Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Dikkat etmemişim lastiğin sırtında aşınma göstergesi mevcutmuş buna göre lastiğin ömrü yarılanmış...

Scudo
Lâstik inmesi üzerine ilginç bir vaka
Arkadaşlar merhaba,

Aynı iç ve dış lastik ile eb az 200 300 kilometre yol yaptım ve bisikleti evin içinde tuttum. Derken geçen cuma bisikleti balkona koydum pazar günü geldiğimde ön ve arka lastikte patlak vardı. Dün akşam patlağı yamadım, 40 psi hava bastım lastikler bugün yine inikti.

Balkonda lastik patlaması 2. Kez başıma geliyor ilkinde heralde yolda patladı da fark etmedim (?) Demiştim.

Şimdi tezim şu, 90 psi hava var iken diyelim öğlen sıcağı havayı çok genleştirdi ve geçen hafta lastik bu nedenle patladı. Peki ya dün sadece 40 psi hava basılmış lastik bugün neden indi ?

Lütfen yardim tırlatmak üzereyim.

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
arkadaşlar en iyi tutan yama hangisi ? Solüsyonlu olanlar mı yoksa direkt kendinden yapışkanı olanlar mi daha iyi ? Decathlon kendi sitesinde sattığı, kendinden yapışkanlı olan yamalar ile yapılan yorumlar çok kötüydü almadım vazgeçtim

650x35 dış lastiğe (link)takılır mı?

Takılır, sibobun ince olduğunu fark etmişsinizdir herhalde.

Takılır, sibobun ince olduğunu fark etmişsinizdir herhalde.

Ben geçenlerde takmıştım fakat hemen patlamıştı o yüzden dedim. Patlama durumu ise çok garipti;
İç lastiği takmadan önce lastikte cam parçası vs var mı diye kontrol ettim. Yoktu.
Takarken lastiğe hasar gelmesin diye 40 takla atarak taktım. Lastikte bir hasar meydana gelmedi hava bastığımda havayı kaçırmıyordu.
Fazla hava basarsam belki patlar diyerekten az hava bastım.
Bunlara rağmen hava bastıktan birkaç dakika sonra gümledi -_-
Lastiği açıp patlak yerine baktığımdaysa sibob kısmının olduğu bölümde ki dışa bakan bir yerde 5cm civarı bir yarık vardı.
Sizce neden olmuş olabilir?

(link)
Arkadaşlar bu lastik zırhlı mi ? 700x35 rubena flash 1mm zırhlı lastik var bisikletimde fabrika çıkışı. Bisikleti daha çok orman dağ yollarında kullanıyorum.Bu lastiği önerir misiniz ?

Merhaba;
Mevcut bisikletimde Mitas Ocelot 29*2,10 Lastik var Michelin Protek 700x40 Telli Dış Lastik ile değiştirmeyi düşünüyorum. Mevcut bisikletimdeki iç lastikler yeni lastiklere uygun mudur?

Ben geçenlerde takmıştım fakat hemen patlamıştı o yüzden dedim. Patlama durumu ise çok garipti;
İç lastiği takmadan önce lastikte cam parçası vs var mı diye kontrol ettim. Yoktu.
Takarken lastiğe hasar gelmesin diye 40 takla atarak taktım. Lastikte bir hasar meydana gelmedi hava bastığımda havayı kaçırmıyordu.
Fazla hava basarsam belki patlar diyerekten az hava bastım.
Bunlara rağmen hava bastıktan birkaç dakika sonra gümledi -_-
Lastiği açıp patlak yerine baktığımdaysa sibob kısmının olduğu bölümde ki dışa bakan bir yerde 5cm civarı bir yarık vardı.
Sizce neden olmuş olabilir?
Decathlon'da satılan başka bir iç lastiğin yorumlarında hep sibop kısmında patladığını duymuştum, sanırım biraz dayanıksız yapıyorlar. Başka marka iç lastik kullanın bence ben alacaktım yorumları okuyunca decathlon'dan vazgeçtim.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Decathlon'da satılan başka bir iç lastiğin yorumlarında hep sibop kısmında patladığını duymuştum, sanırım biraz dayanıksız yapıyorlar. Başka marka iç lastik kullanın bence ben alacaktım yorumları okuyunca decathlon'dan vazgeçtim.
Decathlon lastik uygun fiyat oldugu icin cok kullandım. 26x1,75
Max. 7 tane yama ile devam ettigimde oldu. Yillar icerisinde yaklasik 10 civari kullanmısımdır, ancak sadece iki kez siboptan patlak verdi.
Gerci siboptan patlamasının sebeplerinide incelemek gerekir.

