Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kron FD1000 ile gezilerim.

@Soner Y. Şu bisiklet bana çok ilginç geliyor. Sanki süremeyecekmişim gibi hissediyorum. En kısa zamanda deneme sürüşü yapmayı planlıyorum. Bu bisikletle o kadar yol almışsınız. Ben şimdi düşünürken bile sanki, altımdan kayacak gibi hissediyorum :D

Scudo
@Soner Y. .Hem grup gezilerinde hemde tek başına yaptığın gezilerde, katlanır bisikletle baya tecrübe etmiş oldun.Tabi birde daha önce normal bisiklet de kullanmışlığın vardı.Bunları göz önüne alırsan katlanır bisikletin bu zamana kadar sana yaşattığı zorluklar ve kolaylıklar nelerdir?

@mehmet aşkın

Evet almıyorlar güvenliğe kilitliyoruz, Aslında arabaların park edildiği yere bisiklet parkı olsa orayada kilitleriz. :)

@Silmarillia

Uzun sürüşler için boş vaktiniz varsa hem gezin güzel yerlerde yemek yiyin, etrafa bakın, ağaç gölgelerinde dinlenin, fotoğraf çekin, güzel oluyor, keyiflide :)

@mavinehir

Zorluklar olarak, aldığım kron katlanırın bazı sorunları var ; zincir atması, gidondan gelen gıcırtılar gibi ne kadar eklem varsa o kadar ses geliyor. Çok hızlanmıyor, bu aralar ince lastik almayı düşünüyorum, En büyük kolaylığı arabanın bagajına sığması, sağanak yağmurda hemen katlayıp metroya binmek gibi avantajları var. Katlanır bisiklet insanlara değişik geliyor sanırım, dikkatli bakışlara maruz kalıyorum, akrobasi bisikleti mi diyen oluyor, laf atıp bisikletin güzelmiş diyorlar :)

• Beğen
Tepkiler: mavinehir
Bir süredir forumda katlanır bisiklet yazılarınızı paylaşımlarınızı okuyorum.Ben bisiklet konusunda hiç tecrübe sahibi değilim.Yeni başlayacağım.Ulaşım amaçlı kullanmak istiyorum.Hangi bisiklet bana uygun çok da emin değilim.Katlanır bisikletler bir bayan olarak bana çok hoş geldi.Bir süredir de katlanır modelleri internet üzerinden inceliyorum.En kısa sürece gidip mağazada görmek ve denemek de istiyorum.Ayrıca gittiğim şehirlerde de bisikletle gezebilmek istiyorum.Katlanır ve hafif olması bu yüzden önemli benim için.İlk olarak Dahon modelleri inceledim.Baktığım sadece estetik kısmıydı:) Fiyat olarak da açıkçası pahalılar.Hem bütçemi (1000 tl) aşmayacak hem sağlam ve hafif model bakıyorum.Hepsini bir arada dilemek fazla olsa da bilgi almak iyi olacak.
Okuduklarımdan sonra da başıma zincir atma olayı gelsin istemem açıkçası.Naparım bilmiyorum.Kron fd 1500 modelini deneyen var mı acaba? Fd 500 göre farklarını yazabilir misiniz?

@applepie 1000 tl altında iyi katlanırlar vardı sanırım, Bulunduğunuz ilde spor mağazaları varsa orada deneyip alabilirsiniz sanırım, Ankaraya gelme durumunuz oluyorsa, güngörle bisiklete mutlaka uğrayın, güzel modeller var, kronu bayanlara önermem, kronik sorunları var fd1500 e baktım biraz, fd1000 den fark göremedim.

