Scudo Sports

La Vuelta 2023

Thymen Arensman’dan nispeten iyi sayılabilecek haber gelmiş, en azından kendisi vermiş kendinden haberi..

E7022CDF-9DEC-4CDA-AD0A-EAFB5615FC71.jpeg

Scudo
Geldik bu güne kadar ki en yıpratıcı etaba. Kategorize edilmiş 5 tırmanışın yanı sıra ufak gibi görünen ama in/çık yapınca yoran tepeler de var. Final öncesi de çok fena bir tırmanış ile büyük bir meydan okuma bizi bekliyor...
profile-vueltaaespana2023stage8-64dc15466d46d.png
Ve fena :
f2482.png
Yayın alıştığımız üzere 15.30-19.00 arası olacak...

Valla Remco'ya helal olsun, son tırmanışta tempoyu belirledi. Sepp Kuss zorlamak için atak yaptı ama Remco tongaya düşmedi. TKend temposunda tırmandı, Roglic ve Jonas atak bile yapamadılar o tempoda.

Remco'nun kazanamadığı etaplardan sonra dondurması yere düşmüş zengin çocuğu gibi beş karış suratla etrafına çatması sinir bozucu.
Tamam işte sana hiç de uygun olmayan zorlukta bir yokuşu bileğinin hakkıyla çıkıp, Vingegaard'dan zaman da çalmışsın. Ne yapacaktın 2.5 dakika farkı kapatıp üstüne kırmızı mayoyu mu giyecektin?

Rogla en iyi olduğu şeyi yapıp yokuş yukarı sprinti aldı ve ilk 10 gerçek bir kurtlar sofrasına döndü. Sepp Kuss'a kırmızı çok yakıştı ama sonuna kadar götürmesi zor. Yarınki zirve finişi ve salı günkü zamana karşıda Vingegaard'ın klasını konuşturmasını bekliyorum.

Kuss’un bu yıl üzerinde genel klasman lideri formasıyla en azından bir etap geçecek olması bile çok özel bi olay. Dün Soupe’nin kazanmasından sonra bugün de güzel hikayeler devam ediyor turda..

Bu arada, Roglic’in Niermann’la etabın sonunun bekledikleri gibi olmadığını konuştukları bi vidyo gördüm. Virajdan sonra 50 metre var finişe demiştin ama öyle değildi gibisinden bi şeyler konuşuyorlar. Etabın haritalandırmasında problem mi vardı acaba?

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Bisikletin neden bir takım sporu olduğunu gösteren bir etaptı.. Son 300 metreye kadar Remco'yu çalıştırdılar, haliyle son yokuşta tükendi.. Geriye Roglic'e en sevdiği bitirişi her zamanki gibi yapmak kaldı..

Kuss'a da kırmızı gerçekten yakıştı. İşçi arılarda tacı görmek her zaman güzel 💪🏻

Bkz: Takımı kuvvetli olan vs. olmayan :)
IMG_20230902_214640.jpg

Son düzenleme:
Remco'nun kazanamadığı etaplardan sonra dondurması yere düşmüş zengin çocuğu gibi beş karış suratla etrafına çatması sinir bozucu.
Tamam işte sana hiç de uygun olmayan zorlukta bir yokuşu bileğinin hakkıyla çıkıp, Vingegaard'dan zaman da çalmışsın. Ne yapacaktın 2.5 dakika farkı kapatıp üstüne kırmızı mayoyu mu giyecektin?

Rogla en iyi olduğu şeyi yapıp yokuş yukarı sprinti aldı ve ilk 10 gerçek bir kurtlar sofrasına döndü. Sepp Kuss'a kırmızı çok yakıştı ama sonuna kadar götürmesi zor. Yarınki zirve finişi ve salı günkü zamana karşıda Vingegaard'ın klasını konuşturmasını bekliyorum.
Jonas biraz yorgun yada Vuelta için hazır gözükmüyor gibi. TT etabının ise Jonas için biraz düz olduğunu düşünüyorum, elbette iyi zaman yapacaktır ama Remco ve Roglic daha iyi zaman yapacak gibime geliyor. Etap kazananı ise Ganna, Remco, Stefan Bissegger üçlüsünden bir tanesi olacak diye tahmin ediyorum.

