Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

@Cuneyt Erkman

Bisikletin ağırlık merkezi genellikle arka aksa çok yakındır. Arka aktarıcı ve ruble direk olarak arka aksın üzerinde. Bisikletin kadro yapısından dolayıda arka aksa binen yük bariz daha fazladır. Yoldayken baktığınızda çoğu zaman sürüş sırasımda arka tekerin daha çok esnediğini ön tarafın o kadar çökmediğini görürsünüz. Lastik ömrü 10 bin km olsun diyelim bence takribi 3000-4000 arası ön arka değişirmek iyi olacaktır. Rakamlar benim kendi tecrübem kesin budur demiyorum.

Ben mesela yeni aldığım slick lastiklerin arkadakine hem sağlam çizikler aldığım için hemde arka lastikteki lastik ortasındaki bağlantıdan fazla kalan zamanla eriyen fazlalık bittiği ön lastikte ki bitmediğinden ve ben ona aşırı gıcık olduğumdan önce arka yaptım daha 300km'de :)
 
Scudo
(link)
bu lastikleri almayı dusunuyorum tavisye edermisin iz su an dandik lastık var üzerrinde de
 
Tavsiye edemem şahsen hiç bilgim, deneyimim yok. Ama Kenda orta-orta üstü lastiktir, bence alınabilir.
 
Selam arkadaşlar. Salcano çift amortisörlü dağ bisikletimin 26x1.95 olan stok dış lastiklerini, Rubena APS 26x1.50 ile değiştirdim. (Doğa bisikletten tanesi 34 TL'ye aldım)
İlk olarak hız bakımından kayda değer bir fark gördüm, ama konfor da düştü. Önceden kaldırımlardan inerken sıkıntı yaşamazken, artık rahatsız olmaya başladım. Yağmurda ise fren mesafesinin ve yol tutuşunun da azaldığını gördüm. Virajlarda altımdan kayacak sanki bisiklet :) Sormak istediğiniz sorular varsa bu konuda yardımcı olabilirim . İyi forumlar!
 
IMAG0193.jpg

Merhaba,

Ekteki resimdeki kırmızı ile işaretli alan küçük bir cam parçasıyla olmuş (parçayı içerisinden çıkardım), yeşil olan kısım ise sadece kırmızı kesik varken sürme sonrasında oldu. Lastiğin fazla bir kmsi yok (500 bile yoktur) ama bana sanki bu gittikçe yayılacak dolayısıyla da değişmesi gerek gibi geldi. Bu konularda pek bilgili değilim ancak ama bunların asıl önemli tarafı içlerindeki ayrı bir katman sanırım dolayısıyla bu haliyle de kullanılabilir mi? Ne önerirsiniz?

Lastik Schwalbe Marathon Supreme: (link)

Teşekkürler
 
@uqurcinar
700x40c kaç inch e karşılık geliyor. Bunun bir dönüşüm tablosu var mı?
 
@Anonim teşekkürler. Size bir sorum olacaktı. 20" x 1.75 schwalbe marathone lastik alacağım. Yani paraya kıydım [emoji5]. Ama hangisini alacağımı bilemedim. Plus greanguard suprame road gibi bir sürü model isim var. Ben asfalta kullanacağım. İşten eve evden işe. Tek istediğim patlamasın.
Ne tavsiye edersiniz.
 
ben salcano astro 29 V almayı düşünüyorum. okula bisikletle gidip geliyorum. ama bisiklet MTB olduğu için tavsiye etmediler. gücünün yarısı amortisöre yarısı da kalın tekere gider çok zor sürersin dediler. bende de ince lastik alıp , amortisörü kapatabilir miyim diye diye kendimce çözüm buldum sizce işe yarar mı :naslyany:

ben salcano astro 29 V ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. okula bisikletle gidiyorum. ama bisiklet MTB. bana 'seni çok yorar gücün çoğunu amortisöre ve kalın lastiklere harcarsın' dediler. bende kendimce ince lastik alırım ve amortisörü kapatırım diye düşündüm. sizce işe yarar mı
 
@dark eagle
İnce lastikle ve amortisörü kapatmayla kullanılabilir (26x1.5 rubena mtb de kullanıyorum) ama eğer şehir içinde kullanacaksanız 28 inç hibritlere bakınız :)
 
  • Beğen
Tepkiler: dark eagle
@Hamunpatra Selamlar. Marathon plus 5mm idi sanırım. Bunun muadili rubena stu lara da bakabilirsiniz. :D

@dark eagle
Olabilir elbette. Bu konuda İki teker bir adamın youtubeda "lastik seçimi" videosunu izlemenizi öneririm
 
  • Beğen
Tepkiler: dark eagle
@Hamunpatra

Yukarıda resmini koyduğum gibi schwalbe pek evladiyelik değil görüldüğü üzere ki dağda bayırda kullanılmadı sahil yolunda minnacık bir cam parçası bu hale getiren.
 

Bir grup kullanıcı Schwalbe nin gereksiz yere pahalı olduğunu, Rubenanın yeterli olduğunu söylüyor. Bir grup da aksini :) Ben Rubena Flash 1mm kullanıyorum memnunum, camların üstünden geçtim, birşey olmadı :D Bir de bir Schwalbe parasına yaklaşık 2 Rubena alınabildiğini de göz önünde bulundurmak gerekir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hamunpatra
@kuşlar gibi özgür
Ben de rubena almak istiyorum. Stu yazanı mı almalıyım. Bir sürü isim model var.
 
Mesela flash stu yazıyor. Burdaki flash ne oluyor?
 
Geri