Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Merhaba,

Schwalbe'nin marathon gt 365 modelini test etmiş olan var mı? Ne yerli ne yabancı hiç inceleme bulamadım.

Scudo
Merhaba arkadaşlar. Salcano NG450 27.5 bisikletim var. Bisiklet konusunda acemi olduğum için başlarda her ne kadar önemsemesem de zaman geçtikçe dış lastiklerinin beni yorduğunu farkettim. Üzerinde 2.20 lastikler var.Sorum şu;

1. Lastik ebatlarını nasıl seçmeliyim? 1.50 lik den memnun kalmadım yazanlar olmuş forumlarda.
2.Orta bütçe için hangi lastiği önerirsiniz?
3. Dış lastiğimi değiştirince iç lastiği de değiştirmeli miyim?

Not. %90 Ankara şehir içinde asfalt yollarda kullanıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

bisikletin arka tekeri yamuk dönüyor frene sürtüyor jantın mı değişmesi lazım kaça değişir birde yedek parçayı internetten alsam ben kendim takabilir miyim Alanya'da hiç bir bisikletçiye güvenmiyorum hepsi üçkağıtçı

bisiklet modelim tam olarak şu resimdeki bisiklet
ojmm8R.jpg

Selamlar abilerim,ablalarım ben bir dağ bisikleti alıcam yeniyim bu işte alacağım bisikletlerde giriş seviye olacak.Konudanda anlaşılacağı üzere kararsızım mekanik mi ? hidrolik mi? ben giriş seviye olduğum için hidrolik bakımını yapabilirmiyim ayrıca öğrenciyim hidrolik disk fren bozulunca biraz maliyetliymiş sizin görüşünüz nedir çok çabuk bozulur mu ? ve hidrolik fren bakımı nasıl yapılır?

merak edenler için:
-Carraro Big 727(mekanik)
-Bianchi Aspid 47(hidrolik)
-Carraro force 271(hidrolik
bir de bu üçünden birini seçerseniz çok mutlu edersiniz beni

Hangi kalınlıktaki lastikleri takabilirim bilmiyorum. Jantin üzerinde 622x20 yaziyor. Lastikler 700x35c. Tura giderken değiştirmek üzere şehir içi kullanım icin ince lastik takmak istiyorum. Mumkun olduğunca yol bisikleti gibi sürmesi kolay ve hızlı olsun istiyorum. Sizce ne kadar farkeder, değiştirmeli miyim?

UğurÇ sana Rubena 26x2.00 Cityhopper dış lastik önerebilirim, uygun fiyatlı.

@Datcan yeni olduğu için inceleme yok denecek kadar az maalesef

@Ardan pakyurek Rubena lastikler çek malı zırhlı lastikler değiller patlaması normal

@UğurÇ
1.50 çok ince gelirse 1.75 kullanabilirsiniz. Lastik olarak selle vittoria önerebilirim Decathlon da satılıyor. Mutlaka iç lastiği de degistirmelisiniz.

Nexus 5 CAF cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merhabalar forumda butarz konular var biliyorum üzerindeki değerlere bakmam gerekıyor ancak bende o değerler okunmuyor

kullandıgım bisiklet salcano ng 650 bundan bi 6-7 yıl felan önce almıştım şuanda internette aradıgımda disk frenli felan modelleri çıkıyor hep karşıma onlardan değil (malesef :) )

ben buna kaç psi basmalıyım yardımcı olur musunuz ? tur felan yapmıyorum birkaç saatlik sürüşler yapıyorum şehir içinde , bol bol kaldırım çıkıp inmeye felan bayılırım ama bir yandanda yaşadıgım muhit çok yokuşa sahip . Bu koşullarda kaç psi basmalıyım ?

Merhabalar, cube marka bir yol bisikleti aldım.

