Jant genişliği ne, 19 mm gibi bir jantsa zaten 25 mm lastik kullanmak gerekiyor.dış lastik alacağım 4 tane 1 karbon bisikletim bir de alu bisikletim için kafam karıştı bir video da 23mm daha hızlı denirken başka bir yutub kanalında daha geniş mm lastikler daha hızlı deniliyor sizlerin düşünceleriniz nedir izmir yollarında kullanmak amaçlı alacağım lastikleri teşekkürler
siparişi verdim hocam çok teşekkürlerJant genişliği ne, 19 mm gibi bir jantsa zaten 25 mm lastik kullanmak gerekiyor.
23 mm lastiklerin miadı artık dolmak üzere. Günümüzde 19 hatta 20 mm iç genişliğe sahip jantlar ve janttan dışarı bombe yapmayan lastiklerle aero etki avantajı gündemde. Aero etki elbette jantın profil yüksekliği ile doğru orantılı, yüksek profilli mesela 20 mm iç genişlikli 50 mm profil bir jantta, 28'lik bir lastik, eski moda bir janttaki 23'lük lastikten daha hızlı olabilir yani. Biraz daha kalın lastik daha iyi tutunacağından virajlara da daha hızlı girilebiliyor.
Tabi burada sürülecek parkur da önemli, tamamen tırmanış söz konusuysa 23 mm, 28'e göre yine önde olacaktır. 😁
İdeali bulmak gerekiyor, karma kullanım için yine en makûl olanı 25 mm.
Hocam kötü gözüküyor sanki .Özellikle alttaki yarık bayağı kötü.Uzun yola gidiyorsanız yolda bırakabilir .Lastiklerimde fotoğrafta görüldüğü gibi yarıklar var. Bisikleti sıfır aldım ve aldığımda bu şekildeydi. Mağaza beklemekten olduğunu söyledi. Bu şekilde 200km civarı yaptım henüz bir sorun olmadı, ama bir gün yolda bırakır diye korkuyorum. Sizce lastikleri değiştirmenin vakti gelmiş mi yoksa sorun olmaz mı?
268525 dosyayı görüntüle
Bu lastik gevremiş, işi bitmiş. Bu şekilde satıp bir de beklemekten oldu denmesi de ayrı tuhaflık. Bence aldığınız yere gidin yeni lastik talep edin.Lastiklerimde fotoğrafta görüldüğü gibi yarıklar var. Bisikleti sıfır aldım ve aldığımda bu şekildeydi. Mağaza beklemekten olduğunu söyledi. Bu şekilde 200km civarı yaptım henüz bir sorun olmadı, ama bir gün yolda bırakır diye korkuyorum. Sizce lastikleri değiştirmenin vakti gelmiş mi yoksa sorun olmaz mı?
268525 dosyayı görüntüle
Üzdü.. Bisikleti alalı bir aydan fazla oldu, o zaman acemilik edip kabul edip almıştım. Artık kendim alıp takacağım bir sonraki uzun yoldan önce..Bu lastik gevremiş, işi bitmiş. Bu şekilde satıp bir de beklemekten oldu denmesi de ayrı tuhaflık. Bence aldığınız yere gidin yeni lastik talep edin.
Hocam bence aldığınız yerden yeni lastik talep edin, çünkü bir çift lastik minimum 300-400 lira civarına mal olacak size. Beklemiş olması işletmenin sorunu. Başta kabul etmiş olmanız da lastiğin bu hale gelmesinden sorumlu olduğunuz anlamına gelmez. İyi bir işletmenin bu durumu çözmesi gerekir. Bir bisiklet satıcısı bu durumdaki bir lastiği sıfır bir bisiklet üzerinde müşteriye vermemeli, veriyorsa da durum bu haberiniz olsun deyip indirim vs. yapmalı. Eğer bir çözüm sunmazlarsa thh ile her şekilde alırsınız hakkınızı.Üzdü.. Bisikleti alalı bir aydan fazla oldu, o zaman acemilik edip kabul edip almıştım. Artık kendim alıp takacağım bir sonraki uzun yoldan önce..
