Scudo Sports

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

@DUST2 Gerekmez. Lastiğin patlamasının boyutlarıyla pek ilgisi yoktur. Doğru basınçla kullanın.

Scudo
Peki zirhin yarari ne burdaki yollar biraz taşlı antalyadayken normal kullaniyordum degistirmemistim simdi mesela 23 yerine 30 alsam sikinti yaratirmı janta otururmu ?

Yol bisikletine 30'luk lastik olmaz. Zırhlı lastik takabilirsiniz tabi, yararı olur. Büyük lastik takmanın bir katkısı olmaz.

Merhaba, bisikletimde 26x2.20 lik lastikler var dağ lastiği baya kalın. Bunların yerine biraz daha asfalta uygun lastik araştırdım ama internetteki satış sitelerinde bu boylarda şehir lastiği tarzında lastik bulamadım. Acaba bu boyun lastikleri sadece dağ lastiği mi oluyor?

@Orhan Akarkut
Cevabınız için teşekkür ederim. Benim lastiğimin üzerinde 26x2.2 yazıyor ben de o yüzden arama yaparken bu şekilde aramıştım. Sizin benim için gösterdiğiniz lastikler 26x1,50 ve 26x1.25. Bu boyuttaki lastikler benim jantıma ve iç lastiğime uyum sağlar mı? Bisiklete yeni başladım bu arada, belki de çok basit bir soru soruyorumdur ama emin olmak istiyorum

İç lastiği muhtemelen değiştirmeniz gerekecektir. İç lastik ölçüsünü yazarsanız yorum yapabilirim.
(link)
Bu sayfadaki ilk iki iç lastik kullanılabilir. İlki 1.25 ile, ikjincisi 1.50 ile.
Jantınızla ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum. Emin olmak için jant ölçüsünü de bildirin, jantın üstünde yazar.

@Orhan Akarkut
İlginiz için teşekkür ederim, bodrumdan çıkardığım eski model bir Peugeot bisiklet için konuşuyorum :) Jantını zamanında spreyle boyamışlar hiç bir yerinde ölçü göremedim her iki jantta da. İç lastiklere baktım ölçüleri 26x1.75-2.125 yazıyor aynen bu şekilde

@serdalapardim Teşekkür ederim. Bu boy uyuyor yani o zaman. Düşüneceğim modellerden biri de bu o halde:)

carraro cr race 052 bisikletim var lastikler 700x23 onu 700x25 çevirmeye düşünüyorum olumlu olumsuz ne yönleri olur acaba

@Ebolution Konfor biraz azalır ama hissetmeyebilirsiniz. Hızı artırır ama o da çok az, farkedebilecek kadar güçlü pedal çeviremeyebilirsiniz.

Hort. ! Lastik ölçülerim 44-622 (28×1.65 - 700×42C Sorum şu arkadaşlar. Btwin500 8 Count km sayacı benim lastik ölçülerime göre bir değer sunmuyor.Hal böyle iken manuel olarak hangi rakamı yazmalıyım.Elime metre alarak tekerin tam turunu ölçmek sanki bana pek sağlıklı gelmiyor.Lastik hava basıncı nedir ne değildir, doğru degeri bulabilir miyim emin değilim.

Teşekkür ederim @Orhan Akarkut Bugün Road Bike Pro kullanarak birkaç karşılaştırma yaptım. Şuan ki lastik hava basıncı ile km sayacını 2227 ye ayarlayarak yaklaşık 10 km sürdüm.Hedefe vardığımda km sayacım 9.57 gösterirken, Runtastic 9.45 gösteriyordu. Bu da kabul edilebilir bir sapma bence.

Fark her zaman olacaktır. Biri fiziki değer, diğeri GPS le elde edilen.

• Beğen
Tepkiler: YusufM
Schwalbe Big Ben 27.5x2.00 dış lastik almak istiyorum. kullananlar var mı? tavsiye eder misiniz? dişli lastiklerim uzun mesafelerde, tırmanışlarda ve hızlı inişlerde yavaşlatıyor biraz da yoruyor, alınır mı sizce?

@Orhan Akarkut Orhan Bey @Ebolution beyin sorusunu yanlış anladınız galiba. 23 mm den 25 mm lastiğe geçildiğinde konfor daha artar.

Merhaba.Scott Sub 20 Cross bisikletimin lastikleri 28x1.65 - 700x42c) Bisikletimin akıcılığı hoşuma gidiyor ama sanırım asfalta uygun olarak lastiklerimi inceltirsem bir nebze daha sessiz ve hızlanacağını umuyorum. Jantlarım ETRTO : 622x20mm Konunun başlıgıcında ki lastik hesaplama tekniğine göre takabileceğim en ince lastik 20x1.4= 28 doğru mudur.?

Geri