Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

@Devilsbutcher Patlama hakkında bilgim yok ancak 3 günde 1 hava basıyorum ben. 70 basıyorum. Her gün 20-25 km biniyorum 3. Gün 60 a düşmüş oluyor.

Scudo
@Devilsbutcher Patlama hakkında bilgim yok ancak 3 günde 1 hava basıyorum ben. 70 basıyorum. Her gün 20-25 km biniyorum 3. Gün 60 a düşmüş oluyor.
Patlama güneşten oluyormuş. Genleşerek Lastik patlıyormuş. Çözüm balkonda bekletmemek.

Hava basıncı düşmesi bende de oluyor. Sebebini bulamadım. 60-70 km turun sonunda 15-20 psi düşmüş oluyor. Ya da dediğiniz gibi kısa sürüşler olursa 3-4 gün sonunda yine havası azalıyor.

Yol bisikletinde çocuk koltuğu kullanmayı düşünüyorum. Kadroya monte edilebilir bir tane satın aldım. 11 kg lık küçük adamı taşırken biraz korktum. Bir sorun çıkmadı ama sarsıntılar falan korkuttu. Malum yükte değerli olunca. Dış lastikleri 28 ya da 32 yapmayı düşünüyorum. (link) böyle bir bagaj ile de koltuğu hem kadroya hem bagaja bağlayıp yol bisikletinde 17 kiloluk büyük adamımızı da taşımayı planlıyorum. Lastik seçiminde yorumlar da okuduğum kadarıyla jantlarımıza 28 veya 32 lastik oluyor. Ama kadronun 32 yi kabul edeceğini sanmıyorum. Deneyen, kullanan olumlu ya da olumsuz tecrübesi veya fikri olan var mı.

Geçen hafta elime geçen durano plus katlanır lastiklerimi taktım. Bisikleti komple temizliyorum diye sürüş yapmamıştım. Bugün jantları taktığımda akor ayarlarının biraz bozulduğunu gördüm Bu katlanır lastiklerden bu kadar etkilenir mi ?

(link)

bu lastigi kullanan varmı?
maxxis owerdrive elite modeli artık piyasada bulunmuyor? yerine bu mu üretildi acaba Overdirive 2 diyor cünki

Ben de bir üstte yazan arkadaşın belirttiği lastikten almak istiyorum (link). erdoğanlar bisiklette 165 tl indirimlerle 140a geliyor. fakat performans bisiklette 99tl olarak satılıyor merak ediyorum ucuz olan orjinal değil mi ya da ikinci el midir? kafam karışık...

(link)

@Mustafa Özgür Bu lastiklerin sahtesi olmaz pek, ucuz bulduğunuz yerden alın. Geldiğinde bir şekilde vazgeçerseniz bile anında iade hakkınız var nasıl olsa.

Bir zararı olur mu bu patlayan yerin, zamanla açılma vs gibi sevgili @Murat B. ? Bu sabah patlattık lastiği bu iş biraz şans işi sanki, o kadar kötü yollardan geçtik düz asfaltta patladı teker.
Rra3Jo.jpg

Rra2un.jpg

RraKfh.jpg
Rrazay.jpg

@yavuzkosar
geçmiş olsun. jantta hasar yoktur umarım.

Vidanın genişliği 2mm civarında sanırım. Açıkcası, ben olsam karkasında bu kadar büyük bir delik olan lastiği değiştirirdim. İç lastik, bu delikten dışarı çıkıp patlayabilir, bu şekilde patlarsa da lastikteki basınç kaybı çok ani olacağı için kazaya neden olabilir. Lastiği değiştirmek yerine onarmak da bir çözüm olabilir belki; duct tape denen bant ile dış lastiği onaranlar gördüm ancak ne kadar sağlıklı oluyor, bilmiyorum.

@yavuzkosar Öncelikle geçmiş olsun Murat Bey'e katılıyorum. O kısım lastiğinizin zayıf bölgesi haline geldi artık devamlı patlak sorunu yaşatacaktır size. Masraf hiç bitmiyor ne yazık ki.

@yavuzkosar
geçmiş olsun. jantta hasar yoktur umarım.

