Scudo Sports

Kültür Bakanı: Korsan film izleyenin interneti yavaşlatılacak, hatta kesilecek

hayatçokgarip

Daimi Üye
Tepki
328
İsim
Deniz
Bisiklet
b'Twin
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, telif haklarına yönelik hazırladıkları yeni yasa taslağıyla Dijital Hak İhlalleriyle Mücadele Merkezi'nin kurulmasını tasarladıklarını ve gelecekte telif haklarını ihlal edenlere dönük yaptırım uygulanacağını belirtti.
Avcı, Bir sanat eserinin korsan ya da yasa dışı olarak kullanılması halinde, hazırlanan yasa tasarısının yürürlüğe girmesi dahilinde, internet hızı yavaşlatması ve internet erişimi kesilmesi gibi yaptırımların hazırlandığını belirtti.
30 gün için internette tartışmaya ve katkıya açık olan yasa taslağı, katkılar değerlendirildikten sonra Meclis'e sunulacak.
(link)

.........................
İyi de ben internetten film bile izleyemeyeceksem ne anlamı kaldı o internetin? Her ay 70 lira verip de film dahi izleyemiyorsam kapatırım daha iyi.

Ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? İnternette tartışmaya ve katkıya açılacakmış bu konu. Tartışalım ve katkıda bulunalım o halde.

Scudo
Çok film izleyen birisiyim..Film izleyemezsem bırakırım interneti..Kesin ve net..

Her ne kadar işimize gelmese de, kendi açımızdan baktığımızda olumsuz bir durum gibi olsa da kendimizi o işe emek veren insanların yerine koyarsak doğru bir karar olduğunu söylemek gerek.

@1dost
Bu noktada şunu söyleyeyim. Ben hayatım boyunca 2 defa sinemaya gittim sadece. Sinemada film izlemek beni sıkıyor. Daha doğrusu başka insanlarla birlikte izlemek sıkıyor. DVD al evde izle diyebilirsiniz ama o da bence pahalı.

Bu para konusunu internet sağlayıcı ve film şirketleri kendi arasında çözmeli. 70 lira az bir para değil. İnternete ödediğim paranın bir kısmı direkt filmcilere gidebilir. Dediğim gibi ben film bile izleyemeyeceksem internetin benim için anlamı yok.

Bir de şu var ki, ben internetten izlemezsem gidip sinemada da izlemem. Yani benim internetten izlememiş olmam sinemacıya bir şey kazandırmıyor. Sadece benim sanata erişimim engellenmiş oluyor hepsi bu.
Gerçi bana göre gerçek sanatçı, milyon dolarlar peşinde koşan ve korsan avına çıkan değil de, eserinin mümkün olduğunca en yüksek sayıda insana ulaşması için çabalayan kişidir.

Ne emeği arkadaşım?
Ben Türk filmi izlemem ki..!
İzlediğim filmlerdeki emeği geçenler zaten havuzlu villalarda yaşıyorlar..
Eeee?

Bu konuda konuşacak tonla detay var ama korsanı önlemek için internet hizmetini para ödeyerek alan adama kısıtlama getireceklerine, korsanın sunucusunu uçursalar ya! Tabi bunu yapmak o kadar da kolay değil - arkadaşlar kendi konumlarını belli etmeden yada Türkiye Cumhuriyeti içinde olmayan sunucular vasıtası ile bir şekilde çarklarını çeviriyorlar. Ancak bu durumda da aklıma şu geliyor: Nasıl oluyorda istedikleri an istedikleri web sitesini erişime kapatabilirken, korsan yayın yapan siteleri neden erişime kapatmıyorlar?

Korsan'ın ortadan kalkması için bence orjinal fiyatlarının da daha aşağılarda olması gerekiyor bence.

Internete gerek yok o zaman. Telefon yeterli olur. Yasanın tarihi falan belli olsada ona taahhüt yapsak bari.

• Beğen
Tepkiler: hayatçokgarip
Bir film izlemek için 15 lira döküp yarım saat reklam izleyeceğim, üstüne film esnasında telefon oynayanları, sağımda solumda mısır falan yiyenlerin kokusu ve sesiyle uğraşacağım öyle mi? Hırsızsam hırsızım.evimde oturur yayıla yayıla izlerim filmimi.

Korsan film izlemek veya indirmek telif hakkını ihlal etmez. kopyalanıp yayınlanması gerekir ama böyle bir yasa çıkarsa içerik azalabileceği için korsan film izlememiz biraz zorlaşacak gibi

Bu durumda Samanyolu TV, kanal 7 felan hepten batar sürekli Kemal Sunal donderiyorlar.
Sanırım bir yere köprü falan yapılacak:) para lazım

Bu arada en ucuz internet min.50tl ve aşırı pahalı

Bence olayın arkasında başka bir sebep var, internet kotalarının geri gelmesinin konuşulduğu bu dönemde durumu tartışmalı bir konuya getirerek hedef yanıltıyorlar diye düşünüyorum. Zaten açıklama bir çok soru işaretini gündeme getiriyor, kullanıcıların film indirdiğini veya izlediğini nasıl tespit edecekler, madem tespit edebiliyorlar bu filmleri yayan ve asıl büyük suçu işleyen siteleri nasıl tespit edemiyorlar.

