Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Merhabalar, Corelli Trivor bisikletim var ve hem asfaltta hem de arazide işimi gören güzel bir bisiklet (en azından bana yetiyor). Arazide birkaç kez yılan ısırığı denen durumla karşılaştım, @suat akman sağolsun mesajında bunun düşük basınçtan kaynaklandığını yazmış. Ancak yine de merak ediyorum, Schwalbe Marathon Plus 700X35 dış lastik alsam bu ve benzer patlakların önüne geçebilir miyim acaba? Aslında tam olarak merak ettiğim şey şu, zırhlı bir lastik sadece sivri şeylere karşı mı korur yoksa arazi koşullarında da iç lastiği korur mu? Şimdiden ilginize teşekkürler.
Daha çok arazide kullanıyorsanız 700x38 almak daha iyi olur hocam.Ben de arazide tutunması daha iyi olsun ve patlamaya dirençli olsun diye fabrika çıkışı700x35 rubena lastiklerimi değiştirmek istiyorum buradaki arkadaşların vereceği tavsiyelerden faydalanmak isterim.Kafamda şu lastik var (link) hatta bir de patlama önleyici şerit takarım diye düşünüyorum fakat bu lastiği kullanan kimse yok galiba forumda

Scudo
Merhabalar, Corelli Trivor bisikletim var ve hem asfaltta hem de arazide işimi gören güzel bir bisiklet (en azından bana yetiyor). Arazide birkaç kez yılan ısırığı denen durumla karşılaştım, @suat akman sağolsun mesajında bunun düşük basınçtan kaynaklandığını yazmış. Ancak yine de merak ediyorum, Schwalbe Marathon Plus 700X35 dış lastik alsam bu ve benzer patlakların önüne geçebilir miyim acaba? Aslında tam olarak merak ettiğim şey şu, zırhlı bir lastik sadece sivri şeylere karşı mı korur yoksa arazi koşullarında da iç lastiği korur mu? Şimdiden ilginize teşekkürler.

Zırhlı lastikler kalın dokulari ile daha uzun ömürlü ancak oldukça ağır lastiklerdir. Esas işlevleri sivri cisimlere karşı iç lastigi patlaktan korumaktır. Dusuk basincta kullanıldıgında yılan ısırıgı tarzi jant kesmesi kaynaklı patlaklarda yeterli koruma saglamaz.
Sectiginiz lastik saglam ancak oldukca maliyetli bir lastik. Butcenizi bilemiyorum tabii...

Alternatif olarak patlak önleyici serit dusunebilirsiniz ki ben 3-4 yıldır kullanıyorum.

Ayrıca patlak önleyici sivi tercihini dusunebilirsiniz. Kucuk patlaklarda iç lastigin içindeki bu sıvı 1 yıl civari bir sure (urun teknik bilgileri böyle diyor) kucuk patlaklardan etkilenmenizi önler.

Tercihinizi yaparken bütce, agirlik, uzun ömür, sökme takma kolayligi, kullanım alanına uygunlugu/diş-kanal yapısı, surtunme direnci gibi cok farkli yönelim sergileyen bisikletciler vardir. Bunlara göre tercihler degisir.
Benim tercihim hafif ve ekonomik olmasi, cok kez kullanabilmek amaciyla uygun gramaj orta kalite dış lastik ve patlak önleyici şerit.

Kullandiginiz yol durumunun dağılımına göre, arazi kullanım ağırlığınızda yuksekse 700x40 veya 700x45 lastiklerde dusunebilirsiniz.
Daha çok arazide kullanıyorsanız 700x38 almak daha iyi olur hocam.Ben de arazide tutunması daha iyi olsun ve patlamaya dirençli olsun diye fabrika çıkışı700x35 rubena lastiklerimi değiştirmek istiyorum buradaki arkadaşların vereceği tavsiyelerden faydalanmak isterim.Kafamda şu lastik var (link) hatta bir de patlama önleyici şerit takarım diye düşünüyorum fakat bu lastiği kullanan kimse yok galiba forumda

Lastigi degistirmek, daha genis vezırhlı yapmak isterseniz su urunlerin farklı sitelerde sizin baktiginiz fiyata yakın saticilarini bulabilirsiniz belki
Ekran Resmi 2020-07-30 10.37.13.png

Ekran Resmi 2020-07-30 10.38.23.png

Ekran Resmi 2020-07-30 10.38.29.png

Son düzenleme:
Yol bisikletine yeni geçtim fakat daha bismillah demeden tekeri patladı 15 dakikada cam,diken vb. şeylerden dolayı değil . Büyük ihtimal psı yı iyi ayarlayamadığım için olabilir benim aklıma bu geliyor siz daha iyi bilirsiniz yardımcı olursanız sevinirim . Bide bu sıvı jeller var patlamayı büüyk ölçüde engelleyen ondan kullansam bisiklete çok ağırlığı ve yan etkisi olur mu ?

