Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Scudo
700x21 vittoria tubular lastik kullanıyorum yakın zamanda bir kaza yaptım ve lastiğim patladı aynısından bulmakta sıkıntı yaşamaktayım 700x23 lastik satın alıp taksam ferdormansta yada jant ile uyumlulukta sorun yaşarmıyım acaba jant modeli : nisi moncalieri tubular

Arkadaşlar merhaba,

Alacağım bisikletin üzerinde bu jant ile lastik (Fulcrum Red Power HP ve Maxxis Ikon 29 Exception) var. Lastik Tubeless değil bunu öğrenebildim de tubeless e uyumlu mu acaba? ve jantı kullanan var mı akıcılığı hafifliği nasıldır acaba?

Selamlar.

MTB Lastik seçimi ile ilgili olarak açılmış olan başka başlılar var ancak yeni çıkmış, teknolojisi daha yeni lastikler olabileceğinden yeni bir başlık açma ihtiyacı hissettim.

26 jant MTB bisikletim için dayanıklı ve hafif bir çift dış lastik almak istiyorum.

Bisikletimi bazen asfaltta bazen de bozuk zeminde ve toprak yolda, köy yollarında, hafif taşlı arazide kullanıyorum.

selamun aleyküm öncelikle
arkadaşım bana bir lastik verecek 27.5 jant
ve benim bisikiletim bianchi rcx 125 26 jant 1.5 fark birşey olurmu taksam dıkıntısını çekermiyim saolun şimdiden

Merhabalar arkadaşlar, Ben Berk.
Sorunumundan bahsedecek olursam, Benim Salcano NG-303 SD Marka bisiklete sahibim. Yağmurda cok az fren yapsam bile bisikletimin ön tekeri kaymaya başlıyor. Her virajda suyu gördümü hemen salıyor kendini. Önden kaymalar yaşıyorum. 26×2.00 Michelin Grip'r Teker var önde. Ben lastiklerimi değiştirmek istiyorum 1.95 ila 2.50 kalınlıkta lastik arıyorum. Bisikletle kaldırımlardan flan atlama zıplama az da olsa yapıyorum. Yolu tutan bir lastik ariyorum.Bisikleti bozuk asfaltta ve düz asfaltlarda kullanıyorum .Bu şartlara dayanıklı lastik 2.el satan veya lastik icin değerli önerilerinizi yaparsanız mutlu olurum. Beni bu durumdan kurtarın, bisikletle seyir halindeyken asfaltta ufacik bir islaklik görsem bile 10 km/h hızlara kadar düşüyorum korkudan. (Çifti en fazla 100 tl olucak şekilde önerirseniz)
Screenshot_2016-12-12-11-19-33-1.png
Kullandığım Lastik
Screenshot_2016-11-27-13-30-38.png
Bisikletim

Herkese iyi forumlar. Lastikleri patlamaya karşı korumak için Doc Blue aldım. Ancak bir türlü iç lastiklere dolduramadım. Bu konu hakkında yardımcı olabilecek biri var mı ?

İç lastikler Auto Valve

Selam arkadaşlar benim size bir sorum olacak benim bisikletimde schrader siboplu lastik var ve bisikletin model Kron tx250 presta siboplu lastik uyarımı
Ve schrader iç lastik bulmakta çok zorlanıyorum lastik ebatı 700x35 nereden alabilirim nereden bulabilirim iç lastiği
Bu konuya bi el atarsanız sevinirim

Merhabalar ben de aranıza yeni Katıldım.Bisikletim btwin 520 (2014)
Lastik janta tam oturmuyor.. Arkadaşımda salcano var.. Lastiği onun jantına taktım sıkıntı olmadı,onun lastiği de benim janta taktık yine bi sıkıntı görmedik. Bu arada bendeki lastik Hutchinson phyton.. Jant çift kat rigida.. İşin içinden çıkamadım..

Aynı sıkıntıyı yaşayanlar varsa tavsiye bekliyorum teşekkürler..

Sen de mi cevap bekliyordun?

Daha yeni yazdık.. Hayırlısı..

Senin çok mu cevapsız sorular?

Geçen hafta bisikletimin arka lastiğini şişirirken patlatmıştım. Bir bisikletçiye gittim değiştirtmek için, bir süre aradıktan sonra bisikletin orijinal lastiğini bulduğunu söyleyip taktı. Orada dikkat etmemiştim fakat yeni fark ettim ki orijinal salcano lastiği takmış olsa da city sport 10'un kendi lastiğini takmamış. Merak ettiğim, arka ve ön lastiğin farklı olması sürüşe negatif bir etkisi olur mu yoksa iki lastiğinde 'dokusu' birbirine az çok benzediği için çok fark yaratmaz mı bu? Sizce gidip değiştirtmeli miyim?
Bir de iç ve dış lastiğin ikisi de patlamış bu yüzden ikisini de değiştirdi ve bunun için 125 tl istedi sonra 115'e verdi. Lastik fiyatları hakkında bilgim olmadığı için fiyat fazla mı emin olamadım. Sizce fazla mı söylediği rakam?
Resimleri de ekliyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim arkadaşlar.

