Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

merhaba arkadaşlar dün iç lastğim patlayıp dış lastiği mi yarmış 50 60 lira bütçem var Aktif Pedal da CST iç lastik 15 tl ve Specialized Roll X Sport 30 tl bu ikisi nasıl kullanan varmı acaba

Scudo
Selamlar

700*38 lastik kullanıyorum,bisikletim salcano City fun 70..700*32 çok mu ince olur sizce.hafif toprak yolda da kullanicam.schwalbe Green guard alicam

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar,

Bisikletimde iç genişliği 17C olan bir jant kullanıyorum. Bilmeyenler için kısaca özetlemek gerekirse bu jantın 15C ye göre avantajı 25mm lastiklerle daha iyi bir ikili olması, daha geniş olduğu için daha konforlu olması söylenebilir. Gel görki benim maşanın içindeki boşluk(clearance) 25mm lik lastik kullandığım için neredeyse tamamen doluyor, hatta lastik basıncını 110psi ın üzerine çıkarttığımda maşaya sürtüyor. Bu sebepten dolayı ön lastiği 23mm ile değiştirmeyi düşünüyorum.

Aşağıdaki tablo bir çok yerde bulabileceğiniz önerilen jant genişliği - lastik genişliği ilişkisini göstermekte.

17C Jant ile 23mm lastik kullanan var mıdır? Kullanmanın ne gibi zararları olabilir?

Tire section width
Rim width
(mm)
18202325283235374044475054576062
13cxxxx
15c xxxx
17c xxxxxxxxx
19c xxxxxxxxxxxx
21c xxxxxxxxxx
23c xxxxxxxxx
25c xxxxxxx
27c xxxxxx
29c xxxx

Merhabalar, bisikleti alalı çok olmadı ancak şimdiden ön tekeri patlatmayı becerdim. Bende çok vakit geçmeden patlamaya dirençli tekerlek bakıyorum. İnternetten baktım ancak düzgün bir model bulamadım. Bulduğum sitelere de güvenmedim. Video olarak Rubenda STU vardı İki teker bir adam'ın oda daha çok tur bisikletlerine uygun olduğundan ondan vazgeçtim. Yol tutuşu iyi olan yağmur kanalları mümkünse olan nispeten uygun fiyatlı bir tekerlek istiyorum. Ve mağazalarda bulabileceğim model olursa çok iyi olur. Teşekkürler.

Arkadaşlar ilkbaharda ege-akdeniz turuna cıkıcam inşallah.Nasıldır bu lastik yarı yolda bırakır mı?

Merhabalar. MTB kullanıyorum ancak asfalta kullanıyorum. Patlamaya dirençli ve nispeten ince tekerlek istiyorum. Aklımda Rubena (Mitas) Flash STU var. Ancak 1.50lik almak istiyorum. Gerçi 1.50 sini bulamadım. APSnin 1.50 si var. Sonuç olarak orijinal lastikleri 2.20 olan bisiklete 1.50 lastik takılır mı? Bu lastiği kullananlardan da yorum alabilirim. APS için yorumlar çok parlak değil. STU içinde çok kullanıcı rastlayamadım. Teşekkürler.

Arkadaşlar Dahon 20 jant için renkli lastik var mı ? yol tutuşu yüksek yağmurlu havalarda kayıp düşürmeyecek bir renkli lastik bilen var mı ?

Merhabalar ,
İsmim Abdullah , 35 yaşındayım. 2 yıldan buyana 29'' Ghost SE 2950 bisikletimi Antalya'da dağ-bayır seve seve kullanıyorum.
Bu yıl gözüm biraz şehir içi sürüşlerinde ve asfalt gezilerinde. Ama lastiğim kalın olduğundan (Smart Sam 2.1 ) yeterli derecede hızlanamıyorum ve çabuk yorulduğumu hissediyorum.
Sadece lastikleri değiştirerek , hızımı %10-20 aralığında arttırmayı ve daha uzun sürüşler yapabilmeyi istiyorum.
Jantlarım üzerinde gelen orjinal "Ryde Taurus 21". Jantlarımı değişirmeden ; bisikletime hangi ölçülerde lastik bakabilirim?
Hatta zırhlı lastik ebat ve marka önerileriniz olursa çok sevinirim.
Teşekkürler..

@Abdullah ozturk yok mu cevap verecek bir arkadaş ? :)

dış lastiğim bitmesinden dolayı onu değiştirme değiştirdim son zamanlarda bu konuyu görmemle bisikletimde neler olduğunu anlamak istedim ve şuan bisikletimdeki tekerleklere baktım ve arkayı öne geçirdim dişleri sonuna yaklaştığı için neyse 27.5x2.25 ön tekerde arkada kendi tekeri ise 27.5x2.10 ölçüleri zahmetten kurtarayım sizi arkadaki 650x52b yazıyor önceki tekerde 27.5x2.25 - 650b yazıyor ön tekeri 1aya kadar değişmem gerekecek ön frene basamıyorum çok ses yapıyor hidrolikle uyumsuz olduğu için neyse onu da yarın yeni göbekle halledeceğimde bu bendeki tekerleklerle ilgili neler yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz henüz jant alma taraftarı değilim
@Abdullah ozturk usta tekerleğinin yanına git dış lastiğe bak orada ne yazıyorsa not al buraya yaz öyle yardım ederler

