Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

@Rider108 Merhaba dostum, yazdığınız türden ve boyutta lastikler için deneyimim olmadığı için net bir şey yazamam.
Ama bakış açınıza bir farklılık getirmek isterim.
Öncelikle yokuşa gelen yada gelemeyen lastikten çok sizsiniz :) Yani rampalarda açık ön amortisör yoksa ve hafifçe de öne ağırlık veriyorsanız, lastik türü sizi pek fazla fark edeceğiniz kadar geri çekmez. Tabii dişli arazi lastiği değilse:)
Bir de 20 lik lastikler ve tabii katlanır bisiklet ile yarım karıştan büyük kaldırımlarda inip çıkmayı pek fazla yapmanızı tavsiye etmem.
Katlanır bir bisiklette, diğer büyük boy olanlara kıyasla tekerleklerden çok daha yüksekte oturuyorsunuz. Bu da tamamen farklı bir denge demektir.
Bu yüzden benim tavsiyem ayakları yere basarak inip çıkmak olur.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Scudo
Cevap verecek var mı ?
Hocam kilonuza bakınca belki bir miktar daha hava basabilirsiniz. 80-85 arası bence daha iyi olur.
Bazen jantların özellikle sibop deliğinin olduğu yerlerde ince çapaklar oluyor ve zamanla iç lastiği çok hafif deliyor. Böyle bir şey olabilir. Bir turda dediğiniz kadar hava eksilmesi normal bir durum değil. Ben ayda bir kontrol ediyorum, bazen 10 psi kadar eksilme olabiliyor, bazen hiç olmuyor. Çok ince bir diken vs de olabilir.

@Rider108 Merhaba dostum, yazdığınız türden ve boyutta lastikler için deneyimim olmadığı için net bir şey yazamam.
Ama bakış açınıza bir farklılık getirmek isterim.
Öncelikle yokuşa gelen yada gelemeyen lastikten çok sizsiniz :) Yani rampalarda açık ön amortisör yoksa ve hafifçe de öne ağırlık veriyorsanız, lastik türü sizi pek fazla fark edeceğiniz kadar geri çekmez. Tabii dişli arazi lastiği değilse:)
Bir de 20 lik lastikler ve tabii katlanır bisiklet ile yarım karıştan büyük kaldırımlarda inip çıkmayı pek fazla yapmanızı tavsiye etmem.
Katlanır bir bisiklette, diğer büyük boy olanlara kıyasla tekerleklerden çok daha yüksekte oturuyorsunuz. Bu da tamamen farklı bir denge demektir.
Bu yüzden benim tavsiyem ayakları yere basarak inip çıkmak olur.
Güzel abim tesekkur ederimde Benim yokus cikmakla ilgili zaten bir sıkıntım yok. konu nasil bana geldi anlamadim. . Benim mevcut lastikler zaten tanesi 600 gr, kendi konumda yazdgiim lastikler ozenle secilmis 250 -300 gr arasi lastikler. Ben Mevcudun olabildigince iyilestirilmesi hedefiyle katlanir bisiklet lastikleri icin ayri bir konu acmistim.. Büyük Kaldirimlarin cikilmasinin faydalari ve zararlari hakkinda da bir soru sormadim .her durumda olabildigince iyileştirmeden bahsediyorum, konum buydu.. Ayrica bu konu niye buraya tasindi ya.. benim konum katlanir bisiklet bolumundeydi kendi konumda akiciliga arti saglayabilecek bu uc tane kalinligi farkli lastikleri kullananlarin performansini karsilastirmasi maksatli , (bunlar piyasadaki en hafif lastikler) ve diğer katlanir bisiklet lastikleri hakkinda deneyimleri olan katlanir bisiklet kullanicilarini bu konu altinda yoruma davetmistim. Saglamlik , daha az yoran, akici dolayisiyla yokus, hem iniş hem çıkış, hız alma, pedal cevirmeden daha uzaga giden, süzülen, viraj sekme, beklenmeyen bir durumda titreşim, his, tutuş ( kaldirimdan ve yoldan kastettiğim)vesayre Buradaki konuyla birlesince spesifik olmaktan cikmis hedef kitleye ulasmam zorlasmis.