@coolcycle Yol bisikletlerinin tekerlekleri birçok sebeple patlayabiliyor.. Patlamayı önlemek için birçok önlem bulunmakta ama en önemlisi iki şey; birincisi tekerleğin içindeki şambiyeli jant ile teker arasına sıkıştırmamaya çalış yoksa yılan ısırığı dedikleri şey oluyor ikincisi tekere verdiğin hava (PSI) bunları çok iyi şekilde yaparsan çok mağdur olacağını düşünmüyorum.

@suat akman Detaylı ve ilgili cevabınız için gerçekten çok teşekkür ederim, benim için oldukça faydalı oldu :)
@fensinn Ben de aynı şekilde hibrit kullanırken, hibrit bisikletin amacına yönelik kullanımlarından biri olan arazide sürebilme özelliğinden faydalanmak için sormuştum sorumu :) Asfaltta nispeten ince teker, arazide ise patlaksız bir sürüş deneyimi. Her şekilde, her ihtimale karşı, yol tutuşu iyi olan bir teker tercih edilmeli. Yani ortasını bulmak gerek galiba.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Merhaba arkadaşlar ikinci el Trek 4300 aldım ve ilk taşlı ve kayalı sürüşümde deve dikenleri lastiğimi patlattı. Sürdüğüm yol gerçekten zorluydu kayalar değilde deve dikeninin lastiği patlatması şaşırttı.

Bir bisikletçi de Çin malı Chaoyang Sharkskin zırhlı lastikvardı bunlar çok kaliteli diyerek tanesi 300 TL fiyat verdi, haliyle emin olamadığım için almadım.

Bisikletçiden geçici çözüm olarak iç lastik için sıvı aldım ancak o da lastiğin inmesine engel olamıyor ve mecburen zırhlı lastik alacağım.

Sizden ricam aşağıda ki lastik nasıldır ? Önerileriniz lütfen sadece arazi kullanımı için alacağım.

Orjinal lastik ölçüm 26x2.0
26x2.10 cst camber eps zirhli lastik katlanir, fiyatı 127 TL alınır mı ?

Bisikletime uygun lastik varsa adres ile paylaşabilirseniz memnun olurum.

Hibrit bisikletim Mosso'yu alırken üste para verip farklı dış lastik ile almıştım. Continental Country Plus 700x37 lastikler beş yıldır patlamadı. İç lastikler güneş görmedi ☺️
Az ağır lastikler ama yol tutuşu iyi. Yüksek basınçlı kullanınca yol bisikleti lastiği performansına yakın verim alınıyor.

bugün tekerim tekrar patladı çok ufak bir kaldırımdan indim yani yola doğru eğimli olanlardan yumuşak bir şekilde dikkatlice indim fakat arka tekerim anında patlıyor genelde sipob yanlarında oluyor patlak yani ben anlamıyorum lütfen yardımcı olun birçok insan sürüyor kilometrelerce 80 - 100 km yi geçiyorlar patlamıyor ben sürünce 15 dakikayı geçmiyor anlamadım gitti lütfen yardımcı olun iç ve dış lastik önerirsenizde sevinirim şimdi patlamyı engelleyen sıvı söyledim onu deniyicem olmazsa sizin önerdiğiniz lastiklerden bakıcam.
bisikletim Bisan Grand Tourney Eco 700x28c michelin dış lastiği ve iç lastik olarak değiştirdiğim içinde decathlondan aldığım iç lastikleri kullanıyorum

@coolcycle Jant şeridi dandik, iç lastik bu yüzden patlıyor. Aldığınız yere götürün daha iyi bir şerit taksınlar. Bisan Grand Tour başlığında çok yazılıp çizildi.

bugün tekerim tekrar patladı çok ufak bir kaldırımdan indim yani yola doğru eğimli olanlardan yumuşak bir şekilde dikkatlice indim fakat arka tekerim anında patlıyor genelde sipob yanlarında oluyor patlak yani ben anlamıyorum lütfen yardımcı olun birçok insan sürüyor kilometrelerce 80 - 100 km yi geçiyorlar patlamıyor ben sürünce 15 dakikayı geçmiyor anlamadım gitti lütfen yardımcı olun iç ve dış lastik önerirsenizde sevinirim şimdi patlamyı engelleyen sıvı söyledim onu deniyicem olmazsa sizin önerdiğiniz lastiklerden bakıcam.
bisikletim Bisan Grand Tourney Eco 700x28c michelin dış lastiği ve iç lastik olarak değiştirdiğim içinde decathlondan aldığım iç lastikleri kullanıyorum
Nerede hava basıyorsun? Evde ayaklı pompa var mı? Kesinlikle lastik basıncın yanlış, kaldırımdan inerken patlaması da bunu gösterir, patlak önleyici sıvı bu konuda yardım edemez, patlak önleyici sıvı çok küçük delikleri kapatır sadece. Amatör yol bisikletçilerinin en çok kullandığı yarış lastiklerinden birini kullanıyorum (4000s2), 8000kmde 1 kere patladı, 80-100km'de patlamamaması anormal bir durum değil :)
Edit: yukarıdaki arkadaş doğru söylemiş, sibop yanından patlaması kısmını atlamışım.

