Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Scudo
@Murat-k
Bende buna benzer birşey yaşadım dün. Nefret ediyorum Schwalbe Marathon lastikten. Bisikletin üstünde geldi, satsam da kurtulsam. İç lastiği dış lastiğin içine oturtana ve lastiği janta geçirene kadar canım çıktı.

İç lastiğin dış lastiğin damaklarının tamamen içinde olması lazım. Lastiği indirip iç lastiği dış lastiğin içine doğru itin. Tekrar şişirin. Düzelmiyorsa lastikte şekil bozukluğu olabilir.

@Murat-k
Bende buna benzer birşey yaşadım dün. Nefret ediyorum Schwalbe Marathon lastikten. Bisikletin üstünde geldi, satsam da kurtulsam. İç lastiği dış lastiğin içine oturtana ve lastiği janta geçirene kadar canım çıktı.

İç lastiğin dış lastiğin damaklarının tamamen içinde olması lazım. Lastiği indirip iç lastiği dış lastiğin içine doğru itin. Tekrar şişirin. Düzelmiyorsa lastikte şekil bozukluğu olabilir.
4 kez havayı indirip dış lastiği farklı noktaya çevirdim iç lastik şekli ve pozisyonuda düzgün çözemedim gitti. Lastiği beğendim ancak bu durum çok canımı sıktı açıkcası

@Murat-k Vurabildiğinizce hava vurun. Çat diye oturabiliyor o zaman. Bana da olmuştu schwalbe kullanırken.

@Murat-k Havayı az vurup elinizle ovarak oturtmayı denediniz mi?

@Murat-k
Dikey balans bozukluğu olur. Belli bir hızdan sonra arkanın yukarı aşağı sallandığını hissedersiniz. Aldığınız yere iade edin bence lastiği.

@Murat-k bu şekilde kullanmak pek sağlıklı değil. Yakınlarda varsa bisikletçi ya da lastikçiye götürün.

29x2.10 MTB lastiği tavsiyesi olan var mıdır?
Ön lastiğim iyi ama arka son demlerini yaşıyor. Bütçeyi çok fazla sarsmaması da önemli,bu ay çok masraf ettim bisiklete :)
Bu sorunun ertesi günü çok spontane olarak Cst Jack Rabbit 29X2.10 aldım. Sadece arka lastik aldım,ön taraf çok iyi durumda ama arka bitikti. Ormana gideceğim için ,bitiğe yakın lastikle risk almak istemedim. Bugünkü sürüşte son derece memnun kaldım. Asfaltta ,orman içinde çamurda falan gayet iyi yol tuttu. Asfaltta frenlemesi de iyiydi, İstinye'ye inen yokuşta bir kaç kere baya hızlıyken denedim,yola sorunsuz tutundu.

Arkadaşlar yeni bisiklet aldım ikinci el. Lastikleri cst, üzerinde yön yazmıyor ama sanki bana ters takmışlar gibi geldi. Sizce değiştireyim mi?
Ön:
230281 dosyayı görüntüle
Arka:
230282 dosyayı görüntüle
Aklıma vw grubunun pervaneli jantları geldi tüm wag grubunda tek çeşit üretimdir arabaların bi tarafı doğru diğer tarafın jantları geriye bakar her gördüğümde hayatı sorgularım. Allah aşkına değiştir kardeş bende simetri hastalığı var 😭

Aklıma vw grubunun pervaneli jantları geldi tüm wag grubunda tek çeşit üretimdir arabaların bi tarafı doğru diğer tarafın jantları geriye bakar her gördüğümde hayatı sorgularım. Allah aşkına değiştir kardeş bende simetri hastalığı var 😭
Ahaha kardeşim değiştireceğim inşallah :) şuan aşağıda yatıyor bir süre.

Benim dış lastik ölçüm 700x35. Schwalbe Durano HS464 Kablolu Performans RaceGuard bikeinn.com bu dış lastiği almak istiyorum. Ancak ölçüsü 700x32c jantlarda uyumsuzsul yaşarmıyım acaba

Dış lastiğin değişme zamanı geldiğini nasıl anlarım? Ne zaman takıldığını bilmiyorum giant ın 700x25 silik katlanır lastiği, üzerinde derin kesikler yok görebildiğim ciddi aşınma izleride yok nelere bakmak gerekir?

Dış lastiğin değişme zamanı geldiğini nasıl anlarım? Ne zaman takıldığını bilmiyorum giant ın 700x25 silik katlanır lastiği, üzerinde derin kesikler yok görebildiğim ciddi aşınma izleride yok nelere bakmak gerekir?
Sık sık patlamaya başlarsa zamanı gelmiş demektir. Bir de üzerine yük geldiğinde eskisi gibi duruş sergileyemeyip yayılıyorsa değiştirebilir veya yarılana kadar kullanabilirsiniz ama sürüş sırasında hız yüksekse ne olur bilmiyorum.

En son michelin pro4 almaya karar verdim decathlonda 3x110 TPI erdoğanlar bisiklette 3x150 TPI yazıyo bu nasıl oluyo bilgisi olan var mı?

En son michelin pro4 almaya karar verdim decathlonda 3x110 TPI erdoğanlar bisiklette 3x150 TPI yazıyo bu nasıl oluyo bilgisi olan var mı?
Kendi broşüründe, 3x110 TPI yazıyor. Bir de "michelin pro 4 tubular" varmış. Ona da 3x180 TPI yazıyor.
ilgili broşürde 23-24. sayfalarda dediğiniz ürün bulunuyor.

(link)

• Beğen
Tepkiler: ..Enes..
Geri