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
Slm.
Sibop kapağının takıldığı yerden hava kaçırıyor. iç lastiği yeni aldım, ilk kez taktım.kullanmak nasip olmadı.
Sorun ne olabilir?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Dosyalar

• DSC_1102-01.jpeg
    DSC_1102-01.jpeg
    39,9 KB · Okunma: 26
@Omer Gurleyen benimde geçenlerde aynı sorun vardı sebebi o sibop kapağının bozuk olması onu değiştirin

Maxxis OVERDRIVE MAXXPROTECT 26*1.75 Dış Lastik arkayı 4-5 önü 5-6 bin km dir kullanıyorum çok şükür daha hiç patlamadı. Fİyatı neredeyse schwalbenin yarısı. Patlamaya dayanıklı lastik arayanlara tavsiye ederim. Sanırım az biraz ağırlar ancak gramı gramına hesap etmiyorsanız muhtemelen fark hissedilmeyecek seviyededir

• Beğen
Tepkiler: akifersoy26
Merhaba arkadaşlar.

Merak ettiğim bir konuda yardımlarınıza başvurmak istedim.

Bende CUBE aim sl 29 jant bir bisiklet var.

Bisikletimin üzerinde scwalbe smart sam dış lastikler mevcut.

Ben çinden aliexpress üzerinden lastik zırhı satın aldım. ( iç lastik ile dış lastik arasına konulan türden )

Ancak şöyle bir problem yaşıyorum. Zırhı yuvarlak bir biçimde kesip koymama rağmen zırh iç lastiğimi kesti. ( Normal patlak değil zırh kesiği olduğu belliydi. )

Bende bunun üzerine şöyle bir çözüm düşündüm ve zırhın kenarlarına boydan boya elektrik bandı çektim ancak tekrar aynı problemle karşılaştım çünkü elektrik bandı çürümüştü bir müddet sonra ( yaklaşık 15-20 günlük kullanımda )

Sizden istediğim yardım nasıl bir alternatif çözüm bulunabilir.

İstemediğim çözüm önerileri şunlardır.
-Yeni kendinden zırhlı lastik alabilirsin. ( var olan dış lastiğimde hiç bir sorun bulunmamaktadır. )
-Sıvı lastik patlayıcılardan alabilirsin. ( hiç kullanmadım ve ikinci bir malzeme almak istemiyorum. )
-Lastik basıncını düzgün ayarlamalısın. ( Lastiğimi çoğunlukla petrollerde ki makinelerde üzerinde yazan değerlere göre şişiririm )

merhaba arkadaşlar benim 2 tekerlekte şuan için öndeki tekerlek bitmek üzere arkadan aldım ondan bitmek üzere olduğunu söylüyorum arkadaki ise bitmeye yüz tuttu bu sebeple uygun lastik arayışındayım lastik konusunda hiç bilgim olmadığından sormak istiyorum
bizim buralarda son zamanlarda yolda hep inşaatlar oluyor tekeri patlatacak çok yer var bundan dolayı ve kışa özel lastik olur mu diye de sormak istiyorum bu dediklerime göre normal kendi lastiğin ölçüleri 52-584 27.5x2.10 buna göre bana ne önerebilirsiniz yanıtlamanızı umuyorum

Öncelikle tüm bisiklet severlere iyi akşamlar.

Benim şu şekilde bir sorunum bulunmakta;

Cube Aim SL 29 mtb bisiklete sahibim.

Dış lastikleri Scwalbe Smart Sam ( Ön ) Scwalbe Rocket Ron ( Arka )

Ben bu lastiklerin içerisine çinden almış olduğum (link) uygun bir şekilde keserek yerleştirdim.

Ancak bu zırh benim iç lastiğimi belli aralıklar ile kesiyor.

Önce çözüm olarak dışını kenarlarını ateş ile yakarak yumuşatmayı denedim fakat bir değişim olmadı.

Ardından zırhın uzun kenarlarını elektrik bandı ile kapladım yine çözüm olmadı. ( Bant 15 günden sonra çürümeye başladı ve yine kesti. )

Sizden bu konuda bana yardım etmenizi talep ediyorum.

Lütfen şu yardımlarda bulunmayınız.

-Kendinden zırhlı bir lastik al. ( Zaten lastiklerim oldukça yeni ve tekrar masraf yapmak istemiyorum. )
-Lastik basıncını doğru ayarla. ( Dış lastiğin üzerinde yazan değere göre ayarlama yapıyorum petrollerde.)

Teşekkür ederim

Arka lastiğim 27.5x2.20 boyutlarda, zamanla bitti lastikler tabi, şimdi 2.00 genişlikte bir lastik alsam eski tekerin(2.20) iç lastiği(şambrel) yeni alacağım 2.00 dış lastiğe uyar mı

Geri