum .

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Cadde koşuları dizleri zorluyor trail koşuları beni daha çok cezbediyor. Şehir içi koşacaksam bu konuda şanslı sayılırım evimin karşısında tartan pistte koşuyorum .

Sahile yakınım aslında ama koşudan sonra terli olcağım için yayan gitmek mantıklı değil, arabayla gitmekte gereksiz masraf, bakalım zaman ne gösterecek

Tartan pistler beni fazlasıyla zorluyor. 5 pace koştuğumda normalde nabız 168 civarları geziyor. Tartan piste inince 5:20 pacelerde nabız 175 lerde cirit atıyor

Kısadan antrenman özetimi yazayım.
pazartesi 15k orman parkuru
salı 12k koşu pisti.
çarşamba interval antrenmanı
perşembe 12k jog -orman parkuru
cuma interval- pist
cumartesi 12k jog
pazar 19k+ uzun mesafe, orman parkuru

bazı günler interval yerine dinlenme ekliyorum.

Orman'da Asics Nimbus 20 kullanıyorum. Piste çıktığım zaman ise Nike Legend React2 kullanıyorum. Yaş 24-Kilo 74-Boy 179cm
Çıtayı hemen çok yüksek bir seviyeye koydunuz:)
Şehir içi gel cayano 20 arazide koşarken salomon sense ride 3 , xa discovery ve north face kullanıyorum. Son ikisi gore- tex genelde kışın yağmur çamurda kullanıyorum.

• Beğen
selam ben de 34 yaşındayım kilo 78-80 arası 15-16 yıldır nerdeyse hiç değişmedi. 10k -42k arası koşuyorum genelde trail severlerdenim ben de. Asfaltta uzun (25k+) koştum mu diz ağrısı yapıyor illiobial band mı ne varmış.. asfalt yerine düzgün esneme ve toprak koşu antrenmanlarını tavsiye ederim arkadaşlar

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
Çıtayı hemen çok yüksek bir seviyeye koydunuz:)
Şehir içi gel cayano 20 arazide koşarken salomon sense ride 3 , xa discovery ve north face kullanıyorum. Son ikisi gore- tex genelde kışın yağmur çamurda kullanıyorum.
Gore-Tex ayakkabı hiç kullanmadım :D sürekli aynı ayakkabıları giyer çorabım su olana kadar antrenmanlarımı yaparım. Yağmur,çamur,kar,fırtına,sel asla engel olamadı şuana kadar :D ama ayakkabılarınız çok güzel ayakkabılar. Yanlış ayakkabılarla koşmak ciddi şekilde sakatlık doğurabilir.

Gore-Tex ayakkabı hiç kullanmadım :D sürekli aynı ayakkabıları giyer çorabım su olana kadar antrenmanlarımı yaparım. Yağmur,çamur,kar,fırtına,sel asla engel olamadı şuana kadar :D ama ayakkabılarınız çok güzel ayakkabılar. Yanlış ayakkabılarla koşmak ciddi şekilde sakatlık doğurabilir.
Sizin gibi gençken ben de ayakkabı seçimine çok özen göstermezdim fakat Romatoid artrit hastası olduğumu öğrendiğimden beri ayaklarımı kuru tutmaya özen gösteriyorum.

• Beğen
Sizin gibi gençken ben de ayakkabı seçimine çok özen göstermezdim fakat Romatoid artrit hastası olduğumu öğrendiğimden beri ayaklarımı kuru tutmaya özen gösteriyorum.
çok geçmiş olsun. Yılda toplasak 30 gün ıslak ayakla koşuyorum. Hastalığı tetikler mi ?

Romatizmal bir hastalığınız yoksa gerek yok sanırım.

hayır yok çok şükür :
Olmasın zaten illet bir şey .
selam ben de 34 yaşındayım kilo 78-80 arası 15-16 yıldır nerdeyse hiç değişmedi. 10k -42k arası koşuyorum genelde trail severlerdenim ben de. Asfaltta uzun (25k+) koştum mu diz ağrısı yapıyor illiobial band mı ne varmış.. asfalt yerine düzgün esneme ve toprak koşu antrenmanlarını tavsiye ederim arkadaşlar
Hocam benim dize ne yapsam fayda etmez iç yan bağlarım kopuk çapraz bağlarım zedeli gerisini dinlemedim dr bir şeyler daha söyledi dizimden iki şiringa kan çekerken . Peki nasıl düzeltiriz dediğimde ameliyat önerdi peki ne kadar maliyeti olur dedim 2016 senesinde 7500 tl verirsen hemen olur dedi. Ben de hocam yeni diz mi takacaksın bu paraya karbon bisiklet alırım dedim :) ameliyat olmadım . 70 tl ye bir dizlik aldım 6 ay topalladım ama şimdi bisiklete binecek ve koşacak kadar iyiyim.

Son düzenleme:
Yeni başlayanlar nasıl koşsunlar :D Sürekli bi heves ediyorum çıkıp 300-500 metre koşuyum 1 hafta bacak kemiğim ağrıyor. Bir şeyleri yanlış yaptığım için de zorlamıyorum :D

Yeni başlayanlar nasıl koşsunlar :D Sürekli bi heves ediyorum çıkıp 300-500 metre koşuyum 1 hafta bacak kemiğim ağrıyor. Bir şeyleri yanlış yaptığım için de zorlamıyorum :D
Yürüyüş ile başlayın kademe kademe arttırın . Her spor dalında adaptasyon 8/10 hafta sürer.

• Beğen
Peki bu pace ve nabız olayı tam olarak nedir? En uygunu nasıl ayarlamam lazım?
Yaş, kilo , beslenme , uyku düzeninize göre değişir. Koşarken konuşma temposu uygundur. Sonuçta bizler amatörüz.

• Beğen
Geri