@Jacksochi haklı olabilirsiniz tamir pompası var bende şuan basınç gösteren ayaklı pompa sipariş verdim genelde 100 110 arası bas diyolar bundan olabilir ama şöyle de bir durum var orda da @Aybek Cihan haklı galiba bisikleti yeni aldım tekerin havası doğru basıldı aldığım yer tarafından 10 dakka sonra teker gümledi bisikletçiye yazdım durum hakkında dönüş yapmasını bekliyorum

@Aybek Cihan ve @Jacksochi ikinize de çok teşekkür ederim ilk önce jantı çıkartıp deliklere baktığımda çapak dolu olduğunu gördüm ve direk zamparaladım hepsini teker teker ve üstüne 3 kat elektrik bandı çekip üstüne jant şeridini taktım . Sonraki ilk işim bt'win 900 pompası aldım 190 tl ye ve 100 PSI bastım . Bugün işten gelir gelmez 15 km sürüş yaptım ve sonuç çok iyi . Bir kaç çukura hızlı olarak girdim çıktım hiçbir sıkıntı yok. Teker olayı son 2-3 gündür moralimi bozmuştu beni ne kadar mutlu ettiğinizi bilemezsiniz , tekrardan çok teşekkür ediyorum yardımlarınız ve yanıtlarınız için .

@Aybek Cihan ve @Jacksochi ikinize de çok teşekkür ederim ilk önce jantı çıkartıp deliklere baktığımda çapak dolu olduğunu gördüm ve direk zamparaladım hepsini teker teker ve üstüne 3 kat elektrik bandı çekip üstüne jant şeridini taktım . Sonraki ilk işim bt'win 900 pompası aldım 190 tl ye ve 100 PSI bastım . Bugün işten gelir gelmez 15 km sürüş yaptım ve sonuç çok iyi . Bir kaç çukura hızlı olarak girdim çıktım hiçbir sıkıntı yok. Teker olayı son 2-3 gündür moralimi bozmuştu beni ne kadar mutlu ettiğinizi bilemezsiniz , tekrardan çok teşekkür ediyorum yardımlarınız ve yanıtlarınız için .
Rica ederim, sevindim çözmene. Yalnız 28c lastiğe 100 psi aşırı fazla, ağırlık-basınç tablosuna göz atmanı öneririm.

Bugün 2 tane diken birden batmış ön tekere artık kesin kararımı verdim zırhlı lastik alacağım arkadaşlar F/p olarak ne tavsiye edersiniz şehir tur bisikletim var ağırlıklı Ormanda toprak yolda sürüyorum 700x38 cst protector işimi görür mü ?
Bugün 2 tane diken birden batmış ön tekere artık kesin kararımı verdim zırhlı lastik alacağım arkadaşlar F/p olarak ne tavsiye edersiniz şehir tur bisikletim var ağırlıklı Ormanda toprak yolda sürüyorum 700x38 cst protector işimi görür mü ?
Forumdan bir arkadaşın tavsiyesi ile 7 korumalı cst aldım arkadaşlar tanesi 110 liraya geldi

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: amasseia
Arkadaşlar şu lastik 27,5" mtb'ye uyar mı? Trainer için kullanmak istiyorum da. Bisiklet rockrider 520

1596525894884.png

SCHWALBE MARATHON PLUS TOUR 50-559 26x2.00 SMART GUARD DIŞ LASTİK

İyi günler arkadaşlar bu lastik ebatları bisikletime tam uyuyor, dağ kullanımına uygun mudur sizce ?

bana da 2.0-2.20 kalınlık arası 29 jant lastik(ler) lazım. 300 tl ye 2 adet lastik önerebilir misiniz. aşağı yukarı ne alacağım belli ancak en uygun fiyatı bulabilir misiniz?ben de 2. el aldım ve lastikler kabak.

@fensinn kendinden yapışkanlı olan yamalar 1 kere işime yaradı. Sonrasında hep yama tutmadı. Ben genelde patlak iç lastiklerimi biriktiriyorum, 5-6 tane olunca solüsyonlu yama ile yapmayıp, yama yerlerini üst üste getirip iki tane tahta arasına sıkıştırıp tahtanın üzerine de ortalama 15-20 kilo ağırlık koyuyorum. 1 gün bu şekilde bekleyip yamaları kontrol ediyorum. Tutmayan yama çıkmadı bu yöntemle.

Geri