Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Arkadaşlar geçen zırhlı lastik almıştım zırhlı lastiğe güvendiğim için de yanıma yedek lastik almadan arkadaşla araziye çıktık ve lastik patladı.Lastik öyle bir yerden patladı ki yama da yapamadık ve yürüyerek eve gelmek zorunda kaldık.İç lastik sibobun kenarından yırtılmıştı yama tutmadı.

Scudo
@fensinn Dışarıdan bir cisim mi battı yoksa sibop kenarları bazen yırtılabiliyor öyle bir durum mu oldu?

Hocam sibop kenarından yırtılmış neden olabilir ?
Dış lastik ebadına uygun olmayan kalınlıkta iç lastik seçimi, jant deliğine tam hizalamamak gibi etkenler olabilir.

El pompası ile şişirirken sağa sola sibobu fazla hareket ettirince de yırtılıyor.

Bu tür bir durumun lastiğin zırhlı olması ile ilgilisi yoktur. O yüzden yedek iç lastik her zaman taşıyın. Benim de geçen iç lastiğim boydan boya ek yerinden yarılmıştı. Mecbur değiştirdim.

650x35 dış lastiğe en fazla ne kadar büyük iç lastik takabilirim? 650x40 falan taksam ne kadar sorun olur?

Edit: Aşağıda ki lastikten ankara/sincan tarafında bulabilir miyim? Bulursam fiyatı ne civarda olur?

(link)

Son düzenleme:
Merhabalar. Sorum tam olarak lastikle alakalı değil ancak lastikle bağlantılı. Her arka teker patlağında tekeri söküp takınca vites ve fren ayarları bozuluyor. Bu normal midir? Bir yerde hata mı yapıyorum acaba?

Arkadaslar 700X25C dış lastik için İç lastik ölçüleri nasıl olmalı aynımı oluyor yedek lastik almam gerek birde dechatlon tavsiye edermisiniz

Arkadaşlar selamlar,

RKS RS3 satın aldım, 3 haftada lastiğim 4 defa patladı.

Sözde fat bike ancak dış lastik lastik 20" CST 20x4.00 Zırhlı lastik olduğunu iddia etmesine karşın çok ince, 1 mm bile olmayan kürdan ya da ufak bir diken zırhlı olduğunu iddia eden fat bike lastiği patlatabilir mi ya?
Screenshot_43.png

3 hafta önce aldım bisikleti ön lastikte 2 arka lastikte 1 yama var, uyandım işe geleceğim bisikletle arka lastik yine inmiş. Düz şişirdim geldim sabah ola hayır ola bana bir akıl verin lütfen.

Tubeless patlamayacak birşey baktım jantlar telli olduğu için takılamaz dediler.

Mutlu sürüşler

Merhabalar. Yeni bir dış lastik alacağım. Tur bisikletim var ve bisikleti sadece asfalt yolda kullanıyorum. Mevcut lastik 700x35. Ortalama fiyatta lastik öneriniz ne olur acaba? Bir de lastiği biraz daha inceltmek istiyorum 700x28 lastikler acaba uygun olur mu ?

@ErzincanLee Sizin için uygun olanlar 700x18-25C yazanlar. 18-25C dikkat edeceğiniz nokta.
@pcburakq iç lastiklerinizin içine patlak önleyici sıvı koyabilirsiniz.

Arkadaşlar geçen zırhlı lastik almıştım zırhlı lastiğe güvendiğim için de yanıma yedek lastik almadan arkadaşla araziye çıktık ve lastik patladı.Lastik öyle bir yerden patladı ki yama da yapamadık ve yürüyerek eve gelmek zorunda kaldık.İç lastik sibobun kenarından yırtılmıştı yama tutmadı.
Arkadaşlar yine lastik patladı bu sefer diken batmış 7 level koruma olan bir lastiği böyle küçük bir dikenin patlatması normal mi ? Videolarda raptiyelerin üzerinden geçiyor fakat lastik patlamıyordu.

