sercancetin
Üye
- Tepki
- 25
Hocam günahım nedir @Cemal Ç.Bunca yazıdan, açıklamadan sonra aynı soru. Hem eski bir üye. Düşündürücü ?.
Hocam günahım nedir @Cemal Ç.Bunca yazıdan, açıklamadan sonra aynı soru. Hem eski bir üye. Düşündürücü ?.
Cevap verecek var mı ?Michellin Protek 700*35C lastik kullanıyorum. Üzerinde max 87 psi yazıyor. Bende 75 basıyorum. Kilom 97. Sizce basınç iyi mi ?
Bir de iç lastikler durup dururken zamanla patlar mı ? Bisikleti aldığımdan buyana hiç lastik patlamadı. (16 ay) Bisikleti arabanın içinde Kocaeli - Ankara arası taşıdım. Bisikleti Ankara’da indirdim ve ne göreyim ??? Her iki lastikte patlamıştı. Bir ömrü mü var acaba bu iç lastiklerin ???
Her tur başında lastiğe 75 psi basıyorum. Tur sonunda 60 a inmiş oluyor. Sizde de böyle mi ? Her gün hava mı basmamız lazım böyle ?
Cevap verecek var mı ?
Son olarak maxxis crossmark 2 almaya karar verdim 27.5 2.25 ebatlarında iç lastiği de aynı alıcam ama crossmark iç lastikli modeldir demi tubless olupta uyumsuzluk olmadın diye soruyorum
Bide şuanki jantımda 2.00 ölçülerinde lastik takılı o ölçüyü 2.25 e çıkartabilir miyim problem olmadan
Dostum ulaştığım bilgilerde bu lastik için Tubeless demiyor hiç bir yerde, sorun olmaması lazım.
Lastiğinizi jantınızın ölçüsü olan 27.5 aldıktan sonra 2.00 veya 2.25 olması fark etmez lastiğiniz biraz kalınlaşınca bisikletteki başka donanımlara değecek gibi olmasın, sadece bunu bir kontrol edin.
Madem öyle bence de 2.10 alabilirsin zaten 2.00-2.10-2.20-2.25 arasındaki farklar daha çok lastiğin olsaydı çamurluk tarafına doğru olan kalınlıklarıdır. Yani dışlara ve iki yanlara doğru değil. Asfaltta da konfordan ve performansından fazla ödün vermemek için 2.10 daha uygun bence.
Nispeten bozuk yollardaki performansını değerlendirirmisiniz? Malum yollarımızdaki ufak tefek çukurları size çok hissettiriyormu? Yada yoldan bir kademe yukarı çıkarken veya düşerken (mesela bisikletten inmeden kaldırıma çıkmak) sorun yaratır mı?Schwalbe kojak lastiklere geçtim geçeli bisiklete + bir hız geldi. Bu kadar mı güzel olur bir lastik. Verilen her paraya helal.