Adem Tırpancı
Daimi Üye
- Tepki
- 1.185
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Sedona
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Dostum naçizane ayakkabıya verilen paraya acımamak gerekir diye düşünüyorum ayak sağlığı açısından. Salomon, koşu grubunda iyi ama bence daha iyi olan -tabi arazi koşuları için söylüyorum- La Sportiva var. İthal ürünler çok kaliteli gerçekten ama bir o kadar da pahalı. Bir koşu ayakkabısının ömrü ortalama 800 km. olduğu için ayda bir ayakkabı eskitmek normaldir bu süreçte. Daha önce yaklaşık 950 km. kullandığım ve çok memnun kaldığım orta segment bir model olan Nike Wildhorse modelini de araştırabilirsiniz (en sona eskittiğim fotosunu da atarım). Yine kişisel fikrim, ayakkabının tabanı erimediği müddetçe 1500 km.'yi de devirseniz kullanmaya devam edin derim. Ama 500 km.'de tabanı eridiyse atın gitsin, ayak sağlığınız daha önemli. Tabi hazırlık döneminde yapılan antrenmanlarda ve yarışlarda uzun mesafeler koşmak için ciddi bir bütçe ayırmak gerekiyor. Sponsorlu sporcular avantajlı tabi ki.Herkese günaydın, ben de koşuyorum, yaş 25 boy 182 kilo 68, lise yıllarında başladım o zamanlar tatillerde koşuyordum daha sonraları düzenli olarak 2 günde 1 gibi veya1 gün bisiklet bir gün koşu ve dinlenme günleri seklinde kendimi alıştırdım. Strava kullanıyorum. Hiçbir yarışa katılamadım katılmak istiyorum ama. Genel olarak 10k, 15k seviyorum. Bir kere 21k koştum 1 saat 32 dakika civariydi. 10k da en iyi sur 42 dakika civarı ama 40'dan aşağı düşüremedim gitti, bunun için uğraşıyorum bakalım. Ayakkabı şu an adidasin bir ürünü ama beğenmedim tabanı çok ince kuvvet alamıyorum yerden. Önceden Decathlonum Rum grip koşu ayakkabısını kullanıyordum ucuza da almıştım hatta ama topuk kısmı delindi. Koşu ayakkabıları çok pahalı gönül ister ki assics salomon alalım )