R540 spd taktım ve mavic aksium ayakkabım var. İlk yol bisikleti ve spd pedal tecrübem oluyor. 2 gündür ayakkabıyı pedala geçiremiyordum. Bugün sonunda başardım fakat az kalsın evin içinde yere yığılıyordum (sandığa tutunarak kurtardık)

Her neyse, ayakkabıyı pedaldan kurtarmakta zorlanıyorum. Zor çıkıyor. Üzerindeki anahtarı - yöne doğru çevirip gevşettim fakat hala aynı. Sokakta olsam ölürüm herhalde ben bunlarla :)

2. sorum ise btwin marka 145 psi ayak pompası aldım. Lastiklerim Continental sport race 25.

61 kiloyum ve lastiklerim çok az inik olduğu için hava basmak istiyorum. Ne kadar basmalıyım?

Merhaba Arkadaşlar,
Eski bir yol bisikleti satınaldım restore atmeye başladım fakat sarı yanak lastik konusunda sıkıntı yaşıyorum. Bodrumda yaşıyorum ve burada bu konuda yardım alacağım kimse yok Marka Model Resmi gönderen olursa çok sevinirim.
28" YOL BİSİKLETİ 700x23 veya 700x25
Teşekkürler.

Bisikletimin üzerinde aldığımda gelen iç lastik Chadyang 700x38/45C dış lastiğim ise Chadyang 32 - 622 700x32C. İç lastiğim patladı ve internette 700x38/45 iç lastik bulamadım benim anlamadığım konu Decathlon' da satılan Btwin 700x35/45 lastik benim bisikletime uyar mı? Bana öneriniz ebat konusunda ya da marka konusunda var mı ? Teşekkür ederim. (bisikletim mosso 1624 H)

Arkadaşlar bugün Escape rx 28 jant bisikletimin 700 * 28 ebatlı lastiği patladı elbette ilk düşüncem "zırhlı lastik alayım bari" oldu keza daha bisikletim 100 km de üstelik alacağım lastiğin 700 *35 filan olmasını istiyorum ki konfor ve arazi kullanımına olumlu etkileri olsun.

Zırhlı lastikler aynı boyuttaki diğer lastiklere oranla daha mı hantallar kullanım sırasında farkları nelerdir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Hayırlı sabahlar yeni bir bisiklet aldım Kron tx500v lastik ebatı 700×35 üç aylığına arazide kullanmak zorundayım bu durumdan dolayı lastikleri değiştirmem gerekiyor ama nasıl yapacağımı bilmiyorum sadece lastik mi yoksa jantıda degiştirmemmi gerekiyor? Bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.

Arkadaşlar triban 500 XL 28 jant için önerebileceğiniz uygun fiyatta yol lastiği var mıdır?

@yunnus Ülkemizde lastikler çok pahalı imkanınız varsa yurt dışından almanızı öneririm.

Örneğin: (link)

• Beğen
Tepkiler: yunnus
Continental dört mevsim lastiklerimda kılcal çatlaklar oluşmuş.Nedeni çok çeşitli olabilir.Acaba çatlakları en aza indirebilecek bir yöntem yada bir madde var mı?

Arkadaşlar ben triban 500 kullanıyorum üstünde ki stok tekerleri malum asfaltlarımız ve yollarımıza pek uygun değil biraz daha patlamaya dirençli ekonomik güzel bir şey arıyorum . Yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar merhaba,
Şu an bisikletimde Maxxis Larsen TT 26X2.00 katlanır Tubeless olmayan lastikler kullanıyorum. Lastiklerimi diş yapısı biraz daha ufak ve 26x1.95 katlanır hafif tubeless olmayan bir lastik ile değiştirmek istiyorum. Ne tavsiye edersiniz?

Maxxis'in maxxlite, flyweight gibi modelleri inanılmaz pahalı. Bu lastiklerden uygun fiyata bulabileceğim bir yer var mı?

Yurt dışından getirtebilirsin ama vergi alırlar muhtemelen.

Geri