Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Merhaba cümleten. Sanırım Yeni üye olduğum için "konu açmama" izin verilmedi o sebeple burada da sizlere sormak istedim. Başka bir başlıkta da sordum umarım sorun teşkil etmez. Oğlumun (13 yaş) Bianchi magma 27,5 bisikleti var aşağı yukarı 7 ay oldu bisikleti alalı arka lastiklerin dişleri eridi şu an için arkaya lastik almak istiyorum maxxis baktım çok pahalı 1000 liraya kadar alabilirim fakat maxxis 2.5 3 binlerde. CST baktım yorumlarda memnun kalmayanlar çok fazla. Skate parkta yolda merdiven inerken kullanıyor, hareketler yapıyor vs. Fiyat performans olan asfaltta, dağda, parkta, merdivenlerde kullanılabilecek yol tutuşu iyi teker arayışım var. Yardımcı olursanız çok çok memnun olurum.
(link)
Bu bütçenize uygun. Alabilirsiniz. Mitas, Cst, choayang gibi markalar tutuşta iyi olmaz. Continental ve michelin çok tutulmuyorlar. Maxxis ya da schwalbe en sağlamları.

Scudo
Teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Lastik aşırı yavaş hava kaçırıyor. Durduğu yerde 1 haftada tamamen iniyor. Presta sibop.

Sorun lastikte değil diye düşünüyorum. Sibopta olabilir mi? Sibop iğnesi değiştirmeyi düşünüyorum.
İç lastiği çok dikkatli bir şekilde kontrol etmekte fayda var. Bazı delikler o kadar küçük oluyor ki. Su da, baloncuklar çok yavaş çıkıyor dikkatli bakılmayınca farkedilmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Arkadaşlar geçen gün yağışlı havada, havanın da karanlık olması sebebiyle sanırım göremediğim bir yerden (hafif su birikintisi vs) geçerken, lastiğim delindi. İç lastiği yamaladım, onda sorun yok. Yalnız dış lastiğin yırtılma eğiliminde gibi gözükmese hırpalanmış bir yeri var. Max değerlerde şişirdiğimde lastik fazla açılmasın diye, o noktaya dıştan 1-2mm'lik bir parça yapıştırıp ekledim. Lastiği şu an bir arada tutuyor. Tabi nereye kadar...

Kısacası, 27.5" için iyi bir lastik (38mm) çok bulunan bir şey değil. Yenisini her ihtimale karşı yedeklemek mantıklı mı? Çünkü lastikler ömürlük değiller, 3-4 sene sonra durduğu yerde bozulabilir. Ne yapayım?

• Beğen
Tepkiler: templeos
Arkadaşlar geçen gün yağışlı havada, havanın da karanlık olması sebebiyle sanırım göremediğim bir yerden (hafif su birikintisi vs) geçerken, lastiğim delindi. İç lastiği yamaladım, onda sorun yok. Yalnız dış lastiğin yırtılma eğiliminde gibi gözükmese hırpalanmış bir yeri var. Max değerlerde şişirdiğimde lastik fazla açılmasın diye, o noktaya dıştan 1-2mm'lik bir parça yapıştırıp ekledim. Lastiği şu an bir arada tutuyor. Tabi nereye kadar...

Kısacası, 27.5" için iyi bir lastik (38mm) çok bulunan bir şey değil. Yenisini her ihtimale karşı yedeklemek mantıklı mı? Çünkü lastikler ömürlük değiller, 3-4 sene sonra durduğu yerde bozulabilir. Ne yapayım?
Merhaba. Dıştan yama çok çabuk yıpranmaya sebep olur. Onun yerine oto lastik tamirinde özel solüsyon ile kullanılan yama parçaları var. Lastiğinizi söküp kalifiye bir lastikçide içten yama yaptırmanız daha uzun süre sizi idare edecektir diye düşünüyorum.

Dıştan yapmak yerine, tubeless lastiklere kullanılan içten yapılan yamalar var, onlardan kullan daha sağlıklı olur. Ben şundan kullanıyorum lazım oldukça.

Screenshot 2024-12-29 at 14-56-44 Tip Top Tubeless Repair Kit Lappesaker 3 Lapper Lim Sandpapi...png

• Beğen
Tepkiler: -Deniz- ve TOOL
(link)

(link)

Bu ikisini kullanıyorum tubeless dış lastiklere yama yapmak için.

Selamlar.

700x32 ebatlarında dış lastiğim var.

Bu lastiğe uygun fiyatlı bir iç lastik arayışındayim ve seçenekler bir hayli kısıtlı.

Schrader valf arıyorum bu arada. Neyse 700x33-37 ebatinda bir iç lastik buldum. Uyumlu olur mu, deneyimleyen var mı?

Yani 32 değil de 33 buldum, fiyat uygun değerlendireyim dedim.

Merhaba @amasseia

Sanırım bir şehir/tur bisikleti için soruyorsunuz. Yani kalın iç lastiğin biraz daha ağır olması gibi bir sorunumuz olmayacak.

İç lastiği yerleştirirken özenli ve sabırlı hareket ettiğiniz sürece sorunsuz kullanırsınız.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Merhaba @amasseia

Sanırım bir şehir/tur bisikleti için soruyorsunuz. Yani kalın iç lastiğin biraz daha ağır olması gibi bir sorunumuz olmayacak.

İç lastiği yerleştirirken özenli ve sabırlı hareket ettiğiniz sürece sorunsuz kullanırsınız.
Ebet tur bisikleti için.

Teşekkür ederim. Yani bir sorun teşkil etmez diyorsunuz.

Risk edip alacaktım fakat yine sormak istedim, böylesi daha iyi oldu.

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
Yol bisikleti için çamurluk tavsiyesi verebilecek olan var mı? Dağ bisikleti vs için olanlar yol bisikletine olmaz heralde. Lastik 700x28

Yol bisikleti için çamurluk tavsiyesi verebilecek olan var mı? Dağ bisikleti vs için olanlar yol bisikletine olmaz heralde. Lastik 700x28
SKS Mudguard Raceblade Pro XL kullaniyorum. Takması ve çıkarması çok kolay.. 25-32mm arası lastik destekliyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Amanita
Geri