Az once gimat kavsaginda gordum sizi sanirim, iyi gezmeler;)

@Kazuya malesef ben değildim, bu haftalar hiç çıkamadım :(

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
tebrikler bende de aynı modelden var. Keyifli bir kullanımı var. Gezileriniz ve performansınız her geçen zaman artmış. tebrikler. Yalnız bazı yokuşlarda arka dişli yetersiz gelebiliyor. O yüzden değişiklik yapmak istiyorum. Sizde düşündünüz mü bilmiyorum. Birde lastikler biraz modele göre kalın geldi onları da yaza doğru değiştirmek istiyorum.

Bende Fd 1000 sahibiyim. Biskletim den çok memunum.Kadro sağlamlığı,vites geçişler ,frenleri gayet iyi.Zaten üzerindeki vites fren sistemleri üst sınıf diyebilirim.Fiyat performans olarak 1000 tl civarı alınabilecek başarılı bir bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: sonyaz
@sonyaz

@Celal Göbekçi

@sınglee

Merhaba keyifli sürüşler. Fd 1000 modelinden bende düşünüyorum. Dahonlar bütçemi aşıyor. Hazır siz fd 1000 modelini kullanıyorken sormak isterim; katlama noktalarından gelen ses hepinizde var mı ve zincir atma sorunu? Birde bagaj kısmı sabit sanırım çıkarılamıyor. Kestirdiniz mi? Bunların dışında karşılaştığınız eksikleri neler acaba. Cevaplarsanız sevinirim.

takipteyim. Şehir dışına çıktığım için Trek fx 7.4 bisikletimi sattım. Bir süre şehir dışında olacağım fakat bu süreçte bir katlanır bisiklet alıp arabanın bagajına atıp arada kullanır mıyım diye düşünüyorum. Örneğin şu an kaldığım otel ile iş yeri arası 12 km arada belki işe de gidip gelebilir miyim? Bir de en büyük sıkıntı benim kilom:) 115 kg'ım dahonların 105 kg taşıma kapasitesi var diye okudum. Trek'den çok aşırı memnundum lakin uzun süre kullanmayacağım için sattım. fd 1000 mi alsam diyorum sıfırı 1050 tl falan.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhabalar, aranıza yeni katıldım. 2 tane katlanır almak istiyorum böyle olunca da bütçe bir tanesi için bin lira yı geçmemeli. Bisikleti sahilde kullanıcam sadece ya da yazlık yerlerde. İkinci el almak istemiyorum. Dahon iyimiş ama pahalıymış. Sonra aluminyum olsun istiyorum ben de almışken. Yorumlarda Kron 1000 öne çıkıyor. Ne dersiniz?

• Beğen
Tepkiler: sonyaz
@ismqil Merhaba geç cevap veriyorum kusura bakmayın, katlanma noktasından gelen sesler için gerekş yerleri söküp kaliteli gres yağ ile yağlayıp geri topladım sesler kesildi. Zincir atma sorunu için (çok uğraştım ben) ; 2 taraflı korumalıklar var alüminyum olanlardan sorunu çözecektir. Ben 2015 ekimde almıştım bagaj sabit değildi, Şimdi alsam ilk işim o bağajı kestirmek olur, çok çirkin. Ek olarak, jantım iç kısmında telleri tutan vidların etrafındaki çapaklar tam alınmamış, lastik bu yüzden çok patladı.

@K. Aydın 110kg civarındayim bende, bakım aralıklarını kısa tutmak gerekir. Bağlantı yerlerini arada bir kontrol etmek gerekir.

@omergex Dediğiniz gibi kullanacaksınız eğer, FD500 de yeterli olacakstır sizin için. Eşim için FD 500 alacağım yakın zamanda

@omergex carraro flexi 121 sahibiyim, malum istanbul yokuş bitmez mantığı ile 21 vitesi çok işimi görüyor, şuana kadar bir sıkıntı çıkarmadı gayet memnunum. fiyatı da 1.000 tl'nin altında.

Amatörce bir video :)

Yine bir turdan kesitler

Batı Ankara Bisiklet, temelli turundan bir kesit,

• Beğen
Tepkiler: muratcan06
Geri