Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

tpu iç lastik kullanan var mı

Scudo
Muhtemelen o bisiklette çok basit bir jant bandı/şeridi/geti vardır, iç lastik deliklere doğru balon yapıp patlamıştır. Kontrol edip gerekirse değiştirmekte ya da takviye etmekte fayda var. Token, Vittoria gibi firmaların ürünleri ömürlük; Shimano, XLC gibi markaların ürünleri iyi; tam iç oyuk kalınlığında kesilmiş bir iç lastiği eskisinin üstüne döşeyip iki yanından birer kat elektrik bandını iç genişliği dolduracak şekilde sarmak en ekonomik çözüm.

26", oto/schrader/kalın/SV siboplu, dış lastiğin genişliği uyum aralığı içinde kalan en ucuz lastik iş görür. Şu Velomann'lar F/P idi ben stokladığımda ama o bisiklete biraz daha kalını (2.1"in genişlik aralığının içinde olduğu) lazım tabii. HB, N11 gibi platformlarda var.

320268 dosyayı görüntüle

Decathlon'unki de hesaplıdır herhalde: (link)

Siz yine de fiyatları karşılaştırın. Bu aralar sarf fiyatlarına bakmamaya çalışıyorum, stoklama isteğimi dizginlemem lazım, o nedenle en F/P lastiği bilmiyorum.
abi arkadaşın lastik sanki 29 jant. cevabı sen yazınca acaba ben mi yanlış gördüm diye kontrol ettim tekrar. Saygılar sevgiler

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Teşekkür ederim hem bilgiler hem de öneriler için.

Bugün 3 farklı Camp üzerine yorum yaptım, hepsi birbirine karıştı. Sizinki 29"miş, dolayısıyla yanlış lastiğe link vermişim, kusura bakmayın. Önceki mesajda düzeltmeleri yaptım.

abi arkadaşın lastik sanki 29 jant. cevabı sen yazınca acaba ben mi yanlış gördüm diye kontrol ettim tekrar. Saygılar sevgiler

Teşekkürler, düzelttim.

Hangi marka kullanıyorsunuz acaba?

(link)

Benzerlerinden biraz daha ağır ama aluminyum siboplu (plastik siboplu olanları çatlatanlara dair yorumlara denk geldiğim için), değiştirilebilir çekirdekli, kapağında değiştirme anahtarı olduğu ve daha az önemli olsa da bisiklette altın rengi detaylar olduğu için sibop renginden dolayı tercih ettim.

1723237876991.png

Benzerlerinden biraz daha ağır ama aluminyum siboplu (plastik siboplu olanları çatlatanlara dair yorumlara denk geldiğim için), değiştirilebilir çekirdekli, kapağında değiştirme anahtarı olduğu ve daha az önemli olsa da bisiklette altın rengi detaylar olduğu için sibop renginden dolayı tercih ettim.
Teşekkürler.:harika:

• Beğen
27,5 x 2,10 lastik arıyorum zırhlı patlamaya dayanıklı. su ankı lastıklerım cok sert. yolda kı asvaltın tıtresımını hıssedıyorum. tırtır diye bisiklet de birşey sürtüyor sanıyorum. bana yumusak olacak ama zırhlı olacak bır lastık tavsıyesınde bulunabılır mısınız. zırhlı 5mm buldum ama kalıtesını bılmedıgım ıcın fıkır almakıstedım.

27,5 x 2,10 lastik arıyorum zırhlı patlamaya dayanıklı. su ankı lastıklerım cok sert. yolda kı asvaltın tıtresımını hıssedıyorum. tırtır diye bisiklet de birşey sürtüyor sanıyorum. bana yumusak olacak ama zırhlı olacak bır lastık tavsıyesınde bulunabılır mısınız. zırhlı 5mm buldum ama kalıtesını bılmedıgım ıcın fıkır almakıstedım.
Hızlı giderken mi titreşim hissediyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: GameExtremerTR

O ses ve titreşim sertlikten çok lastiklerin deseninden. Şu tür bir lastikle o ses/titreşim olmaz:
(link)

Ya da şehir lastikleri ama bunlar o kalınlıkta pek yok:
(link)
(link)

Ya da "az titreşimli" olarak bunlar:
(link) (bu istediğinizden ince ama örnek olsun diye ekledim, daha kalınına bakarsınız)

Merhabalar. Sabah kalktığımda bisikletimin arka tekerinin indiğini gördüm. Daha önce de birkaç kez yama yapmıştım ama fayda vermediğinden şimdi iç lastiği değiştirmeye karar verdim. Bisikletim Salcano NG650 HD. Lastik önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Dosyalar

• IMG_20230807_202921.jpg
    IMG_20230807_202921.jpg
    120,5 KB · Okunma: 7
Merhabalar. Sabah kalktığımda bisikletimin arka tekerinin indiğini gördüm. Daha önce de birkaç kez yama yapmıştım ama fayda vermediğinden şimdi iç lastiği değiştirmeye karar verdim. Bisikletim Salcano NG650 HD. Lastik önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Schwalbe al dostum. Emin ol pişmanlıktır diğer markalar.

