Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Scudo
Schwalbe da marathon plus, marathon original, black jack kullandım, şimdi energiser plus sipariş vermeyi düşünüyorum kullandıklarımın hiç biri üzmedi beni, sitesinde gayet detaylı açıklamalar mevcut ama senin dediğin markaya gelecek olursak
(link)
şunu bulabildim detaylı bir bilgi yok, n11 de zırhlı yazıyor ama kendi sitesinde bu bilgi yok, satın aldığında ne geleceğini pek kestiremiyorum açıkçası
(link)
şuda n11 linki
Black jackin erime suresi nasıl

320758 dosyayı görüntüle
Böyle bir uygulama bisiklet lastiklerine de olmalı. Max kaç hıza güvenli ulaşılır yazsa iyi olur.
Arabalarda veya motosikletlerde falan hadi neyse ama bisiklette ne kadar gerekli emin değilim. Mesela motosikletler ilk 280-300 dolayları hızlara çıktığı zamanlarda o süratlere dayanacak lastik olmadığından dolayı lastik üreticileriyle birlikte çalışmak zorunda kalmışlar. Ha keza otomobillerde de durum benzer, arabalar ilk defa 200 km/s hızlara çıktığında lastikler parçalanmış hep. Ama şu an zaten piyasada herhangi bir lastik 200 km/s gibi bi sürate kolaylıkla dayanabiliyor, e öyle 300'lere çıkacak lastikler de ölçülerinden dolayı farklı oluyor, o ölçülerdeki lastiklerin yüksek süratlere dayanımı yine yeterli seviyede oluyor.

Kısacası; kimse alacağı lastiğin hız koduna bakıp "aa bu benim arabanın hızına uygun değilmiş" demiyor günümüzde. Bisiklet lastiklerinde de örneğin 200 yapacaksınız da lastiklerinize mi güvenmiyorsunuz? E zaten 100-120 km/s gibi hızlara dayanmasından yana sıkıntı yok günümüz lastiklerinin. Ha ama jant frenli bi bisikletiniz varsa ve 100 km/s gibi hızları sık sık zorlayan/aşan sürüşler yapıyorsanız lastiğin frenlemede jantların ısınmasına bağlı olarak kaç derece sıcaklığa dayanacağına dair bi ibare olması daha kullanışlı olabilir :D

• Beğen
Tepkiler: cemkurkcu
Arkadaşlar orjin lastik ebadı genişletebilirmi acaba. Başka lastik takılabilirmi .
Benim ölçüler şöyle .28x1.10. 700 x28c
Bisiklet lastik ölçüsünden pek anlamıyorum . Genişliği hangisi vs. Yani olursa en fazla kaç tık genişletebilirim . Yani dağ bisikleti lastiği tadında da olmayacak orta halli bişe

Arkadaşlar orjin lastik ebadı genişletebilirmi acaba. Başka lastik takılabilirmi .
Benim ölçüler şöyle .28x1.10. 700 x28c
Bisiklet lastik ölçüsünden pek anlamıyorum . Genişliği hangisi vs. Yani olursa en fazla kaç tık genişletebilirim . Yani dağ bisikleti lastiği tadında da olmayacak orta halli bişe

Kadro, maşa, jant iç genişliği ve fren sınırlamaları dahilinde genişletilebilir.

Örneğin kumpas frenli yol bisikletlerinde 28 mm üst sınır (eski frenlerde 25 mm). Disk frenli bisikletlerde frenden kaynaklı bir sınır yok, sınırı kadro, maşa ve jant belirliyor.

Kadro ve maşa için lastiğin geçiş hizasındaki maşa açıklıklarında genişliği ölçün, takmayı düşündüğünüz lastikten sonra iki yanda yarımşar cm boşluk kalıyorsa o genişlikte lastik takabilirsiniz. Yol bisikletinde boşluğu biraz daha düşük tutabilirsiniz, 3 mm kadar olabilir. Ancak lastik genişlediğinde yüksekliği de arttığından lastiğin düşeyde maşanın dibine olan mesafesini de hesaplamak lazım. Her lastiğin genişliğe göre yükseklik değişimi farklı olduğundan bunu baştan hesaplamak zor. Örneğin 28 mm lastiği 32 mm yaptığınızda yanlardan rahatlıkla kurtarsa da lastik maşanın dibine oturabilir.

Jant bakımından da genelde jant iç genişliğine göre desteklenen lastik aralıklarına dair tablolar var. Bunlardan yararlanılabilir ama jant üreticisinin sitesinde varsa uyumlu genişlik değeri en doğrusudur. Özellikle yol bisikleti jantlarında genel tablolardan çok farklı uyumluluk değerleri olabiliyor. Jantın iç genişliği jant üstünde, içinde ya da bisiklet veya jant üreticisinin sitesinde ETRTO formatında, XX-622 şeklinde yazar. XX: jantın mm cinsinden iç genişliği.

1724490397053.png
1724490416187.png

Karda ve yağmurda hangi lastiği onerirsiniz ve normal kullanımda diken ve cam gibi seylere karşı koruma sağlayan

Schwalbe 365 araştırdım sizin onerinjz nedir

Karda ve yağmurda hangi lastiği onerirsiniz ve normal kullanımda diken ve cam gibi seylere karşı koruma sağlayan

Schwalbe 365 araştırdım sizin onerinjz nedir

"Schwalbe 365" derken hangisi?
1724494792033.png
(link)

Bisiklet türü nedir?

