Scudo Sports

Kron bisiklet kadro, maşa, model vb. konular hakkında

@goLdenskuLL

Dostum, çok uğraştım anlamak için, ancak emin olmamakla birlikte yük binince geliyor galiba. Ama hemen yüklenir yüklenmez değilde daha sonra. Ne biliyim, vallahi anlayamadım. Sanırım bir teşhis üzerindesin.

Scudo
@zeon 1580
1580 ne demek istediğini anladım lakin sen ne yapmak istediğini anlamadın gibi geliyor bana kaynağından alıntı yapiyim benim sözlerim olmasın 1580::Use a down hill to practice. Spin in a small gear on a slight descent, then gradually increase your cadence until your pelvis begins bouncing on the saddle. Back off about 5 rpm so (the bouncing stops). Hold that cadence and concentrate on a smooth pedal stroke for one minute. Cruise back up the hill and do it again. Relaxation is the key to pedaling at a high cadence without bouncing. Keep your elbows, shoulders and hips loose.

söylemek istediğim buydu

@zeon 1580

çoğunlukla seleye yük bindiğinde yada bozuk zemindew sele üzerindek istabilite bozulup da ani seleye yüklenmeler olduğunda gelen bir ses sözkonusu ise -ki en yakın ihtimal bu- yukarıda bahsettiğim yöntemi deneyebilirsin.ancak gresi az kullan, hem elbiselerini batırmamış hem de yolda giderken sele seviyesinin düşmesi ihtimalini kontrol altına almayı denemiş olursun :)

• Beğen
Tepkiler: ulas
@twist_of_faith

Twist, bu yağ meselesinden ben de senin gibi sıkıntı çektim. Daha önceki bisikletimde (hazır almıştım) sele bousu yağlıydı. Evden çıkıp işe gelinceye kadar 1-2 cm inmiş oluyordu ve kelepçeyi açmak zulümdü. Çünkü ziyadesiyle sıkmak sorunda kalıyordum. Güzelce sildim sıvadım da öyle kurtuldum asansörden. Eğer ondan olduğunu bilsem gıcırtıya razıyım. Yarın selesiz bi iki tur atıp çözücem işi. Eğer sele meselesi değilse çok yıpranırım. Gerçi ömür boyu garanti falan filan meseleleri var ama, kabul etseler bile 100 € fark isteyip daha dandik bir kadro gönderiyolar.

yani birebir görmeden de bir şey söylemek epeyce zor :( sele mi, sele borusu mu, başka bir aksam mı???

zeon kadronun kendisi zaten 140€ idi, eğer ömür boyu garanti var ise ve ses kadronun (inşallah değildir) kusurundan kaynaklanıyor ise zeonların şu anda muadili sanırım XC3000 kadrolar.bu bakımdan fark isteyeceklerini ve dahi fark alsalar dahi muadil olmayan bir kadro vereceklerini sanmıyorum.

@zeon 1580

evet aynı sorun bendede vardı. pedala yüklendikçe oluyordu. öyle ki bisikletçim kadroda catlak olabileceğinden şüphelenmişti. meğer sorun orta mildeymiş ve boşluk yapmış. orjinal göbekler çin malı. şimdi shimano taktırdım ve cok memnunum. benimkide başlarda tek-tük dü ama sonradan bayağı artmıştı. dedigim gibi orta mile bir baktır.. bu arada bisikletim kron xc1000 24v.

kolay gelsin

@goLdenskuLL

bu da mümkün elbette :)
95kiloluk bir kullanıcı olarak octalink shimano göbeği de bozmayı başarmış bir kullanıcıyım...yani çin işi olması farketmiyor :D

bakacagın ıkı yer var bır orta gobek bırde arka ruble 11 ıne bak oradaykenmı catırdı gelıyo eger zıncırın hg degılse atlama yapar. eger arka ruble degılse orta gobek te bosluk vardır

Aynı sorun benim kadroda da vardı.Hangi şehirde oturduğunu bilmiyorum.
eğer bir kron bayiine götürürsen onlar sana arızanın sebebini söylerler.Genelde kron zeon kadrolarda bu sesler var. Selamlar

Başka bisiklet sitelerinin ve forumlarının linkini vermek yasaktır. Eğer bahsettiğiniz yazı size ait ise lütfen direk burada yayınlayınız.
Behçet

@MEHMET ERCAN URER

Sorunu nasıl çözdün? Sesler şurdan geliyor deyip yollamaları beni tatmin etmez. Yani arızanın yerini bilmek fayda etmez sanırım.

Kron XC 3000 maşası hakkında bilgiye ihtiyacım var. XCR Suntour... Tam adı nedir? LO'mudur? Kaç gr'dır? Kaç liradır? Lütfen.

SR Suntour XCR. Lock Out ve sertlik ayarlı.
(link) detaylı bilgi alabilirsiniz. Fiyatı için firmalara sormanızda fayda var.

2005 kron zeon, xaos vs kadrolardaki çıtırtı gerçekten başa bela... Ben ne yaptıysam çözememiştim, sonra kabullendim, bazen az çıtırdıyor bazen ses çıkmıyor bazen de azıtıyordu. Bir gün arabanın arkasında dışarıda takılı olarak çok kötü bir havada bütün gün boyunca antalyadan istanbula getirmiştim tatilden, bisiklet tam anlamıyla tozdan topraktan leş gibiydi, ondan sonra bir daha asla çıtırdamadı, neden bilinmez :)...
Bence bakılması gereken yerler furş yatağı, sele boru yuvası... Özellikle ben furş yatağını yağlayınca bir hayli azaldıydı ses...

@HaliliOzturk

Ben daha önce de yazdım: BU sitede ağırlık yok. Eğer var da göremiyorsam yuh bana.

Çok performansılı maşalar olmadığı için ne üreticisi, ne de yerli/yabancı menşeeyli (umarım doğru yazmışımdır :D) firmalar ağırlıklarını vermiyor. 2,5 kg ile 2 kg arasında olduğu kanısındayım.

Ben kullanıyorum,sertlik ayarlı ve louckout'lu,ağırlığıda 1.800gr civarı...öyle biliyorum...

@twist_of_faith

Linkteki en düşük model olanı. Her iki tarafı yaylı. Lock Out yok. Lock out lu olan modelin sağ bacağı yağlı olduğu için daha hafif olabilir.

Geri