Scudo Sports

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Scudo
@Orhan A Teşekkürler, Türkiye'den alabileceğim bir yer var mı peki?

Bende kron xc250 ye sehirde kullanmak icin lastik ariyorum 1.5 lik lastiklere bakiyorum tavsiye verirseniz sevinirim

Merhabalar benimde bianchi 727 bisikletime daha kalın lastik takmak istiyorum. Hangi lastik modellerini takabilirim acaba ?
netten biraz araştırdım ölçü olarak bunlar yazıyor.
  • Jant : 28'' BIANCHI ÇİFTKAT ALÜMİNYUM 32H DİSK
  • Lastik:MICHELIN 700X35C 37X622

Merhabalar benimde bisikletimin lastiğinde 26*195 yazan Dişli lastik var ben bunu yol lastiği ile değiştirmek istiyorum 700.23 uygunmudur ? Uygun değilse uygun Ölçü nedir ?

Biri beni aydınlatabilirse gerçekten sevineceğim.

@Kubilay Koparan uygun değildir, 700 ölçüsü 28 inçe tekabül eder, yol ve şehir bisikletleri için. Sizin 26 inçlik bir lastik almanız gerek. Kadronuzun ve jantınızın özelliklerine göre lastik genişliği seçmelisiniz. 26x1.40 veya 1.50 modeller tercih edebilirsiniz

@ezagirim Jantınızın iç genişliği ne kadar? 15, 17 ya da 19 mm olmalı. Hangisi. 15 ise 32x622, 17 ise 37x622, 19 ise 42x622 takabilirsiniz.

@Çağlar Çağlayan çok teşekkürler sağolun

Hocam birde şuanki 1.95 inceltmek istiyorum zaten 1.50 sıkıntı çıkartır mı ?

@Orhan A saygılar abicim... Yorumun için tşk. Bisikletin jantına baktım 19 yazıyor

Halil İbrahim Bey'in paylaştığı tabloya göre 62mm'ye kadar kalın lastik kullanabilirsiniz. Ama bu tabi en uç nokta olur, limit kalınlkıkta lastik kullanmak pek tavsiye edilmez. İdeali 37'lik lastiktir sizin jantın.

merhabalar...
ben bu bisikletten sipariş ettim.
(link)
buna hangi ölçülerde iç lastik almalıyım?
kafam karışltı. MTB'den yola yeni geçiyorum da...

Dış lastikleriniz 25x622. İç lastiğiniz 700x18-25c olmalı.

Bisikletinizi güle güle iyi günlerde kullanın.

• Beğen
Tepkiler: Murat Bahçeci
Merhaba konu hakkında bir cevabım değil bir sorum olacak. 54 - 622 LASTİĞİMİN ( 29 x 2.10 ) olduğu etro 18 yazan jantıma neden 700 x 38c den daha büyük bir lastik takamadığımı merak ediyorum.

Jant iç genişliğiniz 18 mm. Buna göre, genel kabul olarak, ideal lastik genişliği jant genişliğinin 1.8 ile 2.2 katı arasında olmalı. Bunun altında ve üstünde olanlar verimli olmaz, janttan çıkma tehlikesi vardır, sürüş konforu iyi değildir, vs.

Merhabalar,
(link)

bisikletin lastiği 22-622, bunu araştırıp (link) linkindeki ürünü aldım ve bisiklete uydu. ancak dış lastik değişimi için hiçbir yerde 22-622 ebadında (iso olarak 700x22c) oluyor sanırım, lastik bulamıyorum, (link) linkindeki gibi bir ürün alsam işime yarar mı acaba?

konuyu baştan sona okudum ancak 22-622 ile ilgili hiçbir mesaj bulamadım, o yüzden sormak durumunda kaldım,

şimdiden teşekkür ederim.

700x23 dış lastiği rahatlıkla takıp kullanabilirsiniz.

Bu arada, bisiklet ne marka ve model?

• Beğen
Tepkiler: Barış Ç.
Geri