City sport 10'un orijinal lastiği
image.jpg

image.jpg

Değişen yeni lastikler
image.jpg

image.jpg

Merhaba,

Lastiklerimi degistirme zorunlulugu dogunca, yurtdisi sitelerden alisveriste 30.-€ sınırı gelince, genel olarak MTB lastiklerin ıslak asfaltta guvensiz tutunmasi nedeni ile aranirken aranirken makul fiyata (havale ile 50 TL / adet), semi slick all condition olarak sunulan 2.00 inch enli schwalbe cx comp ta karar kildim. Siparisi verdim kargo yola cikmis gorunuyor. Umarim tez zamanda deneme sansim olurda yorumlarimi sizlere aktarabilirim :)

Arastirirken gordugum kadari ile, cogunlukla ulasim amacli sehir surusu yapan, firsat buldukca agir olmayan arazi gecislerinde performans sergileyen, yuvarlanma direnci dusuk, kuru ve islak ortamlarda tutunmasi makul, all road-all condition lastik olarak cogu kisi tavsiye etmis. Patlak direncinden sikayetci olanlarda az degil ama patlak onleyici serit ile cok sorun yasamayacagimi umuyorum.

Forumda biraz aradim ama cok detayli bilgi veren olmamis. Iyi veya kotu tecrubeleri ile kullanan varsa ve aktarirsa memnun olurum :)

(link)

Merhaba. Araba camlarına suyu kaydırması için bir kimyasal sıkılıyor. Benzer bir şey bisiklet tekerleğine sıkılsa ve su tutmaması sağlansa böylelikle çamurluk ihtiyacı ortadan kalksa olurmu? Tabiki bunun çok mümkün olmadığını biliyorum muhtemelen bisiklet tekerleğinin kimyası bozulabilir, yol tutuşu değişir, lastik cabuk bozulur gibi yorumlar yapılacaktır. Dişli tekerleklerde bu pek mümkün olmayabilir ama yol bisikletlerinde diş pek olmadığından acaba mümkün olabilir mi? Malum yol bisikleti çamurlukları çok pahalı insan camurluksuz bu isi halledebilirmiyim diye uçuk düşüncelere giriyor. Kimyacilari yoruma davet ediyorum. Selamlar...

Arkadaşlar merhaba Tur bisikletime 700x40 yerine 700x35 lastik aldım fakat bisikletin konforu azaldı gibi. Lastiğin taban genişliği beklediğimden daha dar çıktı. Neredeyse yarı yarıya. Bisikletle ıslak kaldırımlardan geçerken kaldırımlardaki oyuklarda lastik kayma yapıyor, ıslak zeminlerde taş,parkelerin kenarlarına lastiğin köşeleri takılınca da aynı olay gerçekleşiyor. Fakat kuru yolda hiçbir sorun yok. 700x35 lastik daha çok kızaklıyor gibi. Sizce tekrar orijinal ebat olan 700x40'a mı dönmeliyim?

Bir başka husus performansta fark eder mi? Bir forumda okuduğum kadarıyla önemli olan lastiğin yerle temas eden kısmıymış. Bu yüzden performansta fark olmazmış. Siz ne dersiniz? Fren, konfor olarak hangisini tercih etmeliyim. 35 ile 40 arasında performans farkı olur mu? Arka 35 ön 40. Ben pek bir şey hissetmedim desem yeridir? Deneyimli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Bisiklet Mosso 771 SMV 27 vites 28 jant.
Ön lastik Rubena Sepia 700x40 ''orijinal lastik''
Arka Rubena Flash 5mm zırhlı 700x35

Dosyalar

• 15590482_10208371231866080_6462684786239608497_n.jpg
    15590482_10208371231866080_6462684786239608497_n.jpg
    118,5 KB · Okunma: 24
Öncelikle hepinize merhaba. Bianchi spider 401 marka bir dağ bisikletine sahibim . Fakat yaşım gereği bisikleti sadece şehir içinde kullanıyorum .Bisiklet aşırı yoruyor . Sizce slick türü bir lastik mi takmaliyim yoksa 500-600 civarında satip uzerine yaklaşık 200-250 lira koyup bir yol bisikleti mi almalıyım ?? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Geri