Link paylaşma şansınız var mı? Bu konularda çok bilgim yok da.

Paylaştığınız resimdeki kırmızı işaretli alan lastiğin inç olarak çapı, yeşil işaretli alan da o iç lastiğin hangi genişlikteki dış lastikleri kapsadığı:
1723623299483.png

Lastik bulmaya çalışırken bu örnekteki gibi lastik çapı, dış lastiğinizin genişliğine uygun aralık ve ek olarak bu resimde görünmeyen sibop tipi bilgilerine bakarak aramalısınız. Sibop tipi muhtemelen kalın/oto/auto/AV/SV/Schrader isimleriyle anılan standart araba/motosiklet tipi siboptur. Aralığa eski lastiğinizden de bakabilirsiniz ama dış lastiğinizin genişliğinden yola çıkmanız daha doğru olur. Bunun için dış lastiğin yanağından genişliğine bakın,
iç lastiğin alt sınırı ≤ dış lastiğin kalınlığı iç lastiğin üst sınırı​
şeklinde olmalı, örneğin iç lastiğin aralığı resimdeki gibi ve dış lastiğiniz 2.1" ise
1.75" ≤ 2.1" 2.125"​
şeklinde olur, kullanılabilir.

Dış lastiğiniz 1.7"-2.2" aralığındaysa bu olur: (link)
Dış lastiğiniz 1.9"-2.25" aralığındaysa bu olur: (link)
Dış lastiğiniz 1.5"-2.5" aralığındaysa bu olur: (link)

gibi.

Gidip lastiğin fotoğrafını çektim. 55.569 26x2.2 yazıyor. Sizin yazdıklarınızdan yararlanarak yorum yaparsak iç lastiğin üst sınırı 2.2"den büyük olmalı. Doğru anlamış mıyım?

Örneğin 2.2" yerine 2.0" olsaydı paylaştığınız her 3 aralığa da uyuyor. O halde hangisini seçmemiz daha mantıklı olacaktır? Sonuç olarak paylaştıklarınızdan hangisini almalıyım?

Biraz fazla soru sordum tekrardan zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim.

Dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-08-14 saat 13.52.03_9712b48e.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-08-14 saat 13.52.03_9712b48e.jpg
    59,4 KB · Okunma: 6
Gidip lastiğin fotoğrafını çektim. 55.569 26x2.2 yazıyor. Sizin yazdıklarınızdan yararlanarak yorum yaparsak iç lastiğin üst sınırı 2.2"den büyük olmalı. Doğru anlamış mıyım?

Örneğin 2.2" yerine 2.0" olsaydı paylaştığınız her 3 aralığa da uyuyor. O halde hangisini seçmemiz daha mantıklı olacaktır? Sonuç olarak paylaştıklarınızdan hangisini almalıyım?

(link)

• Beğen
Tepkiler: MertcanKlc

2.2'ye eşit ya da büyük olmalı ama ben tam sınırda olmasındansa biraz daha pay olmasını tercih ediyorum. O nedenle alttaki ikisi, özellikle en alttaki daha güvenli. Şişman Bisiklet hesaplıdır ama ücretsiz kargoyla gönderen platformlara da bakmakta fayda var.

Bir de dış lastiğin içinde lastiği patlatabilecek kalıntıları, jant içini de çıkıtı yapan tel uçları, pürüzlü tel başları olup olmadığını ve jant şeridinin özellikle delik hizalarında zayıf kalıp kalmadığını kontrol edin.

• Beğen
Tepkiler: MertcanKlc
Tamamdır, sitelere bakıp kararımı vereceğim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Beğen
Orta ve hizli
Lastiğin üzerindeki tavsiye edilen Psi değerlerinin ortasında bir hava basın. Üst sınıra kadar şişirmeyin lastikleri. Fazla şişirirseniz de titreşim olur. Orta bir değer bulursanız hem titreşim azalır hem yol tutuşu ve konfor artar.

Geri