Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

@Orhan A 28 olmaz en az 32 takilabilir ki oda cok fark eder

Duz slik lastik almaya ozen gosterin maratonlar agir conti ve maxxis lere bakabilirsiniz

Scudo
Lütfen açıklayabilir misiniz, 28 neden olmaz? Schwalbe marathon nasıldır?

@Orhan A Şimdi şöyleki ;

17mm Jantınız min 32c lastiği destekler. 15mm olsa idi jantınız 25 c ye kadar destekleyeblirdi. alıp takanlar var mı var. ama lastik ebadı düştükçe lastiğe verilen basınç arttığından lastik janta tutunamıyor ve atıyor. sebebi bu.

Maraton plus uzun müddet kullandım 32c versiyonunu. jant değişince continental 28c lastiğe geçiş yaptımki 32 ile 28 arasında bile dağlar kadar fark var. ama size maraton önermiyorum çünkü tanesi 830 gr!

continental yada maxxis lerin korumalalı olanları çok daha hafif ve fiyat olarak biraz daha uygun.

s@Yavuz SOYLU minimum için 1.4 x jant genişliği diye biliyorum. O zaman benimki için 1.4x17=24 olur, yani 24C'yi destekliyor, dolayısıyla 28 de gayet uygun gibi geldi. Bilemedim ki... Korumalı olması şart değil lastiğin, hafiflik daha önemli. Ne önerirsiniz bu durumda? Teşekkürler.

@laciverti Evet sayın Lacivert, bu bilgiler çok yararlı oldu, teşekkürler.

@Yavuz SOYLU çok teşekkürler. Bana bir lastik önerebilir misiniz? Marka-model olarak lütfen.

korumalı olarak bunlar; 28c hepsinde mevcut...

(link)

(link)

benimki;
(link)

süper ötesi öneri;

(link)

Merhaba, mesajların bir çoğunu okudum ama anlamadığım bir çok nokta var. Ben asfalt yolda kullanmalık, spor amaçlı eski bisikletime dış lastik, iç lastik ve jant alacağım. Asfalt yolda kullanmayı düşündüğüm için ince teker düşünüyorum.

Bu almayı düşündüğüm dış lastik: (link)
Bu almayı düşündüğüm jant: (link)
Almayı düşündüğüm iç lastik şuan yok. Önerirseniz sevinirim.

Cevaplarınızı bekliyorum. :)

@abdyek İlk gözüme çarpan lastikle jantın uyumsuz olduğu, lastik 28, jant ise 26 inç. O lastik o janta takılmaz. Bisikletinizin üzerindeki jant ne ise onunla aynı ölçüde jant ve onunla uyumlu lastik almanızı öneririm. Orijinal jant ve lastik ölçüleriniz nedir?

(link)

Bir kaynak. İngilizce ama biraz uğraşınca anlaşılır.

@Orhan A Lastiğimin üzerinde yazan değerler: 26 x 1.95 normalde lastikler kalın ama ben asfalt yolda sürmeyi düşündüğüm için ince teker almayı düşünüyorum. Sizce bu mümkün mü? Bir üst mesajımda linklerini verdiğim ürünlerle aynı fiyat aralığında ürünler tavsiye ederseniz çok sevinirim.

@abdyek Bisikletinizin üstündeki orijinal jantın ölçüsü nedir? Sanıyorum 26 inç. Orijinal jantları neden değiştirmek ya da yeni jant almak istiyorsunuz? Bisikletinizin jantları yamuldu mu? Sorun nedir? Bisikletiniz orijinalde hangi jantla satılıyorsa o janttan almalısınız. O jantı da sahibinden.com'da değil de örneğin ozceylanbisiklet.com'dan ya da performansbisiklet.com'dan alın. Orijinal jant ölçüsünü bildirirseniz lastik konusunda yardımcı olmaya çalışayım, asfalt kullanımı için.

