Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Koşucular buraya :)

Herkese günaydın, ben de koşuyorum, yaş 25 boy 182 kilo 68, lise yıllarında başladım o zamanlar tatillerde koşuyordum daha sonraları düzenli olarak 2 günde 1 gibi veya1 gün bisiklet bir gün koşu ve dinlenme günleri seklinde kendimi alıştırdım. Strava kullanıyorum. Hiçbir yarışa katılamadım katılmak istiyorum ama. Genel olarak 10k, 15k seviyorum. Bir kere 21k koştum 1 saat 32 dakika civariydi. 10k da en iyi sur 42 dakika civarı ama 40'dan aşağı düşüremedim gitti, bunun için uğraşıyorum bakalım. Ayakkabı şu an adidasin bir ürünü ama beğenmedim tabanı çok ince kuvvet alamıyorum yerden. Önceden Decathlonum Rum grip koşu ayakkabısını kullanıyordum ucuza da almıştım hatta ama topuk kısmı delindi. Koşu ayakkabıları çok pahalı gönül ister ki assics salomon alalım :))
Dostum naçizane ayakkabıya verilen paraya acımamak gerekir diye düşünüyorum ayak sağlığı açısından. Salomon, koşu grubunda iyi ama bence daha iyi olan -tabi arazi koşuları için söylüyorum- La Sportiva var. İthal ürünler çok kaliteli gerçekten ama bir o kadar da pahalı. Bir koşu ayakkabısının ömrü ortalama 800 km. olduğu için ayda bir ayakkabı eskitmek normaldir bu süreçte. Daha önce yaklaşık 950 km. kullandığım ve çok memnun kaldığım orta segment bir model olan Nike Wildhorse modelini de araştırabilirsiniz (en sona eskittiğim fotosunu da atarım). Yine kişisel fikrim, ayakkabının tabanı erimediği müddetçe 1500 km.'yi de devirseniz kullanmaya devam edin derim. Ama 500 km.'de tabanı eridiyse atın gitsin, ayak sağlığınız daha önemli. Tabi hazırlık döneminde yapılan antrenmanlarda ve yarışlarda uzun mesafeler koşmak için ciddi bir bütçe ayırmak gerekiyor. Sponsorlu sporcular avantajlı tabi ki.

nike.jpg

Scudo
@Adem Tırpancı Haklısınız bir koşu ayakkabısı en fazla bir sene götürüyor. Uzun mesafe koşuda taban kalınlığı önemli malum o yüzden dediğiniz gibi biraz daha kullanıp değiştirmem lazım. Bir ağrım olmuyor ayaklarimda fakat ince taban hissiyatını fazlasıyla alıyorum. Aldığım zaman bu iki markaya bakacağım teşekkür ederim. ☺️

:) Spor akademisi mezunuyum hocam ben yaklaşık 12 sene 5000 metre koştum.
Sağlık külübü yöneticiliği yapıyorum formumuzu korumak lazım halen düzenli olarak koşuyorum.Farklı zeminler için farklı ayakkabılar kullanmaktayım .Saucony trail running koşular için çok memnunum .Bir çok markayı kullanma şansım oldu Daha yumuşak zeminler için son dönemde new balance kullanıyorum . @Ronin45

bjkGz4JNa_o.jpg

Hoş geldiniz.
@ekren gökhan hocam saucony ayakkabı kullandığınıza göre siz de koşuya kıyısından köşesinden bulaşmışsınız. Yanılıyor muyum?

:) Spor akademisi mezunuyum hocam ben yaklaşık 12 sene 5000 metre koştum.
Sağlık külübü yöneticiliği yapıyorum formumuzu korumak lazım halen düzenli olarak koşuyorum.Farklı zeminler için farklı ayakkabılar kullanmaktayım .Saucony trail running koşular için çok memnunum .Bir çok markayı kullanma şansım oldu Daha yumuşak zeminler için son dönemde new balance kullanıyorum . @Ronin45

230502 dosyayı görüntüle
Doğru tahminde bulunmuşum :) Saucony markasını koşuya aşina olmayan bilmez. Güzel paylaşımlarınızı bekliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Merhaba arkadaşlar, ben de ultra koşuyorum. Şu sıralar menisküs problemimden dolayı koşuya ara verdim. Koştuğum ve tamamladığım ultralar, Erciyes 64K, Kapadokya 60K, Alanya 64K, Tahtalı 60K, Aladağlar 46K, Kaçkar 46K.

