Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

HakanAydn

lastiğin kendi kendine bombe yapması genelde lastiğin üretim hatasından kaynaklanır,aynısı başıma geldi ve aldığım firma durumu kabul edip paramı hemen iade etti,bende nasılsa bir lastik alıcaktım ve bu jestlerine başka bir lastik alarak karşılık verdim.

• Beğen
Tepkiler: CNC ve HakanAydn
Scudo
3 gün önce cst byte padova 700x28 lastik aldım. lastikleri taktığım ilk gün rahatlığından çok memnun kaldım. 2. gün sabahı ön lastiğin patladığını farkettim, onardım ve toplam 75 km yol hedefledim. Yaklaşık 30 km de arka tekerde sekme başladı. o halde gidip geldik. Bu sabah arka lastiği önce sökmeden indirip şişirdim, olmadı komple söktüm sabunlayıp taktım düzelme yok. Ayrıca bugün ön tekerde de geniş bombe tarzı bir dalgalanma başladı, aynen arkadaki gibi. turu bu yüzden kısa kesip döndüm (25 km), zira engelli parkur gibi sürekli bir zıplama. lastik üstünde max 90 yazıyor ben 85 bastım. aldığım firmayla görüştüm, resim video çekip gönderdim bekliyorum...Bu olay lastiklerin tamamen deforme olduğunu mu gösterir yoksa başka bir sebebi varmıdır..95 e indim sanırım ağırlığım sebep olmuş olabilir mi? önceki lastikler 23 lük duranoydu, 125 psi basıyordum..😐..geri takacağım sanırım..
Ic lastik ince kaliyordur.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Bu lastiklerin max. yük taşıma kapasiteleri aşıldığı zaman ne olabilir, tecrübe eden var mı? Bende lugano II var mesela. Max. Yük 60 kilo diyor. (700x25c) ben kendim 85 kiloyum zaten 10 kilo da bisiklet, bide çanta vs. uzun yolda (500km) başıma iş getirir mi bu lastikler 😀

Lastiklerin üzerinde yazılan maksimum kg değeri, bir lastik için belirlenmiştir.
Toplam değer için (eğer ön ve arka jantta aynı lastiği kullanıyorsak ) belirtilen maksimum değeri 2 ile çarpmak önerilir @Mortevita ...

Son düzenleme:
@halil halil iç lastiğide dışla birlikte yeniledim, vittoria 25-32
@seko35.50 bende schwalbe maraton alayım, bunları fiyattan düşün dedim maille, bakalım yarına ne derler.
çok can sıkıcı bir durum...serde titizlikte var, birde "bundan bişey olmaz" kafasıyla ücadele etmek zorunda kalıyoruz...yolda sekerek gitmek zorunda mıyız..

Arkadaşlar lastiklerle ilgili sorunu aldığım firma çözmüştür, dürüst ve yapıcı yaklaşımları nedeniyle buradan ÖZCEYLAN bisiklete teşekkür ediyorum. şu şekilde oldu; sağolsunlar elimdeki cst leri geri almaksızın (kargo, paket uğraşmayın diyerek) , 70 tl indirime saydılar, bende schwalbe maraton 700x28c siparişi verdim..elimdeki cst leri denk getirebilirsem birine hibe edeceğim..

Merhaba Arkadaşlar,
resimlerini yolladığım Kron XC450 bisikleti bir arkadaşımdan aldım.Epey bir bakım gerektiriyor.İlk yapmam gereken lastikleri değiştirmek.İç ve dış alacağım.Tavsiyelerinizi rica ediyorum.Asfalt,bisiklet yolu ve toprak yolda eşit bir kullanımım var diyebiliriz.Üstündeki lastik ölçüleri 27,5x2 10 .Bir arkadaşın 27.5x1,50 ile değiştiğini okumuştum ne fark eder.Benim aradığım sürüş konforu yorgunluk hissettirmemesi 90 kg gelmekteyim.Fiat ad.100 tl yi geçmemeli.Teşekkür eder,hayırlı günler dilerim.

Dosyalar

• IMG_20200331_142555.jpg
    IMG_20200331_142555.jpg
    2,1 MB · Okunma: 28
  • IMG_20200331_142635.jpg
    IMG_20200331_142635.jpg
    1,7 MB · Okunma: 30
100 TL ye zor, (link) a bi bak
(link)
şu olabilir kargo 7-15 gün arasında geliyor ama 5 dolar kargo ücreti var ilave

Arkadaşlar konu açamadığım için burdan soruyim

GRL 700X23 3 mm Zırhlı Patlamaz Yarış Yol lastiği

Tavsiye edermisiniz ? Yoksa shalbe marathon alcam nerdeyse bu yukardakinden 2tane alcak parada teki bu lastiğin.