Sıkıntı olmaz.Merhaba arkadaslar, bisikletime 29x2.35 dis lastik almak istiyorum. Fakat uyar mi uymaz mi bilemiyorum. Su an uzerinde fabrika cikisli 29x2.10 var. Bisikletim mosso wildfire 29 ltd. Nasil netlestirebilirim bu konuyu
Dıs lastiğin bu son kalan en nefis bölümünü, jant çemberi ayalarınıza gelecek şekilde kavrayın iki ucundan ve karşıya doğru eğerek oturtun.Arkadaşlar selamlar,
Uzun zamandır bir sorun yaşıyorum şöyle ki,
Bende yol bisikleti var 700x25c lastik Schwalbe lugano 2 marka. Bu lastikleri takarken çok zorlanıyorum. elinizle oturtup en son bir kısım kalıyor ya. orada inanılmaz zorlanıyorum takılmıyor resmen. levye ile kanırtma yöntemi buldum ama o da iç lastiği hasarlıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yokmudur lastik takımında bir püf nokta?
dağ bisikleti lastiği filan çok kolayca takılıyor. Bu yol bisikletinin lastiğini takamıyorum arkadaş. bir yol gösterin kurban olayım. Schwalbe çok sert diye ona suç atıyordum. Bugun eski mitasları takayım dedim. Yine iç lastiği patlattım.
Hızla viraja girmek gibi bir alışkanlığınız yoksa 28 e inebilirsiniz.Arkadaşlar herkese merhaba..
Cyclocross bisikletimde hali hazırda mitas zırhlı 700x35c lastik kullanıyorum. Ancak göbek, jant, jant teli ve iç lastik /dış lastik değişimine gideceğim..Günlük 27/28 km haftada 5-6 gün sürüşü oluyor %90 nispeten düzgün asfaltta kullanıyorum.. Kilom 91-92 kg.. Kadrom 56..Bisikletim için 60 mm profilli bir jant, aero tel grubu ve novatec göbek güncellemesi yapıyorum.. Jant datasını eklentiye ekledim.. 35 ten 32 ya da 28 e inmek istiyorum... En ideal iç ve dış lastik öneriniz ne olur bana arkadaşlar.? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim..
Lastik basıncı iniyorsa, sibop sorunlu olabilir. Bu diş lastikle yol alabilirsiniz ama uzun bir yolda esneme germe yapacağı ve ısınacak için parçalanma şansı daha yüksek. Bisikleti kullanmadığınız zaman kadro üst demiri altından 2 kanca ile aşıp saklayın.268626 dosyayı görüntüle268627 dosyayı görüntüle
Merhabalar Btwin Riverside 120 Bisikletim yaklaşık 1.5 yıl boyunca kullanılmadı ve beton tarzı bir yerde bekledi, her iki lastik de bu şekilde çatlaklar var ve sürekli lastiklerin basıncı iniyor sizce değiştirmem gerekir mi, ne önerirsiniz?
Bu esnaf değil, evet kusurun sebebini söylemiş ama ya bisiklet saklamayı bilmiyor, ya da eski mal al satı yapıyor. Şu noktadan sonra yeni lastik talep ederseniz esnafın sütüne kalmış. Değiştirirse ne ala. Değiştirmezse yeni bir lastik almanızı öneririm.Lastiklerimde fotoğrafta görüldüğü gibi yarıklar var. Bisikleti sıfır aldım ve aldığımda bu şekildeydi. Mağaza beklemekten olduğunu söyledi. Bu şekilde 200km civarı yaptım henüz bir sorun olmadı, ama bir gün yolda bırakır diye korkuyorum. Sizce lastikleri değiştirmenin vakti gelmiş mi yoksa sorun olmaz mı?
268525 dosyayı görüntüle
jantı kucağıma alıp o kısım uzakta kalacak şekilde oturttum. Güzel de oturdu. TeşekkürlerDıs lastiğin bu son kalan en nefis bölümünü, jant çemberi ayalarınıza gelecek şekilde kavrayın iki ucundan ve karşıya doğru eğerek oturtun.
25 mm en hızlısı
28 mm en rahatı
23 mm en gereksizi