Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Arkadaslar merhaba bir sorum olacaktı. Salcano dağ bisikletim var 26 jant. Tekerin üzerinde 26x2.2 yazıyor. İç lastiğin üzerinde ise 26x1.75/2.125 yazıyor. Decathlonda 26x1.75/2.10 iç lastik var ikili fiyatı 13 tl. Bunu kullanabilir miyim acaba?

Scudo
Arkadaşlar merhaba.Bende KTM Ultra fun 27.5 bisiklet var.Ben genelde şehir içi kullandığım için zırhlı fakat şehir lastiği ile lastiklerimi değiştirmek istiyorum.Bana marka ve model olarak tavsiyeleriniz ne olur?

Lastik ölçüleri 27,5*2,2

Herkese iyi akşamlar diliyorum.

Forumu araştırdım. Schwalbe maraton plus tour hakkında fazla yorum bulamadığım için konuyu açma gereksinimi hissettim. Düşüncem 700*35 lastik almak. Merida crossway 100 kullanıcısıyım. Çoğunluk şehir içi tırmanış ve uzun yol birazda taşlık ve hafif arazı yollarında kullanmaktayım. Bu iki lastik arasında kaldım. Hangisinin bana uygun olacağı konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar

Geçtiğimiz Eylül ayında uzun bir tur yaptık arkadaşlarla Romanya - Karadağ arasında malum sezon açıldı geçen tekrar çıktım ve farkettim ki lastikler berbat durumda değiştireyim diyorum. Aşağıda belirteceğim lastikler nasıldır ve 2 ürün var tam olarak ne fark var. Lastik konusunda çok bilgili olduğumu söyleyemem.Yardımlarınızı bekliyorum :)

1.Schwalbe RANGE CRUISER 28*1.50 700x38C/ 40-622 B/B Sarma 11100949

2.Schwalbe RANGE CRUISER 28*1.75/47-622 B/B Sarma 11100950

Continental raceking lastiklerimin sürekli ince dikenlerden patlamasından dolayı iki adet rubena sıvılı iç lastik aldım. ancak bana mı öyle geldi bilmiyorum bisikletin akıcılığı sanki biraz azaldı. Bisikleti ters çevirip tekeri dönderince de sürekli zıplamalar oluyor merak ettiğim acaba lastik sıvısının ağırlığı balansımı bozuyor söküp normal iç lastikleri mi taksam bilemedim sizin önerileriniz nelerdir teşekkür ederim.

IMAG0429[1].jpg arkadaşlar iyi günler schwalbe marka iç lastik almıştım bikaç gün önce. şimdi evde deneyim dış lastiğe takmadan bir şişireyim dedim, lastik şişerken bazı yerleri fazla bazı yerleride az şişiyordu bir gariplik olduğunu anladım biraz daha şişirdikten sonra lastik gümledi. sizce neden böyle olmuş olabilir? markasına güvenerek almıştım ama bu olay güvenimi sarstı yada ben biyerde hata yaptım diyeceğim ama lastiğe fazla hava basmadım yaklaşık 50 60 psi arasındayken böyle oldu. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba arkadaşlar, malum yaz geliyor 26'' bisikletime dış lastik alacağım. Rubena Walrus ve Rubena Flash modelleri arasında kaldım. Bana Flash daha iyi gibi geldi. Flash'ın fiyatı 10-15 tl daha fazla. Bir de Flash'ın düz modeli yerine Walrus'un APS'li modelini almak gibi bir seçenek de var. Siz hangisini tercih ederdiniz?

Öncelikle herkese merhaba.Continental raceking lastiklerimin sürekli ince dikenlerden patlamasından dolayı iki adet rubena sıvılı iç lastik aldım. ancak bana mı öyle geldi bilmiyorum bisikletin akıcılığı ve dengesi bozuldu. Bisikleti ters çevirip tekeri dönderince de sürekli zıplamalar oluyor merak ettiğim acaba lastik sıvısının ağırlığı balansımı bozuyor söküp normal iç lastikleri mi taksam bilemedim sizin önerileriniz nelerdir teşekkür ederim.

bisikleti alali 2 hafta olmadi 2016 kron xc150 bu gun farkettim ozellikle on lastikte disler arasinda catlaklar var. Bisikleti satin aldigimiz abimize fotosunu yolladim hemen sok yolla dedi. Anlamadigim surmedigimiz bisikletin lastigi ne den catlar kron lastikten mi kirpmis ucuz lastik mi kullanIMG_20170305_233125.png mis?