Bir detay daha dikkatimi çekmişti bu arada etabın sonunda, paylaşmak isterim. Yol bisikleti takım sporu diyoruz falan ama gerçekten iyi bir takımın en güzel göstergesi yarış sonundaki davranışlar oluyor. Roglic etabı kazandıktan sonra hem Vingegaard hem de Kuss sevinç gösterisi yaparak çizgiden geçti. Vingegaard kalibresinde bi sporcu için takım arkadaşın senden sadece bi kaç metre önde etap kazanırken, ki turun favorilerinden biri de olduğun ortadayken bu görüntüyü verebilmek çok zor.

Bi benzerini de Giro’da finişte oturup Roglic’i beklerken ve geldikten sonraki o sevinçlerinde görmüştük. Böyle bir takımın kaybetmesi için, daha doğrusu böyle bi takıma karşı kazanmak için normal bir ‘çok iyi performans’ yetmez ki..

Son dakika değişikliği: Remco telsiz iletişimiyle ilgili olarak takımın sportif direktörüne çok kızmış, zira kaçış gurubunun yakalandığından haberi yokmuş, o yüzden de etap galibiyeti için sprint attıklarının farkında değilmiş :eek:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: diusfidius
Remco'nun primoz tam arkasındayken önde gelip gelip daha fazla kendini yorması ve etabı primoz'un almasına sebep olmasını anlayamadım. Hani güçlü değil dense kimse inanmaz, madem sonuna kdr getirdin bas bitir. Sonunda bir de kendine kızıyor.

Remco'nun primoz tam arkasındayken önde gelip gelip daha fazla kendini yorması ve etabı primoz'un almasına sebep olmasını anlayamadım. Hani güçlü değil dense kimse inanmaz, madem sonuna kdr getirdin bas bitir. Sonunda bir de kendine kızıyor.
Bir önceki mesajda son dakika değişikliği yapmıştım, takımın sportif direktörüne kızıyormuş..

Bir önceki mesajda son dakika değişikliği yapmıştım, takımın sportif direktörüne kızıyormuş..
Bunu da anlamam. Bırak demiş olamazlar. Çok dikkat etmedim ama sanırım son 100m'de kaybetti.

30 kişi cezaevinden firar edercesine koptu. Sonra kaçış efsanesi De Gendt kariyerine saygı atağıyla beyhude bir solo performans sergiledi. Çünkü geriden gelen aç kurtlar farkı kolayca eritip çekirdek ve sağlam tırmanışçılar olarak son tırmanışa bilenecekti. Gördüğümüz şey genel klasman iddialıları arasında geçecek finişti.Fena tırmanışta dökülen çok oldu ve ardından kılıçlar çekildi.Son iniş sonrası ivmelenen grup, kendi arasında hesaplaştı.Finalde hem etabın hem de çekişmenin zirvesini yaşadık.
Primoz yaptı yapacağını, Sepp de Matador oldu.
Remco ise: -Finiş çizgisinin son dönemeç sonrası olduğunu bilmiyordum- minvalinde şapşik bir savunma yapıp kahır pozları verdi...

9.etap tipik bir Vuelta rotası.
Düz gibi başlayıp 48.k sonrası sıkı bir tırmanış var:
ebd03.png
Ardından kaçışa uygun tepeliklerde inip çıkılarak zirve tırmanışı ile etap sona erecek:
a4aa9.png

profile-vueltaaespana2023stage9-64dc15564ef74.png
Remco hırslanır da son tırmanışa kadar önde kalırsa dişini gösterir.
Ve fakat Jumbo taktikleri ile baş edebilmesi kolay değil..
Etap kovalayanlar için de büyük fırsat; zira genel klasmancılar etabı sıralamada yer alma kaygısı olmayan birine verip birbirlerinin erketesinde olmayı tercih ederek yarın rahatça dinlenmeye geçe bilirler...
Tabi "Cartegena" deyince bizim kuşak meşhur safkan İngiliz yarış atını hiç unutmaz. Sarper de illa ki konusunu yapacaktır..
Canlı yayın 15:15-18.45 arası...