Son düzenleme:
continental ultra sport 2 lastik kullanan hakkında yorum yapabilecek var mıdır ?

@Aybek Cihan teşekkür ederim hocam... Hocam dış lastiği aldım diyelim, 27.5 X 2.20 mtb lastik içindeki iç lastik, uyumlu olurmu 1.50 lastiklere

@sercancetin Rica ederim. 1.50 kalınlığa uygun iç lastik bakmalısınız. Aynı sitede var birkaç tane. Sibop türüne dikkat edin.

• Beğen
Tepkiler: sercancetin
Bugün lastiğim geldi tubless miş normal jant ile tubless lastik kullansam sorum olur mu iç lastik ile

@Berkaytopaktass Maalesef normal janta tubeless lastik olmaz.
Ama hayret ettim yazdığın lastiği nette araştırmış ve hiç tubeless görmemiştim.

Bu arada tekrar araştırdım. Tubeless ready yazıyor bazı sitelerde. Yani hem tubeless hem de iç lastik uyumlu olabilir.
Ancak hiç bir şekilde jantlarına uymaz ise, seni ben yanıltmış oluyorum. Senden aldığın lastikleri ödediğin rakama alabilirim dostum eğer istersen.

Abi yapma ya

Şuanki taktım normal gibi gözüküyor ne gibi sorunlar olur
D205F7B8-F221-406B-AF7B-ADFCE8F90D58.jpegD664D17C-041F-402E-858E-8E6657D2A695.jpegE24EB76E-7C34-4C90-B945-C17623F2F2D4.jpeg

Tubeless jantlar, tubeless lastik takıldığında hiç bir yerinden hava kaçırmayacak şekilde araba jantları gibi bir tasarımla üretilir.
Ama tubeless olmayan janta iç lastikle tubeless lastik takınca, jant kenarları düzgün oturuyorsa belki de sorun olmayabilir.

Ama endişe etme dediğim gibi bu sebep ile uyumsuzluk sorunu yaşarsan, senin yanıltmış olduğum için sorumlusu benim, alırım lastikleri senden :harika:

Abi köşelerden çıkıyormuş gibi lastik Özceylanlar bisikletten aldım belki değişirler siteden başka lastik alırım

Aradım şimdi Özceylanlar bisikleti hiç sorun olmaz daha sağlam olur dedi hadi bakalım inşallah

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
Bugün lastiğim geldi tubless miş normal jant ile tubless lastik kullansam sorum olur mu iç lastik ile
Normal jantta iç lastikle sorunsuz kullanılır.
Ayrıca çoğu çift katlı jantlar tublessa dönüştürülebiliyor(ilk şişirmede kompresör gerek).
Janta uygun tubless sibop, jantın iç genişliğine uygun tubless jant şeridi ve patlak önleyici sıvı gerek.
(link)

@gezgin gezer abi ozaman iç lastikle ve tubless olmayan jant ile kullanıyorum
Tek sorun sanki Handan hafif çıktı gibi zaten fotoğrafta mevcut senden ben yapmalıyım
0481DFCC-4F38-4E6F-8DB4-671E2B0E629C.jpeg

Sorun olmaz gibi duruyor. O çıkıntı kabarık çizgileri söylüyorsan onlar benim maxxiss lerde de var.

Aynen o çıkıntıyı diyorum bide son birşey isticem evde psı ölcebileceğim alet yok da göz kararı ne kadar hava basmalıyım bunu anlatan video yada yazı var mı

Lastiği iki yanak tarafından sıktığında sadece hafifçe içeri esneyecek kadar basabilirsin. Biraz sıkma ile esnetemiyorsan fazla hava basmışsındır.

• Beğen
Tepkiler: Berkaytopaktass
Merhabalar. Lastik patlamasına 3 günde 200 küsür tl harcadığım ve lastiğim eve geldiğimde yine indiği için delirmiş durumdayım. Lastik patlamalarına harcadığım parayla şu an S-works'e binerdim... Dolma lastik alacağım kafaya koydum? Nereden bulabilirim ? Satmak isteyen olursa da iletişime geçelim. Ancak bir sonraki ay alabilirim. Öğrenciyim ve 200tl'mı çar çur etmiş bulunmaktayım. Alkol , sigara ucuzmuş memlekette...

Geri