Korsan film konusunu da destekleyemeceğim lakin bu işten de inanılmaz paralar kazanıldığı aşikar, ve bu kazanılan geliri başkalarının emek verip yarattığı bir ürün sayesinde kazanıyorlar. Çünkü üreten para kazanamazsa üretimin artmasını bekleyemezsiniz, iyi yapımlar dünya kadar para ve insan emeği gerektiriyor bundan para kazanan da dünya kadar insan var, bu sektörün bitmesi veya küçülmesi her açıdan sinema sektörünü zora sokar. Diğer yandan sinema salonları pahalanarak git gide lüks halini alıyor, DVD denen format da çok kullanışlı olmuyor, telefonumda veya tabletimde film izlemek için ben de divx veya avi gibi formatları kullanıyorum. bu formatları resmi olarak uygun fiyatlara indirilebileceği platformlar olmalı.

Adamlar uyanık davranıyorlar. Para kaynağı neredeyse, oraya zıplıyorlar. Açık konuşayım hiçkimse benim film izlememe engel olamaz. Her ay 80 TL fatura ödeyeceğim, he bir de kısıtlanacak? Yersen. Neyseki torrent diye bir şey var. Hanımlar beyler elimizde bir tek vpn ve torrent kaldı. Umarım bu ikisi tarihe karışmaz. Yoksa halimiz duman. He ben bu filmleri elbette sinemaya gidip izlemesini de biliyorum ama inanır mısınız sinemaya hiç gidesim yok. Yazar şu mesajında benim yerime gerekli cevabı vermiş. Sinemalar artık hep AVM'lerde oluyor ve rezalet bir şekilde film izliyorsunuz. Film başlamadan önce yarım saat reklam izlemeye mahkumsunuz. Sağında solundaki o tuhaf insanlardan hiç söz etmeyeyim yani cidden rezalet bir şeydir. Eline devasa boyutta telefonu almış çekim yapanları bile var. He gelelim telif haklarına. Tamam biz de bunun farkındayız ama birileri telif haklarını ihlal ediyorsa benim internetim neden kısıtlanıyor anlamadım? Git onunla uğraş banane yani?

Daha başımıza neler gelecek? Artık şaşırmamaya alışmaya başladım.

Devlet Erkân'ı bazen gerçekten enteresan açıklamalarda bulunuyor.

Dijital tüneller kapatıldı (KTunnel,VTunnel vb gibi)
Tor Browser yasaklandı.
Vpn servisleri yasakladı,ulaşıma kapatıldı.

Teorik olarak; Evet. Yasal olarak, dijital tünelleri de, NSA ürünü TOR Browser'i de, kullanmak suç teşkil ediyor. Ancak pratikte bu yasakların nerede ise hiç bir etkinliği yok.

Dijital dünya (özellikle Dark Net) kolay kolay kontrol altına alınamaz. Dark netteki en etkin kontrolör, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA). Ancak NSA'nın filtresi dahi bypass ediliyor.

Müdavimleri bilir; FOX Channel popüler zombi dizisi The Walkıng Dead'ı telif haklarını neden göstererek neredeyse tüm dizi sitelerinden kaldırdı,hatta alt yazılarına dahi yasak getirildi.

Peki bu yasak, izleyiciyi engelledi mi?
Hayır.
İzleyici, bir şekilde dizinin orijinal diline de, alt yazıya da ulaştı ve 7 sezon izlendi.
Peki izleyici bu popüler dizinin bölümlerini ne zaman izledi?
Bölüm gösterime girdikten sonra. Yani bölüm Tv kanalına satılıp parası ve reklam gelirleri elde edildikten sonra.

Bunları neden yazdım;
Kaliteli izleyici, İnternet'e düşen kötü görüntü ve boğuk sesli sinema çekimi filmleri zaten izlemiyor.
Sinemada, yahut gösterim süresinden sonra İnternet'e yüklenmiş orijinal görüntüleri ve kaliteli dublajlı filmleri izliyor.

O zaman kadar da, film şirketi zaten istediği hasılatı gişeden topluyor, toplayamadığını da, ulusal Tv kanallarına telif satarak topluyor.

Yani; film şirketleri sanıldığı gibi salt İnternet nedeniyle büyük zararlar etmiyor.
Şayet bir film,klip,müzik henüz ham ürün olarak, yahut bitmiş ürün olarak sezon başında İnternet'e düşüyor ise, orada başka işler dönüyor demektir.

Esen kalın.

ARkadaşlar benim torrentten indirdigim filmi kim takip edecek- boş işler bunlar . Downloada devam

• Beğen
Tepkiler: hayatçokgarip
Ip tv yayınlarını öneririm..
Yayın yapan tüm dijtal platformların film ve spor kanallarını izleme şansınız var.
Üstelik kota-hız sorunu da yok:harika:

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
çok film izlemem ama yeri gelir internetten de izlerim. internetin korsan film izleyenlere yavaşlatılmasını da saçma buluyorum.
ama burada, internetten film izlemenin haklı olduğunu ispat etmek nasl bir bünye gerektiriyor anlamadım? sizin beyninizin çalışma şeklini gerçekten merak ettim. internete para vermiş olmanız, internetle alakasız bir filme sahip olma hakkını mı veriyor size?

yani korsan filme erişim sağlayacak bir iss'ye para vermiş olmanız, korsan film izlemenizi haklı mı çıkarıyor? kablolu tv'ye para veriyorum diye bütün paralı kanallara erişim hakkımın olması lazım bu mantıkla. ya da uçak bileti aldım diye havalimanındaki tüm dükkanlardan bedava yararlanmam lazım. uçuş hizmeti için para ödedim ama olsun para verdim lan ben!?

herkes kendini dünyanın merkezinde sanıyor. şu forumdaki çoğu kişiye diktatörlük yetkisi verilse anladığım kadarıyla iğrenç bir yönetim kuracak kadar benciller. sorsan hepsi bisikletli, duyarlı.

Geri