Schwalbe da marathon plus, marathon original, black jack kullandım, şimdi energiser plus sipariş vermeyi düşünüyorum kullandıklarımın hiç biri üzmedi beni, sitesinde gayet detaylı açıklamalar mevcut ama senin dediğin markaya gelecek olursak
(link)
şunu bulabildim detaylı bir bilgi yok, n11 de zırhlı yazıyor ama kendi sitesinde bu bilgi yok, satın aldığında ne geleceğini pek kestiremiyorum açıkçası
(link)
şuda n11 linki

• Beğen
Tepkiler: proxyminee
Schwalbe da marathon plus, marathon original, black jack kullandım, şimdi energiser plus sipariş vermeyi düşünüyorum kullandıklarımın hiç biri üzmedi beni, sitesinde gayet detaylı açıklamalar mevcut ama senin dediğin markaya gelecek olursak

şunu bulabildim detaylı bir bilgi yok, n11 de zırhlı yazıyor ama kendi sitesinde bu bilgi yok, satın aldığında ne geleceğini pek kestiremiyorum açıkçası
Şöyle yaptım hocam tekrar eski lastiğim olan Schwalbe 700X23 Lugano K-Guard aldım birde uyumlu zırh şerit aldım birde patlamayı önleyen Schwalbe sıvısı aldım bisikletci al getir takıyim dedi.

İyi geceler. Az önce Schwalbe Durano Plus 700x25 tekerlere bakıyordumda "üst sınır 70 kg" gibi bir terimle karşılaştım. Şimdi benim 70 kiloya mı düşmem lazım bu teker için yoksa bana bir öneriniz var mıdır?

İyi geceler. Az önce Schwalbe Durano Plus 700x25 tekerlere bakıyordumda "üst sınır 70 kg" gibi bir terimle karşılaştım. Şimdi benim 70 kiloya mı düşmem lazım bu teker için yoksa bana bir öneriniz var mıdır?
Tek lastik taşıma sınırını anlatıyor, iki lastik 140 kg yapar. Eğer tek tekerli bisiklete binmiyorsan sıkıntı yok...

@Cemal Ç. 140 a çıkamıyacak gibi olursan benim göbeği sana kargo ile yollarım. Uslu uslu yatar, iyi eğitimlidir.Arada bir luppo versen yeter. Biraz ağır olduğundan kargosu çok tutabilir yalnız.
Bu arada 28 mmlik Pirelli P Zero Velo öneririm

@Cemal Ç. 140 a çıkamıyacak gibi olursan benim göbeği sana kargo ile yollarım. Uslu uslu yatar, iyi eğitimlidir.Arada bir luppo versen yeter. Biraz ağır olduğundan kargosu çok tutabilir yalnız.
Bu arada 28 mmlik Pirelli P Zero Velo öneririm
28'liklerin benim bisiklete yakışacağını pek sanmıyorum. Zaten 25'e alıştım. Şöyle bir şey buldum 😅.
(link)

Ben P Zero Velo kullandım.İnanılmaz iyi yol tutan yumuşak bir lastik.Çok hafif.4000 km de bir kere patladı.Tek kusuru kolay yıpranıyor.Yani uzun ömürlü değil.Bundan dolayı ben Pirellinin aşağıdaki versiyonunu değerli @Özcan Ağabeyimin tavsiyesi ile alacağım.
(link)

Bu lastiğin yuvarlanma direnci bir tık P zero velodan daha düşük, ancak hem daha dayanıklı hem daha zor patlıyor.

yokuş çıkarken iki teker yükü eşit paylaşmıyor ama arka teker %70 leri görüyor öyle ki bazen ön tekerin tamamen boşa çıktığı zamanlarım oldu, yokuş inerkende ön frene aşırı yüklenince arka teker havalanıyor o hesap öle değil kanımca, o 70 kilonun bi süresi vardır. Sürekli 70 kg altında 60 psi lastik basıncı ile 1 saat dayanır gibi bir detayı vardır.

Ben P Zero Velo kullandım.İnanılmaz iyi yol tutan yumuşak bir lastik.Çok hafif.4000 km de bir kere patladı.Tek kusuru kolay yıpranıyor.Yani uzun ömürlü değil.Bundan dolayı ben Pirellinin aşağıdaki versiyonunu değerli @Özcan Ağabeyimin tavsiyesi ile alacağım.
(link)

Bu lastiğin yuvarlanma direnci bir tık P zero velodan daha düşük, ancak hem daha dayanıklı hem daha zor patlıyor.

@hamlet2006 Pirelli bu lastiği 24-26-28 ve daha enli olarak üretiyordu. Sitesine baktım, artık 26'dan başlatmış seriyi.
İnce lastikte daha yüksek dayanıklılık isteyenler için ZeroVelo serisine 4S diye bir model eklemiş, onu önermişler.

(link)

Geri