İçlerinde en keyif aldığım yarışma Aladağlar Sky Trail, tabi bunda aynı zamanda dağcı olmamın da payı var. Yarışmanın yaklaşık 25-30 km.'si 3000 metre üzerinde geçiyor. 2016'dan beri düzenlenen yarış geçen sene Argeus'un kararıyla yapılmadı. Daha doğrusu Argeus artık bu yarışmayı düzenlemeyeceğini duyurdu. Bu yıl Ordos yarışmayı tek başına düzenleme kararı aldı ve 2 yeni parkurla kayıtları açtı. Karasay Sky Maraton 33K+ ve Alaca Ultra Sky Maraton 50K olarak devam edecek. Kayıtlar kapanmadı diye biliyorum. Çok vahşi ve yıpratıcı bir parkur. Mutlaka bu coğrafyayı deneyimlemenizi ve katılmak isteyenlerin 3-4 gün önceden bölgeye gidip irtifaya aklimatize olmasını tavsiye ederim.
deniz seviyesinde yaşayan biriyim. O yarışa katıldığımı bir an düşündüm de 10k sonra ben pert. :D

deniz seviyesinde yaşayan biriyim. O yarışa katıldığımı bir an düşündüm de 10k sonra ben pert. :D
Dostum işte o yüzden dedim 3-4 gün öncesinden gelip irtifaya alışmak gerektiğini. Sadece deniz seviyesinde yaşayanlar için değil, herkes için geçerli :)

• Beğen
Dostum işte o yüzden dedim 3-4 gün öncesinden gelip irtifaya alışmak gerektiğini. Sadece deniz seviyesinde yaşayanlar için değil, herkes için geçerli :)
hafta'nın 6 günü çalışan birisi olduğum için böyle bir şey mümkün değil

• Beğen
@Ronin45 hocam bayıldım inanın o dağlarda koşmak isterim. Ne kadar güzeldi. Ne tatlı bir etap. Türkiyede de yapılıyor mu bu şekilde?

Benim yaş 15 kilo 60 boy 1.80. Koşucu değilim fakat okulumun oryantring takımındayım yani sonuç olarak yine koşuyorum. Daha uzun süre daha hızlı bir şekilde koşmak için neler yapmalıyım, video, kitap, makale vs. tavsiye edebilecek var mı?

@Ronin45 hocam bayıldım inanın o dağlarda koşmak isterim. Ne kadar güzeldi. Ne tatlı bir etap. Türkiyede de yapılıyor mu bu şekilde?

Türkiye bir çok organizasyon var . En kapsamlısı Kapadokya ultra.

Bu biraz da beklentiyle alakalı ama doğal güzelliği anlamında bence Türkiye'nin en güzel parkurları Alanya Ultra ve Tahtalı Ultra'da naçizane görüşüm. Bu 2 yarışmada 4 mevsimi aynı anda yaşayabilirsiniz. Özellikle Alanya Ultra'nın parkuru boyunca deniz, kum, dağ, orman, kar vb. parkurlarda koşuyorsunuz. Kapadokya'yı 2 kez koştum; koşu zemini çok sert diye düşünüyorum. Peribacaları arasında koşmak ve profesyonel bir organizasyon olması dışında pek bir özelliği olduğunu da düşünmüyorum.

Benim yaş 15 kilo 60 boy 1.80. Koşucu değilim fakat okulumun oryantring takımındayım yani sonuç olarak yine koşuyorum. Daha uzun süre daha hızlı bir şekilde koşmak için neler yapmalıyım, video, kitap, makale vs. tavsiye edebilecek var mı?

Kardeşim bence acele etme. Yine bilgi edinmek anlamında öğrenmek istiyorsan olabilir ama ultra koşman için çok erken olduğunu düşünüyorum. Bazı organizasyonlar 18 yaşından küçük katılımcıların 30-40 ve daha uzun mesafeler için kayıt almıyor. Bazı organizasyonlarda da bu yaş sınırı 22-25 civarı. Videolarından yararlanabileceğini düşündüğüm Youtube kanalı için (link) Ultra konusunda Türkiye'de önde gelen isimlerin bazıları Caner Odabaşoğlu, Kemal Kukul, (link), Bakiye Duran, Oral Akköse, Murat Kaya, Faruk Kar, Elena Polyakova, Utkuer Yaşar, Cevdet Alyılmaz, Alper Dalkılıç ve tip 1 diyabetine rağmen ultra koşan Gürkan Açıkgöz vb. facebook, instagram hesaplarından takip edebilirsin. Aykut Çelikbaş'ın web sitesinden yarışma raporları, malzeme incelemeleri vb. okuyabilirsin. Son olarak da kitap tavsiyesi Aykut Çelikbaş'ın (link)'ı.

Son düzenleme:
Geri