Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

@muhammed.sedef Bu lastik basınç değerlerini lastik üzerindeki bilgiler haricinde neyi baz alarak basıyorsun. Örn; lastik fabrika değerleri 80-110ps aralığında uygundur diyor. Ama siz 90 ps başlıyorsunuz, bu değeri neye göre belirliyorsunuz? birde bisiklet üzerindeki sürücünün kilosu önem arz ediyor mu?

bu videoda bahsetmiş bu konuya , kilo faktörü önemli

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Scudo
Vittoria corsa 2.0 (23mm) vs continental grand prix 5000 (23mm) arasında hangisi tercih edersiniz ve sebebi?

Herkese selam.26 jant 1.75 kalınlığında ekonomik ve hafif araziye uygun lastik alacaktım.Şu lastiği gördüm.Özceylanlar sitesinde ama link paylaşamıyorum. LAstiğin adı Rubena Shield .Bu lastikte patlama koruması var mı?

Lastik inik halde 20 km yaptim daha sonra lastigi 100 psi sisirdim 4 kez lastik patladı patlamalar büyüktü çivi deligi kadar en son patlama cok buyuk. Bisiklete binmeden patliyor. Bisiklet yeni lastik eski oldugundan olabilir mi şişerken patliyor

Dosyalar

• 20200825_202819.jpg
    20200825_202819.jpg
    873,1 KB · Okunma: 28
Selamlar,

Decathlon'dan 27.5 inç trainer lastiği satın aldım. Kendi iç lastiğim bu dış lastiğine büyük geleceğinden iç lastik arıyorum.
27.5x1.45 trainer lastiğine uyumlu iç lastik önerebilir misiniz?

decathlon.com.tr/home-trainer-lastii-275-id_8402874.html

Yazı bitirdik sayılır,yakın zamanda yağmurlar falan da başlar.
Benim 29x2.10 CST'lerimin ömrü de bitti gibi. Bir çift aşağıdaki lastiklerden alıp takmak istiyorum.,benim ölçülere uyar mı?
(link)

@fensinn Hocam lastikten memnunmusunuz? Bende de fabrika çıkışı 700x35 Mitas marka lastik var. Cst Platinum nasıl performans olarak farketti mi yoksa yalnızca koruma düzeyi daha yüksek olduğu için mi aldınız?
Mitasın maksimum Psi değeri 85 iken Cst'nin 70 görünüyor. Bu performansı nasıl etkiler ?

asfalt ve dağ yollarında verim alabileceğim 27,5 jant 2-2,25 arası lastik önerebilir misiniz?

Lastik seçerken uyumluluk ve ölçüler konusunda anlayamadığım noktalar var. Benim bisikletim 700x38 dış lastikler ile geldi. Hangi kalınlıktaki lastiklerin uyacağını hangi parçalar belirliyor? İç lastik ölçüleri ile mi alakalı?

Bisikletimin modeli Carraro Sportive 321, 28". Başka da pek bir detay belirtilmemiş.

Lastik seçerken uyumluluk ve ölçüler konusunda anlayamadığım noktalar var. Benim bisikletim 700x38 dış lastikler ile geldi. Hangi kalınlıktaki lastiklerin uyacağını hangi parçalar belirliyor? İç lastik ölçüleri ile mi alakalı?

Bisikletimin modeli Carraro Sportive 321, 28". Başka da pek bir detay belirtilmemiş.

Jant ınızın ölçüsüne göre lastik takabilirsiniz.

Jant ınızın ölçüsüne göre lastik takabilirsiniz.

Jantımı kontrol ettim, 622 x 21 ölçüsü belirtilmiş. Forumda diğer konulardan anladığım kadarıyla 21 x 1,4 = 29,4 ve 21 x 2,2 = 46,2 değerlerini verdiğinden 30 ve 46 arasındaki lastikleri kullanabiliyorum sanırım. Bu durumda 38 olan lastiklerimin yerine 32'ye kadar inmem mümkün olmalı.

Yanlış anladığım bir yer varsa lütfen söyleyin :)

Şu tablo işinize yarayabilir.
lastik ölçüleri.png

• Beğen
Tepkiler: citygray
Çok teşekkürler, şimdi oldu. Bu tabloyu daha önce görüp sol taraftaki sayıların neyin ölçüsü olduğunu anlamamıştım :) O zaman 35'in altına inmem pek de tavsiye edilmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
@citygray Ben,aynı ölçülerdeki MTB jantıma 700x40 lastik taktım. Görüntüsünden gayet memnunum,çok ince olursa çirkin görünür.
Bütçeniz nedir bilmiyorum ama ben (link) lastikten aldım. Yol tutuşu gayet iyi.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: citygray ve Atasoy
@Burak Altaç Öneri için çok teşekkürler. Bütçe belirlemedim açıkçası, 200-250'ye çıkabilirim diye düşünüyorum. Çoğunlukla Anadolu Yakası sahilde süreceğim, arada Kadıköy'e kadar gidiyorum en fazla, ne tip bir lastik almalıyım emin değilim açıkçası. Biraz daha hız ve sürüş kolaylığı istiyorum ama bir yandan da önümüz sonbahar kış, havalar yağışlı olacak belki önerdiğiniz gibi bir lastik iyi olabilir. Veya lastik tipi ve kalınlığının hıza doğrudan gözle görülür etkisi var mı ondan da henüz emin değilim yolun çok başındayım :)

Continental raceking modelini kullanan birisi varsa yorum yapabilir mi

@citygray Ben de Anadolu yakası sahillerinde kullanıyorum. Ben, 29x2.10'dan 700x40'a geçince yol tutuşum arttı,sürüşüm rahatladı,ayrıca ortalama hızım da arttı.

Merhaba.
Ben de bisiklet ile gelen lastikleri değiştirmek istiyorum (Chaoyang 700X38C). Bisikletim Carraro Sportive 220.
Forum da birçok konuyu okudum. Lastik seçimi konusunda aklım karıştı. Mitas marka lastikler önerisi fazla. Ancak bazı ürünlerin kâğıt üzerinde özellikleri farklı olsa da ürün ismi farklı.
Aşağıda ürün linklerini veriyorum. Seçim konusunda yardımcı olabilir misiniz?

(link)

(link)

Yukarıdakilerin her ikisi de zırhlı lastik. Ancak V69 ve V66 nedir? Ve kaç mm zırhları var ve 700*35 benim bisikletime uyum sağlar mı bilemiyorum.

Arkadaşlar merhaba.Birşey soracaktım.Yol bisikletleri kalınlığı hakkında pek bilgim yok.Mtb lastikleriyle kıyaslarsak nasıl eşleştirme olabilir.Mesela 700 e 28 kalınlık Mtb de 1.50 gibi .Yoksa çok far var mı.Ya da 700 38 Mtb de karşılığı 1.75 gibi

@ghostt yol bisikletinde mm cinsi, mtb'de inç geçiyor. 2.54 müydü inç çevrimi, onunla çarparak karşılaştırabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Geri