Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kron XC 150 kalitesizliği

internette bolca Kron bisikletimin gidonu kırıldı yazısı/videosu gördüm, bu kadar hayati önem taşıyan bir parçada hata yapmaları ürkütücü. Bence de markayla iletişime geçin.

Scudo
Raceface gidonlara bakın. Fiyatları kalitesine göre uygun. Fiyatları biraz daha yüksek olsa da FSA gidonlar da çok kaliteli.

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Bisikleti 3 kuruş daha ucuza getirecez diye böyle uyduruk gidonlar takarlarsa olacağı bu. Sonuçta bu dağ bisikleti, düz yolda değilde sert bir arazide de kullanıyor olabilirdiniz o zaman yaralanma da olabilirdi. Yurt dışında iyi bir markada böyle bir durum olsa, hemen tüm seriyi geri çağırma yaparlardı.

@emeritus @ratm Az önce fotoğraflarla birlikte mail attım. Geri dönüş yaparlarsa bilgilendirme yapacağım. Tavsiye için teşekkür ederim ben de mail atmayı düşünüyordum.
@Aybek Cihan Gidonları inceleyeceğim tavsiye için çok teşekkür ederim.

Bi tane daha demek
@Yeni_kullanıcı
Metal yorgunlugu icin wiki soyle demis "weakening of a material caused by cyclic loading that results in progressive and localized structural damage and the growth of cracks".
Forumda belki binlerce baska bisiklet vardir ama sadece bu marka bu modelde, sadece benim 3. kez gorusum xc150 gidon kirigini. Buna ihmalden baska bir sebep aramak yanlis :) Yillardir duzeltmediler zira.
Gecmis olsun, size bir sey olmadi umarim.

yine bu bisiklet, yine bu karikatur
01aea83f7e6fcf50d8521d0b10fc9156.jpg

Yaygın olabilecek kabullenicek bir durum değil bu. İstisna olur tamam ama bu markada çokça yaşanan bir sorunsa olur şey değil.
İş para kazanma kaygısından ziyade insana deger veren, insanı öncelik haline getiren bir mantaliteyle üretim gerceklestirilmeli.
Umarım Kron uzerine düşeni yapar!

@Yeni_kullanıcı
Hocam iyi günler
Kron'dan bir cevap geldi mi attığınız maile. Merak ettim konuyu ciddiye alıp almayacaklarını

@everhard Malesef şimdi spam kutusunu da kontrol ettim. Mail gelmemiş.

Hemen marka kötülemeyin kasanın çürük elması size denk gelmiş olabilir.

Örnek üzücü/tehlikeli. Marka bağımsız olarak düşünelim ; yüksek hızda iniyorsunuz , 45-50km rüzgar esiyor hızlı gitmenin hafif stresi ve zevki üzerinizde , hop baktınız sol gidon tarafı elinizden aşağı eğilip kopuyor.

Gerisini hayal gücüne bırakıyorum. Böyle birşey insan hayatıyla oynamaktır bana kalırsa. Arabanın direksiyonunun elinizde kalması gibi birşey hızla giderken.

Çok geçmiş olsun diyorum , Allah'tan böyle bir senaryo içinde olmamış.

@OmerKa Haklı olabilirsiniz ama ek olarak şunu da söylemek istiyorum. Doğa bisikletten gidonum geldi, takmak için bugün tam harekete geçtiğimde uyumsuz olduğunu gördüm ve doğa bisikletle iletişime geçtim. Benimle iletişime geçti, normalde dağ bisikletinde 25.4 değil 31.8 gidon ve gidon boğazı kullanılması gerektiğini ve dün gidon boğazı kırılan kron marka bisiklet geldiğini çok şanslı olduğumu söyledi. Bisiklette hayati değeri olan bazı parçalar belirlenmeli ve güvenilir olanlarıyla yenilenmeli diye düşünüyorum. Özellikle gidon grubu ve ön tekerlek aksamı. Çekiş sistemi ve nispeten arkada kalan kısımlar da hemen sonrasında incelenmeli. Herkese bol keyifli ve güvenlikli sürüşler diliyorum.

Gidonun bu şekilde kırılmasının sebebi gidon boğazının kelepçe kısmındaki vidaların yani gidon boğazının gidonu tutan kısmındaki vidaların olması gerekenden fazla sıkılmış olması oluyor. Yeni gidon olarak ise flatbar veya kelebek gidon alabilirsiniz ancak dropbar fren kollarınızla pek uyumlu olmayacaktır.

• Beğen
mahallede birinin kron xc150'si çalınmıştı, çok üzüldü, günlerce teselli etmeye çalışmıştık, sonra gitti yine xc 150 aldı, aşk başka bir şey beyler :)

10 Türk şirketi varsa bunların 9.9'u maile dönüş yapmaz. O mail adresi göstermeliktir. Türk firmaları ile iletişime geçecekseniz direk arayın, işiniz maile kalırsa torununuza gelir o mailin cevabı.

Ek olarak, şu anda piyasadaki 20 liralık gidonu bile satın alsanız Kron'un size göndereceği ikinci dandik gidondan çok daha sağlam olacağı kesin.

Ben de Kron yol bisikleti arka jant arayışındayım. Firmanın mail'i hikâye gerçekten. Zaten yedek parça için doğrudan bize müracaat etmeyin, bayi veya yetkili servis aracılığıyla "varsa" göndeririz diyor. Bir bayi ile iletişime geçtim, fabrikaya sorup size haber vereceğiz dedi. Bu jantlar narin oluyor ve her zaman ihtiyaç duyulacak bir malzeme. Neden yedek parça olarak en azından internet üzerinden satılmaz anlamıyorum. Bir de piyasada başlangıç seviyeleri için muadil jant seti bulunmuyor, bunun sebebi nedir?

• Beğen
@KaracaAbdullah

Ekonomik kriz. Şu anda piyasada satılan çoğu ürün aslında başlangıç seviyesi (dolar bazında bakarsanız). Artık kaliteli ürün bulmak imkansıza yakın. Ancak paramızın değeri düştüğü için başlangıç seviyesi bile bizim için pahalı oldu.

Gerçekten de öyle. Her halde geçen senenin başlarında olsaydı şimdi 1000 lira olan iyi bir jantı en kötü ihtimalle üçte iki fiyatına alırdım. ?

Gidon kırılmasında ki en büyük sebeb gidon boğazından ki vidaların gereğinden fazla torkla sıkılmasıdır, üstünde kaç tork ile sıkılacağı belirtilir 8 tork vs.

• Beğen
Tepkiler: gercek umurcan
@kallone
ben omrumde, youtube haric, eline tork anahtari alan bisiklet tamircisi hic gormedim :koptum: kimse ustalarimizin el ayarini sinamasin

@gercek umurcan
Aslında tork anahtarı özellikle karbon ürünlerde kullanılmalı ama sürekli bisiklet toplayan bir bisikletçi belli bir zaman sonra ne kadar ayarda vidayı sıkması gerektiğini biliyor, anahtar kullanılsa tabi çok daha iyi olur :harika:

Geri