Genellikle iki sebepten sibop keser:
1-Jant sibop yuvasinin dar ve genis olması veya puruz icermesi durumunda sibop zamanla surtunerek asinir ve patlar.
2-Dusuk basincta kullanırsaniz frenleme hareketlerinde ic lastik hareketiyle sibop janta olan dik konumunu kaybeder ve bu sekilde kullanirsaniz, ilk maddedeki neden ile yine keser ve patlar.

Uzun sure bekleyen lastigin havasinin inmesi, yama tam tutmadigi icin mikro hava kacaklari var ise farkedilmeyerek bisiklet 1-2 gun yattiginda lastigin inmesi olasidir. Ayrıca lastik tamirlerini kendidisi yapmaya baslayan cogu kisi ilk baslarda ic lastige odaklanarak dış lastigini ve jantını göz önüne almaz.

Patlak kronik hale geliyorsa yapılması gerekenler:
-İç lastikte mikro patlaklar var mı?
-Sibop ignesi arizali veya gevsemis mi?
-Jant sibop deligi kullandiginiz sibop deligine gore mi? Fazla genis, fazla dar veya metal capak sorunu, sibop yuvasi kenarlarindaki metalin keskin kenarlari mevcut mu? Torpu ile duzeltebilirsiniz.
-Jantin ic kisminda puruz var mı?
-Jant telleri veya jant seridi duzgun durumda mı ve iç lastige baskı yaparak patlaga sebebiyet verecek bir sorun var mı?
-Dış lastigin iç yuzeyi kontrol edilerek batan ve ic yuzeye cikinti yapan bir cisim var mı? Var ise bu cisim cikarilmalidir.
-Dış lastik yıpranmış ve dış yuzeyindekine benzer catlaklar iç yuzeyinde de oluşmuş ise veya patlaga sebep olan cisimler kucuk yarıklar oluşturmuş ise bunlar lastigin hareketleri ile ''lastik ısırması'' denilen soruna yol acabilir ve bu catlakların kıstırdıgı iç lastik surekli patlar. Bu durumda önce dış lastigi degistirmeniz gerekir.
Catlak1.jpeg
-Dusuk basincta kullandiginiz lastik zamanla hareket ederek sibop janta gore egik konuma gelir ve kesilebilir. Aynı sekilde lastigi sisirirken sibop egik konumda kalırsa, dogru basincta kullansanız bile yine aynı sorun yasanir.
Sibop.jpeg
-Dusuk basincta keskin kenarlı yuzeylere baskı kuracak sekilde kullanırsanız (en yaygini kaldirim vb. alanlara inip cikarken olanıdır) basinc az oldugu icin iç lastik jant ve dış lastik arasinda ezilir. Buna yılan ısırıgı denir ve jantın bastigi yerde aynı duzlemde iki delik oluşur.

Yilan1.jpg. Yilan2.jpeg

Arkadaşlar ben igpsport s50e satın aldım speed sensör için lastik ebatını mm olarak girmemi istiyor goat 2.0 ile gelecek Schwalbe Smart Sam 700x42 lastiğin mm ebatını nasıl bulabilirim? IMG_20200724_141117.jpg

Arkadaşlar ben igpsport s50e satın aldım speed sensör için lastik ebatını mm olarak girmemi istiyor goat 2.0 ile gelecek Schwalbe Smart Sam 700x42 lastiğin mm ebatını nasıl bulabilirim? 235186 dosyayı görüntüle
Lastige isaret koyup, bir tur yapacak sekilde ilerletin bisikletinizi ve mesafeyi ölçüp 10 ile carpin. Veya ip tarzi bir sey ile cevreleyerek lastik cevre uzunlugunu ölçün ve 10 ile çarpın. En kolay yolu bu olur.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Merhabalar. Kron marka bisikletin üzerinde gelen Mitas lastiklerle yaklaşık 1000 kilometre yol yaptım. Bisiklet şehir bisikleti ayrıca sadece kuru veasfalt yolda kullanıyorum. Sizce iç ve dış lastlikler kaç kilometreden sonra değiştirilmelidir? Bu sezon sonuna kadar yaklaşık 2000 kilometre daha yol yaparım diye düşünüyorum. Bu lastikler beni idare eder mi?
Ayrıca bisiklet üzerindeki teker ebatı 700x35. İç ve dış lastliği beraber değiştirmiş olsam 700x28 / 700x32 lastik takılır mı acaba?