Rubena V84 42x622 ( 28x1,60) lastik kullanıyorum. Jant üzerinde her hangi bir bilgi bulamadım . Schwalbe Range Cruser 28x1.50 700x38c / 40 - 622 almak istediğim lastik acaba uyum sorunu yaşarmıyım ?

Bisiklet Kross Evado 2.0 modeli sadece modeli biliyorum dediğim gibi jant bilgisine ulaşamadım.

Bu lastiğin değişmesi gerekir mi ?

Dosyalar

• IMG_1368.JPG
    IMG_1368.JPG
    120,4 KB · Okunma: 61
  • IMG_1367.JPG
    IMG_1367.JPG
    126,8 KB · Okunma: 62
@harun reşit özel Acilen değiştirmelisiniz bence. Tavsiye isterseniz (Bu tip yan yanak hasarlarını daha az görmek adına) Kenda Slant Six önerebilirim. Yanlara doğru bir sıra daha diş var, hem arazi tutuşu hemde bu yan aşınmaları önleme anlamında başarılı bir lastik. 20-40 Kms arası hızda, toprak ve orman zemini inişte kontrol kaybı yaşatmadı.

• Beğen
Tepkiler: harun reşit özel
@harun reşit özel Wild Racer virajlarda daha az tutunan ve biraz daha ince etli bir lastik. Yani dayanıklılık olarak biraz daha zayıf. Islak zeminde kenda slant modelinden çok daha zayıf kalır. Ama tercih sizin tabi.

• Beğen
Tepkiler: harun reşit özel
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Üniversiteyi ve askerliği bitirdikten sonra kırsal kesimde işe başladım. Bu bahaneyle 2000 yılında alınan zamanın popüler dağ bisikleti olan Bianchi Aspid SF'mi tekrar kullanmaya başladım. 2006 yılında değişen lastikler ile 4 yıl daha idare etti beni ama son gezimde iki lastik de dağıldı.

Jant ölçüm ETRTO 559-21 DIN, Üzerindeki lastiklerde Kenda 26x1.95, ama ben bu sefer Schwalbe Black Jack K-Guard 26x2.10 siparişi verdim.

Lastikler daha elime ulaşmadı ve jantıma uyup uymadığı konusunda şüphelerim var. Bu lastikler jantım ile uyumlu mu acaba? Eğer uyumlu değilse siparişi iptal edeceğim.

Dosyalar

• IMG_20170305_154347.jpg
    IMG_20170305_154347.jpg
    142,5 KB · Okunma: 33
  • IMG_20170305_162608.jpg
    IMG_20170305_162608.jpg
    51,9 KB · Okunma: 30
  • IMG_20140427_141815.jpg
    IMG_20140427_141815.jpg
    189 KB · Okunma: 359
Merhaba, forumda biraz araştırdım wiggle sitesinden 2 adet continental grand prix 4 sezon dış lastik almak istiyorum malumunuz dışarda fiyatlar daha iyi. Ancak ilk siparişim olacak o yüzden tecrübeli forum Üyelerinden yardım rica ediyorum.misal sadece gümrük vergisimi var? Bunun dışında ek ücret çıkar mi karşıma, 2017 itibari ile 30 dolar sınırı sanırım bnm lastiklerin tanesi 35 dolar.bana gümrük ne kadar masraf çıkarır,bunun gibi bilmediğim şeyler var.bide kargo takipsiz ücretsiz olup 15 günde gelir yazıyo, takiplisi ise 20 dolar 8 gün,sizce ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz? Satıcıya yazmam gereken birşeyler var mi,(fiyatı dusuk göster, vergi ödememek icin gibi vs, ) Şimdiden teşekkür ederim..

35mm Jant setine 42mm uzunluğunda iç lastik olmuyor mu ? Eğer olmuyorsa en az kaç mm almak lazım ?

Geri