Beklediğimiz gibi kaçışın fırsatı kazanca çevirdiği bir etap.
Kamna giderek olgunlaşıp genel klasmancılar arasına girecek gibi.
Final çamura bulanınca kısaltıldı, genel klasmancıların ekmeğine yağ sürüldü, tın tın bitirdiler etabı..
İlk hafta sonunda ilk on şu şekilde sıralandı:

1.Sepp Kuss

2. Marc Soler , 43".

3. Lenny Martinez , 1'02".

4. Remco Evenepoel, 2'24".

5. Mikel Landa, 2'29".

6. Primoz Roglic, 2'29".

7. Jonas Vingegaard, 2'35".

8. Enric Mas, 2'35".

9. Juan Ayuso, 2'45".

10. João Almeida, 2'55".

İkinci perde "Bireysel Zamana Karşı" etabı ile açılacak.
500m.lik minik bir tepeyi saymazsak adeta Kriteryum tadında bir 25k...
Şehir içinde Calvino'ya selam duran bir rota var.
Dünya şampiyonumuz Remco ve saf zamana karşıcımız Ganna çekişecekler gibi.
La Roja hedefi olanlar için belirleyici zaman kayıpları bekliyoruz.
Neyse ki açılış etabı gibi yağış ve karanlık olmayacak...
profile-vueltaaespana2023stage10-64dc15ac09f6d.png
Yayın aralığı 15.15-19.00 ...

vingego ve remco 1 2 olur bence.

Ganna gökkuşağı mayoyu kaptırdığı Remco'ya etabı kaptırmadı. Remco bütün rakiplerinden zaman çaldı ama hedefi bundan daha iyisiydi.

Vingegaard'nun çok asılmaması, hatta Kuss'un hemen önünde bitirmesi enteresan. Fransa'dan sonra kendisini çok iyi hissetmiyor olabilir. Belki de ilk 5'te iki takım arkadaşı olduğu için çok zorlamaya gerek görmüyordur.

• Beğen
Tepkiler: cazci
Klasik jonas Vingegard . Fransa da insan üstü etaplardan 1 ay sonra siradanlaşmaya başlayan bir bisikletçi görüntüsünde. Geçen yılda ayniydi.

Beklendiği gibi bir etap geçildi.
Jumbo kendi stratejileri içinde "kötünün iyisi" bir sonuç elde etti.
Ganna en güçlü yanıyla kendini fazla zorlamadan iyi bir derece ile rahatça birinci oldu.
Remco istediği performanstan uzak kalsa da lider Kuss ile aradaki farkı 1'15" eritti. Roglic'in 27", Vingegaard'ın da 1'13" önüne geçti..
Gelecek etaplarda zevkli bir yarış izleyeceğiz gibi..

Vuelta 10. etap sonrası genel klasman:

1.Sepp Kuss

2. Marc Soler, 26".

3. Remco Evenepoel, 1'09".

4. Primoz Roglic, 1'36".

5. Lenny Martinez, 2'02".

6. Joao Almeida, 2'16".

7. Jonas Vingegaard, 2'22".

8. Juan Ayuso, 2'25".

9. Enric Mas, 2'50".

10. Aleksandr Vlasov 3'14"

Beklendiği gibi bir etap geçildi.
Jumbo kendi stratejileri içinde "kötünün iyisi" bir sonuç elde etti.
Ganna en güçlü yanıyla kendini fazla zorlamadan iyi bir derece ile rahatça birinci oldu.
Remco istediği performanstan uzak kalsa da lider Kuss ile aradaki farkı 1'15" eritti. Roglic'in 27", Vingegaard'ın da 1'13" önüne geçti..
Gelecek etaplarda zevkli bir yarış izleyeceğiz gibi..

Vuelta 10. etap sonrası genel klasman:

1.Sepp Kuss

2. Marc Soler, 26".

3. Remco Evenepoel, 1'09".

4. Primoz Roglic, 1'36".

5. Lenny Martinez, 2'02".

6. Joao Almeida, 2'16".

7. Jonas Vingegaard, 2'22".

8. Juan Ayuso, 2'25".

9. Enric Mas, 2'50".

10. Aleksandr Vlasov 3'14"

Ben 300 görünce öpüp başıma koyuyorum. 475 Watt FTP mi olur abi. Bu nedir ya!

Geri