Vidanın genişliği 2mm civarında sanırım. Açıkcası, ben olsam karkasında bu kadar büyük bir delik olan lastiği değiştirirdim. İç lastik, bu delikten dışarı çıkıp patlayabilir, bu şekilde patlarsa da lastikteki basınç kaybı çok ani olacağı için kazaya neden olabilir. Lastiği değiştirmek yerine onarmak da bir çözüm olabilir belki; duct tape denen bant ile dış lastiği onaranlar gördüm ancak ne kadar sağlıklı oluyor, bilmiyorum.
Şimdi iş yerime geldim de eve geçince bakicam janta, baya morel bozucu oldu. Hatırlarsınız daha alalı 2 ay oldu sanırım :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@yavuzkosar geçmiş olsun. benzer bir durum ben de yaşamıştım. dış tarafından 3-4 mm bir yarık, iç kumaş kısmından da ufak bir delik oluşmuştu. iç lastik balon gibi o yarıktan dışarı çıkıyordu. dış lastiğe içten yama yaptım. dış taraftan da yarığa sıvı conta doldurdum. bi 30 km civarı bindim herhangi bir sorun yaşamadım. şuan bisiklet binilecek durumda olmadığı için daha fazla süremedim. uzun vadede ne kadar başarılı olacak bilmiyorum. çok da güvenmiyorum açıkçası.

ama en sağlıklı çözüm yukarıda da murat abinin dediği gibi yeni lastik almak olur

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
@yavuzkosar geçmiş olsun. benzer bir durum ben de yaşamıştım. dış tarafından 3-4 mm bir yarık, iç kumaş kısmından da ufak bir delik oluşmuştu. iç lastik balon gibi o yarıktan dışarı çıkıyordu. dış lastiğe içten yama yaptım. dış taraftan da yarığa sıvı conta doldurdum. bi 30 km civarı bindim herhangi bir sorun yaşamadım. şuan bisiklet binilecek durumda olmadığı için daha fazla süremedim. uzun vadede ne kadar başarılı olacak bilmiyorum. çok da güvenmiyorum açıkçası.

ama en sağlıklı çözüm yukarıda da murat abinin dediği gibi yeni lastik almak olur
Bakalım eve geçince bir inceleyeceğim lastiği sizlere akşam bilgi veririm, tavsiyeler için teşekkürler tekrardan.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Oto lastik tamircilerine tamir ettirmek de iyi olabilir. Başarılı küçük kaynakları var.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
bence bu şekilde denk gelen bir vidaya zırh da tesir etmez.Ama yine de lastik için zırh taktırın. Hatta mtb için olan geniş yüzeyliyi taktırın ki yanaklara kadar gelsin.

İç lastik sıfır taktım, şişirdim ve sonuç bu, bombe yok şuan ama siz karar verin, harici olarak içten bir mudahale yapalım mı dersiniz ve koruma bandı vs? Yada ön arka yer mi değiştirsek. Jantta bir hasar yok çok şükür, zaten çok yavaş gidiyordum tıs sesini duyar duymaz durdum ve indim, ama iç lastiği çift taraflı yarmis ve parçalamış. Delik çok büyük değil fotoğrafa aldanılmasın ama dediğiniz gibi yüksek basınç altında ne gibi sonuç verir bilinmez. Parlayan yerler lastiğin kendi kauçuğu cam vs değil. Bu arada 23c iç lastik taktım sanırım bir sıkıntı olmaz benim dış lastikler 25c ?

Ry55eR.jpg
Ry5OB0.jpg
Ry5Dwn.jpg

Bence mutlaka içten bant ve/veya bu deliğe sağlam sıcak dolgu lazım.
Yoksa her küçük taş, kum veya sivri cisim bu deliğe doluşacaktır.
Iç lastiğiniz bence sorun olmaz. Lastikleri ön arka değiştirmenin deliğe bir faydası yok, cisim rast gelmesi şans zaten. İçten 3M yada aynı kalite teflon bant yeterli olabilir. Ama yazdığım gibi bence sıcak dolgu yama şart lastiğe yeniden güvenebilmeniz için.

Bence mutlaka içten bant ve/veya bu deliğe sağlam sıcak dolgu lazım.
Yoksa her küçük taş, kum veya sivri cisim bu deliğe dolaşacaktır.
Size katılıyorum, bil hal çaresine bakıcam artık.

Geri