Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Ben de yeni üye olduğumdan konu açamıyorum, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Scudo
Bugün Merida Crossway 100'e, üzerindeki 40'lık cross lastiklerini çıkarıp Michelin Dynamic Sport 700x28 taktım. Yerler ıslak ve hava yer yer yağmurlu olmasına rağmen aynı yoldaki sürüş zamanım kısaldı. memnun olduğumu söyleyebilirim. İç lastik olarak da Btwin 700x25-32 kullandım. Böylece 32 mi 28 mi arayışım sona ermiş oldu.

• Beğen
Tepkiler: aga17
bende mondial turbulance var orjınal lastikleri 26*210 dişli lastik idi 26*150 asfalt lastiği ile deiştirdim fakat sanki lastikler janta göre biraz küçük gibi tırnakları tam geçmiyor ve yolda balans yapıyor jantta 559*19 yazıyor acaba yanlış lastikmi, aldım

Jantınızın iç genişliği 19 mm. Asfalt kullanımı için 28mm'ye kadar inceltmek mümkün ama pek önerilmez. Siz 38mm'lik lastik takmışsınız, hiç sorun olmaması gerekir.

@Orhan A
Merhaba jant ölçüleriniz nedir acaba benim jant ölçüm 622/19C de aynı lastiği takmayı düşünüyordum ama alt limite fazla yaklaşmış olacağım sanırım sorun yaşar mıyım o yüzden soruyorum?

@Snorlax Selam. Benim jantım 622x17. Genel olarak minimum lastik genişliği için 1.4 x jant iç genişliği öneriliyor. Bu durumda sizin jant için 28 mm lik lastik alt limitte, hatta 1-2 mm civarında kadar da dar. Bisikletiniz MTB sanırım. Öyle ise 32'lik lastik öneririm size, 19'luk jant için, tabi asfalt kullanımı için.

Düzeltiyorum, 1-2 mm kadar minimum genişliğin üstünde. Yine de 32'lik daha uygun olacaktır kanısındayım.

@Orhan A mtb değil şehir bisikleti :rolleyes: Şuan üzerinde MICHELIN 700X35C PROTEK lastik takılı agresif kullandığım ve birazda rahatıma düşkün olduğum için inceltmeyi düşünüyorum, Michelin Dynamic Sport 700x28 çok sağlıklı olmaz derseniz başka öneriniz olur mu acaba?

Aslında ince lastik asfaltta ve özellikle hız için kullanılır. Daha konforlu olduğu söylenemez, daha yüksek basınçta hava basılır, bildiğiniz gibi, bu da konforu azaltır ve düz zemin ister. Şu anki lastiğiniz genel kanıya göre lastiğiniz için ideal genişlikte. Çok istiyorsanız 32, hadi 30 yapabilirsiniz, 28 önermem...

@Orhan A çok teşekkürler öncelikle :) rahatıma düşkünden kastım konfordan ziyade daha kolay ivmelenme daha akıcı sürüştü yanlış ifade ettim herhalde,peki 35 ile 30 lastik hissedilir bir fark yaratır mı yoksa masraf yapmaya değmez mi dersiniz?

Ben 40'lık dişli lastikten 28'lik slick lastiğe geçtim, farkı ancak hissettim. 35'ten 30'a geçmenin çok hissedilir bir fark yaratacağını sanmıyorum. Fark elbette ki var, ama ancak üst performanslarda ortaya çıkacaktır.

@Orhan A O zaman elimdekiler eskiyince geçeyim daha ince bir lastiğe:)

merida speeder 200 e hangi kalinliktaki lastikleri takabilirim,uzerinde su an 700x32c maxxis detonator var daha incesini takabilir miyim

Jantın üzerinde yazar. Kağıt stickerın üstünde, küçük bir yazı...

Anladım. Genel kanıya göre minimum 23 takılabilir, ideal ölçü 25-28'lik. Hız yapmak için slick lastik takacaksanız, olabilir. Aksi halde 32'lik lastikte kalmak daha mantıklı.

51 kadro triban 3 sahibiyim ve üzerinde gelen tekerlekler 650 ve 23 buna uygun ne iç lastik ne dış lastik bulamadım decathlonda, nerede bulabilirim acaba, site falan yardımcı olur musunuz? Sitede sadece 1 adet 26'' buldum almıştım, bilgi sahibi olmadığım için 28-42 kalınlığındaymış olmadı dolayısıyla. Teşekkürler :)

Geri