Merhaba; lastik çok az inikti ve şişirme imkanı olmadan çıktım, dikkatli girmeme rağmen bir çukurda jant lastiğe vurdu. LAstikte minik bir delik var. Bilen arkadaşlarım gerekirse fotolara da bakıp bir iki sorumu yanıtlarsa mutlu olurum. Tüm soruları yanıtlayacak arkadaşa kadıköyde 30 dakika tenis dersi hediye edeceğim (Haftada 3 - 4 kere 10 - 15 km yol yapıyorum, o yüzden ekonomik temel dış - iç lastik modeli işimi görür diye düşünüyorum).
1. Fotoda görünen lastiğe girmiş gibi görünen tel, anladığım kadarıyla dış lastiğin janta oturduğu bir kasnak teli (veye değil). Çekmeye veya itmeye çalıştım oynamıyor. Dışardan girmemiş, dış lastiğin dışında iz yok. Bu teli ne yaparak bu lastiği kullanmaya devam edeyim? Kesersem ucu sonraki iç lastiği patlatır ihtimal. Dış lastiğide mi yenilemeli , önce bir süre direnmeyi düşünüyorum. Sıfırlayarak kesip üzerine içten sıcak kaynak vb yama?
2. ince iç tekere sıcak kaynak veya soğuk yama verimli oluyor mu, yoksa patladıkça yenisini mi alıyorsunuz?
3. Fotoda dış lastik ölçüleri var; 23-622 (700 x 23c) hs 384. Sibobu çivi gibi, 2 haftada bir sürekli lastik şişirmek normal mi, çivi sibobtan başka bir şeye dış jant müsade eder mi? Çivi siboptan dönmemin avantajı var mı; okuduğuma göre jantın sibop deliğini genişletmemeliymiş. Almam gereken iç lastik şu mudur:
Mıtas 700X18/25C Fv47 mm İç Lastik (link) veya
(link)
Çok soru olduysa : ) kusura bakmayınız, selamlar. Ek fotoğraflar
![lastikboy.jpg lastikboy.jpg](https://www.bisikletforum.com/data/attachments/169/169523-73af159479b07ecc532bb3d76cceb8b4.jpg)