Bisiklet türü trekking 700cx35 ebat
Marathone 365 yeşil değilde kırmızı olan dualguard

Eski bir model mi acaba? Güncel olarak Marathon 365'in tek türü var, GreenGuard: (link)
Kırmızı, dualguard olanın linki var mı?

Evet, o olmalı. Schwalbe yakın zamanda bazı modelleri sonlandırdı ya da çok yakın serilerle birleştirdi.

-

Eski model olmasının riski göze alınarak son kez alınabilir. "Son kez"den kastım, sonraki arayışlarda bulunamayacağından.

-

320758 dosyayı görüntüle
Böyle bir uygulama bisiklet lastiklerine de olmalı. Max kaç hıza güvenli ulaşılır yazsa iyi olur.

Aslında kısmen var, E25 ve E50. E-bisikletler için standartlar olsa da bazı normal bisiklet lastiklerinde de belirtiliyor, e bisiklerde de kullanılabildikleri için. E25, 25 km/s hıza ulaşabilen pedal destekli e-bisikletlerin ağırlık ve hız ihtiyaçlarına dayanabilen anlamında, E50 de 50 km/s'lik olanlara uygun (bizde onlar bisiklet değil tabii, bazı ülkelerde farklı bir sınıf). Normal lastiklerde hız dayanımı konusunda çok önemli farklar olmadığı için belirtmeye hiç gerek duyulmamıştır diye düşünüyorum.

Ebike_600x.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Sinyor
27,5" jantta, 1,50 ölçüsündeki iç lastik, 1,40 ölçüsündeki dış lastiğe uydurabilir miyiz yoksa illa yeni iç lastik lazım mı?

27,5" jantta, 1,50 ölçüsündeki iç lastik, 1,40 ölçüsündeki dış lastiğe uydurabilir miyiz yoksa illa yeni iç lastik lazım mı?

1.40" iç lastiğin uygunluk aralığının içinde kalıyorsa kullanılabilir. İç lastiğin üzerinde nasıl bir aralık belirtilmiş?

Ben 27,5 janta 1,5 inçlik dış lastiğe, 1,9 inç ile 2,5 inç arasını destekleyen(decathlon) iç lastiği takmayı başardım. 200 km civarı da kullandım şu ana kadar bir problem olmadı. Bence siz de bir deneyebilirsiniz :D

1.40" iç lastiğin uygunluk aralığının içinde kalıyorsa kullanılabilir. İç lastiğin üzerinde nasıl bir aralık belirtilmiş?
Elimde schwalbe'nin iç lastiği var. Kutusu üstünde 1,50'den 2,40'a kadar uyabileceği yazıyor. 1,40 alt sınırın altında. Dış lastiği 0.1 azaltınca iç lastik sıkışır mı veya içeride katlanır mı zarar görür mü emin olamadım. Baktığım lastiğin bilgilerini nette bulamıyorum, kutusu da elimde değil. Satıcıya bir sormak gerekecek, kutusunun fotoğrafını isteyeyim olmadı.
Ben 27,5 janta 1,5 inçlik dış lastiğe, 1,9 inç ile 2,5 inç arasını destekleyen(decathlon) iç lastiği takmayı başardım. 200 km civarı da kullandım şu ana kadar bir problem olmadı. Bence siz de bir deneyebilirsiniz :D
1,5" için 1,9" ten başlayan bir iç lastik çok yakın değerler olduğu için sanırım zorlanmamıştır. Elimde 1,5" - 2,40" dış lastiğe uygun yedek iç lastiğim var. Yeni bir dış lastik düşünüyorum ve 1,40 olduğundan kafama tam yatmadı.

Yani siz bilirsiniz tabii ama bence bir denemeye değer. Ölçüleri tutan bir iç lastik daha kolay takılır ben takarken epeyce uğraştım dış lastiğin içi çok dardı ama, içeride katlanmıştır ama janta sıkışmadığı için sorun yok
Elimde schwalbe'nin iç lastiği var. Kutusu üstünde 1,50'den 2,40'a kadar uyabileceği yazıyor. 1,40 alt sınırın altında. Dış lastiği 0.1 azaltınca iç lastik sıkışır mı veya içeride katlanır mı zarar görür mü emin olamadım. Baktığım lastiğin bilgilerini nette bulamıyorum, kutusu da elimde değil. Satıcıya bir sormak gerekecek, kutusunun fotoğrafını isteyeyim olmadı.

1,5" için 1,9" ten başlayan bir iç lastik çok yakın değerler olduğu için sanırım zorlanmamıştır. Elimde 1,5" - 2,40" dış lastiğe uygun yedek iç lastiğim var. Yeni bir dış lastik düşünüyorum ve 1,40 olduğundan kafama tam yatmadı.

Lastiğin üstüne basmamışlar mı koca koca mavi ya da beyaz yazılarla?

Lastiğin üstüne basmamışlar mı koca koca mavi ya da beyaz yazılarla?
Yandan foto buldum ancak sadece ölçüleri ve basınç değerleri var. Başka bilgi gösteren foto yok nette.

Yandan foto buldum ancak sadece ölçüleri ve basınç değerleri var. Başka bilgi gösteren foto yok nette.

Ben şurayı yanlış anlamışım:

Soruyu "1.50" dış lastikten çıkan iç lastik 1.40" dış lastiğe de olur mu?" diye algıladığımdan eski iç lastiğin üstünde aralığının yazıp yazmadığını sordum ama bu durumda o bilgi zaten işe yaramıyor.

Katlamadan sıkıştırmadan yerleştirilebilirse 1.50" alt sınırlı lastik 1.40" lastiğe uyabilir ama denemek lazım.

Geri