selamlar forum kuralı okadar saçmaki forumda yeni olduğumdan konu açmama izin vermiyor. acil bir sorum var ve aradığımı forum içinde bulamadığımdan buraya yazmak zorunda kaldım. Elimde klasik bir yarış bisikleti var ve bunu toplamakla uğraşıyorum. Lastiğin üzerinde 28-630 1/4 yazıyor. Bisikletçileri gezdiğimde, abi bu eski bir jant bundan artık bulamazsın dediler. İşlerine gelmeyip uğraşmak istemediklerinden mi dediler yoksa gerçekten bulamayacağım bir jant modelimi acaba? Lütfen bu konuda acil destek ve yardım istiyorum, özel mesaj olarakta benimle iletişime geçebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Merhaba arkadaşlar.Bir sorunum var araştırdım ne yazık ki işe yarayacak bir şey bulamadım.1 hafta önce aldığım Salcano NG650 HD mi kendim topladım.Belek gibi bir yerde olduğum için yetkili servise vaktim olmadığı için gidemeyip bisikletimi kendim topladım.Sorunum şu; ön jantı maşaya taktığım zaman sağ taraftaki boşluk baş parmağım kadar ama sol taraf daha dar yani tam ortalanmadı.Eğer ki ortaladığımı düşürsekte bu sefer disk sağ tarafa kaymış olacak ve balatalar tam yerine oturmayacak.bilgisi olan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum.:(

Birde buradan soralım bisiklet gurusu arkadaşlara :)

700x28c lastik ölçüm, jantın içinde yazan ölçüde 28 x 1 5/8 x 1 3/8 12mm

Bu ölçülere göre dış ve iç lastiği ne kadar daha büyütebilirim ??? Yada hangi ölçü lastikleri kullanabilirim? Teknik terimlere biraz uzağım da :)

Yokmudur yardim edebilecek bir arkadaş :)

Jantta yazan başka bir ölçü, tanımlama yok mu? ...x622 gibi birşey ya da 622x... gibi.

@Quemoy googleye basit bir soru 28x1 5/8x1 3/8 rims metric ?
çıkan sonuçlardan (link)
ETRTOEnglish SizeFRENCH SIZEGerman SizeRim circumference (mm)
37-62228 x 1-5/8 x 1-3/8700 x 35C28 x 1-3/8 x 1-5/81995
Sizin lastik standartınız 700x35
konunun ilk sayfasında yazdığım yoruma göre jant enini 1.4 ile çarparsanız en ince lastiği, 2.2 ile çarparsanız en kalın lastiği, 1.8 ile çarparsanız ideal lastiği bulursunuz. Ben burada ideal lastik ölçüsünden sizin jant eninizi 19 olarak bulup, 2.2 ile çarparak kullanabileceğiniz en kalın dış lastik ölçüsü olarak 700x42 sonucuna ulaştım. 700x45 kulanabilirsiniz belki ama üreticinin verdiği kesin ve güvenilir ölçü 42.

Gerçi bunun daha kolay yolu konunun ilk sayfasında yazıyordu. Jant iç eni takılabilecek lastik kalınlıkları ile ilgili bir tablo bile var nette aratınca kolayca bulunuyor. Tek bilinmesi gereken jant iç eni, ölçmek için jantın lastiğini söküp bir cetvel kullanmak yeter. İhtiyacı olacaklar için tekrar yazmış olalım ki kolaylık olsun.

• Beğen
Tepkiler: Quemoy
Iyi gunler
@Tolga Günsezer
Benim bisijletimin ustunde 28×1.75(37-622) lastikler var.Ben bunlari 28×1.5 olan bu lastiklerle degistirmek istiyorum jant lastik uyumu konusunda bi sikinti olur mu?(jant uzerinde herhangi bir olcu goremedim malasef )
(link)

Ben düşüncelerimi yazayım: mevcut lastiğinizin 37-622 olduğundan emin misiniz? Çünkü 28x1.75 e denk gelmiyor. 28x1.75 lastiğin eni 25.4x1.75=45m yapıyor, 47 diye anılıyor bildiğim kadarıyla, yani 47-622'ye denk geliyor. yazdığınız gibi 37-622'nin doğru olduğunu varsayarsak o zaman da diğerinin 28x1.50 olması gerekir. Lastik üzerinde yazan ölçüleri bir daha kontrol eder misiniz?

Geri