Merhabalar. Kron marka bisikletin üzerinde gelen Mitas lastiklerle yaklaşık 1000 kilometre yol yaptım. Bisiklet şehir bisikleti ayrıca sadece kuru veasfalt yolda kullanıyorum. Sizce iç ve dış lastlikler kaç kilometreden sonra değiştirilmelidir? Bu sezon sonuna kadar yaklaşık 2000 kilometre daha yol yaparım diye düşünüyorum. Bu lastikler beni idare eder mi?
Ayrıca bisiklet üzerindeki teker ebatı 700x35. İç ve dış lastliği beraber değiştirmiş olsam 700x28 / 700x32 lastik takılır mı acaba?
Bu mevzu lastikten lastiğe, kullanım alanına, havaya ve bir çok nedene göre değişkenlik gösterir. Bir lastiği ben 1000km kullanabiliyorken bir başkasına 1500km dayanabilir. Lastik sert ise ömrü bir o kadar uzun olur. Acele etmeyin, aşınınca ya da performansından memnun kalmayınca illaki değiştirirsiniz.

Konuda yazılmış mesajları okuyun sorunlarınızın bütün cevapları halihazırda yazıldığından eminim. Eğer yazılmamışsa hepsine tek tek cevap vereceğim.

@viatorem Sık sık patlamaya başlayınca değiştirebilirsiniz. 1000 km değişim için az bir mesafe.

• Beğen
Tepkiler: Gkt34 ve viatorem
Ben bisikleti ulaşım-spor amaçlı kullanan biri olarak ayda 300 km civarı yol yapmışım ki bu mesafe havaların sıcak olduğu döneme denk gelmiş. Muhtemelen mevsim geçişlerinde daha fazla olacak.
1000 km demek 3 ay demek 3 ayda bir lastik değiştireceksek yandık.
Yol tutuşu azalınca, fren mesafesi artınca, arkadaşın dediği gibi sık sık patlamaya başlayınca değiştirirsiniz.

Merhabalar, Corelli Trivor bisikletim var ve hem asfaltta hem de arazide işimi gören güzel bir bisiklet (en azından bana yetiyor). Arazide birkaç kez yılan ısırığı denen durumla karşılaştım, @suat akman sağolsun mesajında bunun düşük basınçtan kaynaklandığını yazmış. Ancak yine de merak ediyorum, Schwalbe Marathon Plus 700X35 dış lastik alsam bu ve benzer patlakların önüne geçebilir miyim acaba? Aslında tam olarak merak ettiğim şey şu, zırhlı bir lastik sadece sivri şeylere karşı mı korur yoksa arazi koşullarında da iç lastiği korur mu? Şimdiden ilginize teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Merhabalar, orjinal carraro flexi 121 bisikletime 20X1.35 ebadında lastik takabilir miyim? Mevcut jant ve iç lastik uyumlu mudur?

Arkadaşlar ben igpsport s50e satın aldım speed sensör için lastik ebatını mm olarak girmemi istiyor goat 2.0 ile gelecek Schwalbe Smart Sam 700x42 lastiğin mm ebatını nasıl bulabilirim? 235186 dosyayı görüntüle
700x40 lastiğin ölçüsü 2200 mm olarak giriliyor. Benim km saatinin kılavuzunda en son bu değer var(700x40) Bu 2200 değeri lastiğin bir tur attığında milimetre cinsinden aldığı mesafe. Ölçerek de bulabilirsiniz 700x42 lastiğin gerçek değerini.Ölçmem diyorsanız 2216-2220 gibi bir değer çıkar muhtemelen

Geri