Dosyalar

• DB4B43E8-8007-486D-A8AF-0773441F8638.jpeg
    DB4B43E8-8007-486D-A8AF-0773441F8638.jpeg
    1 MB · Okunma: 42
Merhabalar. Yeni bir dış lastik alacağım. Tur bisikletim var ve bisikleti sadece asfalt yolda kullanıyorum. Mevcut lastik 700x35. Ortalama fiyatta lastik öneriniz ne olur acaba? Bir de lastiği biraz daha inceltmek istiyorum 700x28 lastikler acaba uygun olur mu ?
Jantın iç genişliğine bağlı, bildiğim kadarıyla 28c lastiğin takılabildiği en geniş jant iç genişliği 19-20mm, daha geniş jantta tehlikeli hale geliyor.

• Beğen
Tepkiler: viatorem
Maxxis overdrive excel 700x32 ben kullaniyorum asfaltta cok akici ve hafif. 500 km yol yaptim patlak yok.fiyatida nispeten uygun .140 tl civari.

• Beğen
Tepkiler: viatorem
Dostlar sabah yola çıktım daha 1 km gitmişken pürüzsüz temiz asfaltta 30 civarı hızla giderken arka lastikten pıst diye ses geldi. Başta anlamadım ama 200 metre ilerde kenarda durup baktığımda havası biraz inmişti. Patlama yok. Biraz hava bastım yola devam ettim. Bunun sebebi ne olabilir? Lastik, üstünde gelen Mitas V66 korumalı. Lastik üstünde delik vs. yoktu. İç lastiğin sibobu mu kalitesiz acaba? Daha önce başıma böyle bir şey gelmedi. Bu durumdan sonra 10km normal sürüp eve geçtim. Şimdi kontrol ettim hala en son şişirdiğim basınçta.

@ExKyotoo Tabi profesyonel olan sürücü arkadaşlar daha iyi bilir ama lastik yanakları janta tam oturmadı, sizde haraket haline geçince yerine oturduğu esnada böyle bir ses yapmış olabilir mi?

@ErzincanLee Dış lastik oturmamış olamaz kilometrelerce yol yaptım aralıktan beri. Hem dış lastiğin havayla ilgisi yokki 🤔 Hem havayı da keyfi basmadım biraz inmişti tekrar şişirdim. İç lastikte bir şeyler var diye düşünüyorum ama garip olan kısım patlak olmaması ve hala sağlam durması.

@ErzincanLee Dış lastiğin havayla çok ilgisi var. Havasını indirip dış lastiğinizi sökün. Biraz sabunlu köpüklü süngerle silin janta gelen yerlerini, ondan sonra yavaş yavaş hava basın. Fazla şişirmeden elinizle lastiği ezebileceğiniz kadar içinde hava varken gözle kontrol edin lastik yanaklarını ve parmağınızla bastıra bastıra yerine yerleştirin dışa çıkıntı varsa. Sibobun olduğu yerde dış lastik bombe yapıyorsa yine lastik yarı şişikken sibobu biraz içeri itin iç lastik dış lastiğin içine yerleşsin. Sonra Yavaş yavaş gözlemleyerek şişirin lastiğinizi. Lastiğin üstünde yazan basınç aralıklarında kalın.
Dış lastik tam olarak oturmazsa yüksek basınçlarda iç lastik dışarı çıkabilir patlar. Yol bisikletlerinin basınçları diğerlerinden daha yüksek, şehir bisikleti gibi değil yukarıda cevap veren arkadaşınki gibi. Şehir bisikleti lastiği belki o basınçta iç lastiği dışarı çıkarmayabilir ama sizinki tol bisikleti. Basıncı daha yüksek.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
@EnginK. Ben sadece amatör bir tahminde bulundum benim bisiklette şuan bir sorun yok ama bilgi için teşekkür ederim ilerde illaki lazım olacak

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Geri