Batuhan Köksal
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 744
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Peugeot
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Tesekkur ederim emeginize saglik oncelikle benim cihaz bu
Bununla uzun yol yapilir mi 26 jant daytona 436 ve lastik zirhli lastik istiyorum kalin ne onerirsiniz uzun yolda cok yormayacak surekli uzun yol yapmiyorum cunku. Malum kocaeli golcukte yollar bozuk o yuzden tur lastigi zor hergun ise bunla gidip geliyorum sizce bunu toplamali miyim yoksa yeni birsey mi bakayim ? Fiyatlar cok yuksek cunku.
Ayrica zinciri bol sanirim guclu basinca pedallara ara sira bosa atiyor, gicirti da geliyor.
Bisikletcinin yaptiklari ise ; gobek degisimi, tellerin degisimi, lastiklerin degisimi ve yaglama 500 versim gecen ay ve 1 aydir biniyorum ara sira vitesleri de yapamamis ki bazen atmiyor vitesini yani bu tarz bi makina ile nasil bir yol izlemeliyim sizce?
Pedala bastığınızda zincir boşa atıyorsa öncelikli sorununuz vites ayarı olabilir, çok zor değildir vites ayarı, internette çok kolay bulabilirsiniz anlatımlarını ve basit bir tornavida ile kendiniz halledebilirsiniz. Kullanıma bağlı olarak zincir uzayabiliyor, bunun ölçümü biraz hassas, ölçüm yöntemleri var ama en sağlıklısı özel aparatıyla ölçmek. Satın almak istemezseniz bir bisikletçide ölçtürmek. Uzadıysa değiştirmekten başka çareniz yok, en hızlı şekilde değiştirmeniz gerekiyor yoksa dişlilere zarar verebilir, onları da değiştirmek zorunda kalabilirsiniz (dediğim gibi uzadıysa zincir, uzamadıysa sadece ayarla kurtarılır).
Lastiklerinizi yeni satın almışsınız fakat dişli olduğundan dolayı memnun değilsiniz sanırım. Nispeten kalınca, dişi çok olmayan zırhlı lastikler var fakat bu konuda sizin bütçeniz devreye giriyor. Ben tur lastiği kullanmadığım için önerim yok fakat seçeneğiniz çok, fiyatları da çok değişiyor. Ne kadar bütçe ayıracağınıza göre diğer üyelerden bir öneri gelebilir.
Dediğiniz gibi fiyatlar çok yüksek piyasa allak bullak. Ben taşta toprakta gitmiyorsanız dağ bisikleti kullanılmasına karşıyım. Bisikletinizin ikinci el değerini öğrenip satarsanız yerine ne tür bir tur bısıkleti alabilirsiniz diye bakmak lazım. Fakat uğraşmak istemiyorsanız da bisikletiniz kötü bir bisiklet kesinlikle değil. Bahsettiğiniz gibi bir zırhlı tur lastiği, düzgün bir vites ayarıyla bu bisikelt sizi oldukça memnun eder diye düşünüyorum.
Yazdıklarımın dışında size asıl önerim bisiklete dair tamir ayar vesaire işlerini araştırıp öğrenmeniz olur. Lastik değiştirmek için plastik bir levye ve pompadan başka bir şeye ihtiyacınız yok. Yağlama için de sabunlu su, fırça ve 20 TL'lik bir zincir yağı yeterli. Vites ayarı sadece bir tornavida ile halloluyor. Elbette çok iyi bisikletçiler de var ama birçoğumuzun etrafındaki bisikletçiler işini hakkıyla yapan insanlar değil. Ben de bisiklete ilk başladığımda fren ayarı yapmaya çalışırklen kaliperimi bozan mahalle bisikletçisi yüzünden ihtiyacım olacak ayarların nasıl yapılacağını kendim öğrenip yapmak zorunda kaldım. Size de kesinlikle öneririm. Hem işçilik temiz olur hem paranız cebinizde kalır. Göbek bakımı, furçla alakalı işler ya da zincir ölçümü gibi alet edevat gerektiren ve sık yapmayacağınız işler için bisikletçiye gidersiniz.