Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

@Hrii3y

Merhaba; lastik önerilerinizi bekliyorum...

Teşekkürler

Scudo
@Orhan Akarkut

1. Lastik 26" 2. Lastik ise tam asfalt lastiği ve 26"

Carraro crx 2012 kadroya takabilecegim en büyük lastik nedir? Ön tarafta epicon x2 var, internet alisverisi yapacagim icin emin olmak zorundayim

Haftasonu 32Clik lastikleri mi 28C ile değiştirmiştim, bugün is dönüşü ön lastiğin havası indi... İç lastiğin sibop çevresinde yarılmalar vardı. Bi noktadan da hava kaçırıyordu.. Yamamaya çalıştım ama yamaya rağmen hava kaçırmaya devam etti... Deliğin yeri çok kötüydü.. Yedek lastikte olmadığı için öyle kala kaldım :(
İç lastik sıfırdı. Sadece bu sabah işe gelirken 11km yol yaptım... Sibop çevresinde oval şeklinde oluşan bu yarıkların sebebi ne olabilir? Bi fikri ilan var mı? Acaba lastikleri takarken dikkat etmem gereken bi husus var mıydı?

Bu konuda pek uzman sayılmam ama, sanırım lastiği takarkan iç lastiği sıkıştırmışsınız. Sibopun olduğu bölge jantla dış lastik arasına sıkışmış olabilir. Konuyla ilgili videolar izlemenizi öneririm. Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
O kadar çok ki...
Örneğin

Bisiklet lastiği nasıl takılır, değiştirilir diye yazın arama motorunuza çok sonuç çıkar.

İç lastiği takmadan önce %10-20 oranında şişirin. Önce sibopo yerine yerleştirin, sonra diğer kısımları her iki tarafa doğru yerleştirin. Dış lastiği janta takarken önce sibop tarafından başlayın, ve diğer kısımları nazikçe janta geçirin/takın. Daha sonra dış lastiği janttan çepeçevre, başparmak ve diğer iki parmağınızla her iki taraftan da oynatarak iç lastiğin sıkışmadığından emin olun. Sibopu içeri dışarı oynatmaya çalışın, rahat bir şekilde girip çıkmalı, zorlamayın, olmuyorsa lastik sıkışmış olabilir. Biraz şişirdikten sonra yine üç parmakla kontrol ederek iç lastiğin sıkışmadığından emin olun, sonra tam şişirin. Sibopun janta sabitleme civatası varsa onu sakın fazla sıkmayın, boşluğunu alın, boşalmayacak kadar hafifçe sıkın, bırakın.

@Orhan Akarkut teşekkürler, ben de buldum birşeyler.. Biraz hava basarak iç lastiği yerleştirmek mantıklı...

Bir de dış lastiğin içine talk pudrası dökmekte fayda var. Basınç altında ve sıcakta lastikler birbirine ve janta yapışmasın diye.

Continental Race King 2.20 lastiğim var. bisikletim 29". iç lastik alıcam yedek olsun diye. anladığım kadarıyla bu ölçülerde alsam yeterli mi oluyor ? bunun bir küçük boy ölçüsünde mi iç lastik almam gerekir ? onun ölçüsü kaç olur ?

Merhaba,

Merida Scultra 4000 bisikletimin lastiği sürekli patlıyor. Bisikletçi üstündeki lastiğin yumuşak olduğunu daha sert lastik kullanmam gerektiğini belirtti. Bu konuda öneri alabilir miyim.

Mevcut LASTİK Continental Ultra Sport II 23 kat
upload_2015-8-18_14-37-25.png

@Ketunc
Bende de aynısının 25 i var evet lastik yumuşak ama fena değil öyle hemen patlayacak gibi değil ben 500 km kullandım sıkıntı yok. Lastiğin havasını Max basın.

mosso wildfire 29 D bisikletimin lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum. bugün lastiği söktüm (29x2,10) jant provilinin içini ölçünce yaklaşık 18 mm geliyor en uç kısım tkabileceğim en dar lastik 18x1,4 olmali gibi ama bu sefer üstündeki lastik 18x2,2 ile belirlenen max ölçünün dışında kalıyor. mtb lastiği ile şehir/tur lastik katsayıları farklımı acaba ?

Güzel bir soru. Farklı olduğunu sanmıyorum. Ancak MTB'lerde böyle kalın ve dişli/kaslı lastik takıyorlar. Pazarlama tekniği mi acaba? Belki de toz-toprak-çakıllı dağ yolları için uygundur. Asfaltta kullanacaksanız jantınıza 40 mm civarında ve fazla dişli olmayan lastik takın bence.

İnanılmaz matiksel denklemler için teşekkür ediyoruz.:)) şaka bir yana oturup dikkatlice okuyup anlamak lazım.
Ben kestirmeden gidip jant seti derdime burada bu kadar uzman arkadaşımın içinde kesin çözüm bulacagimi dusunuyorum.
İkinci el bir trek FX 7.5 aldım. Hayatımda gördüğüm en kötü jant ve lastiğe sahip.
JANTLAR: BONTRAGER TLR 24-HOLE
LASTİKLER: BONTRAGER AW1 HARD-CASE LITE, 700X28C

Ne kadar kötü derseniz yokuş aşağı giderken fren yapmama gerek kalmıyor.o derece akiciligi kötü yanı.:(

Bana 500 ile 1000 TL arasında bir jant seti ve lastik tavsiyesine ihtiyacım var.
Uzerinde 27 vites fullshimano deore sistem var.sanırım buda önemli bir ayrıntı.
Zonda diye bir jant seti beğendim yurtdışı fiyatı 1000tl civarı ama bu bisiklete olmaz diyorlar doğru olabilir mi.
Lütfen kullandığınız aldığına değecek birkaç tavsiye bekliyorum.
Hepinize saygılar

Iyi gunler 26"bi siradan bisikletim var 100kiloyum benim icin en uygun jant ve lastik hangisidir ve bu 26"standart bisiklete 28 29" lastik jant takilabilirmi?

Geri