Scudo Sports

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Arkadaşlar merhaba schwalbe alayım diyorum butcem yetmiyor Decathlon'da satılan vittoria randonneur 700x28 lastiği önerir misiniz patlakladan canım bezdi. RANDONNEUR 700x28 YOL BİSİKLETİ LASTİĞİ - PATLAMA KORUMASI / ETRTO 28-622 : (link)

Scudo
Eskiden Continental Race King 26x2.2 kullanıyordum. Fakat arka dış lastik kullanılamaz hale geldi. Bende mecburen kötü bir dış lastik taktırmak zorunda kaldım. Genellikle şehir yollarında kullanacağım Race King 26x2.2 gibi bir dış lastik önerir misiniz? Bir de bu Race King artık üretilmiyor mu? İnternette hiçbir yerde yok sanki.

Bisikletimin jantları 559x19. Ben ön lastiği Race King 2.2 kullanıyorum fakat arkadaki Race King patladığı için kötü bir lastik koymak zorunda kaldım. Bunun yerine Rubena STU 26x1.75 koymak istiyorum. Janta uyar mı? Uyarsa ön teker farklı bir ölçüde olduğu için sorun çıkarır mı?

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
26 Jant mosso dağ bisikleti kullanıyorum, maraton plus almayı düşünüyorum. Sizce 26x1.75 mi yoksa 26x2.00 mı almalıyım? Aralarında hız yönünden fark olur mu? 26x1.75 alsam ince gözükür mü yani sırıtır mı 26x1.40 gibi? Önerilerinizi bekliyorum forumdaşlar :)

@serdar4646
Hazır almışken 1.75 alırdım ben olsam. 2.10/2.25 ten 2.0 yapmak mantıksız.

Aradığım lastikler burada 27.5x2.10 olarak mevcut şayet bisikletimde uzun zamandır ilk aldıklarım haricinde çoğu zaman 2.25lastik kullandım. Yurtdışında satılıyor ama kargo fiyatı fazla ne yapsam iyidir acaba?

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
700x23 swalbe lugano lastik kullaniyorum. Lastik cok kotu durumda. Cok bi tecrübe sahibide degilim bisiklet konusunda. Maddi durumumda conti 4 sezon almaya yetmez. Tekrar lugano almami tavsiye eder misiniz? Yada onerebileceginiz fiyat/performans lastigi var mi? (Onemli olan patlak korumasi ve akiciligi,ıslak zeminde pek kullanmam gibi)

@Desertiger kullanıcı yorumlarına bakarak ucuz ve güzel olduğunu düşündüğüm şu lastik var (link) conti 4000 s2 gibi olduğunu söylüyorlar korumasının yeterli olduğu düşünülebilir. İmkanım olsa bu lastikten alıp deneyeceğim.

@Doğanay07
Fiyati makulmus. Peki 700x23 yerine 700x25 alayim diyorum bu konuda fikriniz nedir

@Desertiger şahsen 23 seçerdim ve 23 kullanıyorum. Ama coşup önü 23 arkayı 25 yapabilirsiniz. Ayrıca hiç 25 kullanmadım.

• Beğen
Tepkiler: Desertiger
@Doğanay07
Tesekkurler. Bende on23 arka 25 dusunuyorum aslinda

(link)
merhaba arkadaslar bi yardima ihtiyacim var bu janti almak istiyorum 700x35 lastigim var uyum sorunu olurmu acaba lastikle jantin

arkadaşlar şehir bisikletine arazide patlamaması için takılabilecek en kalın lastik nedir? mtb alacaktım ama kadro boyu 51cm de bittigi için 58cm şehir bisikleti almayı düşünüyorum

@SweetDreamzZ ayni mevzuyu ben soracaktım bende 700x32 lastikleri olan 622x17 jant setli fuji absolute var Mtb ile değiştirmek yerine kötü yollarda kullanmak icin sadece lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum takabileceğim en kalın lastik ne olabilir

@inceyasar

Arkadaşlar kendi soruma kendim cevap vereyim araştırdım YouTube da bi video buldum bi abimiz fuji Absolute e 29x1.8 lastik takmış sanırım edit 700x46c ye denk geliyor eğer ileride lazım olursa birileri buradan okusun diye yazıyorum hatta videonun linkini de ekliyorum

Saygılarımla

@inceyasar
622X17 Etrto değerli janta takabileceğiniz şehir bisikleti lastiği olarak 700x25 ile 700x38 lastik takabilirsiniz.
Dağ bisikleti lastiğinde ise maximum sınırlar geçilebiliyor.Bu lastiklerde janta oturan kısım dar olmak üzere üst kısım balon gibi geniş üretiyorlar.Ağabeyimiz 29x1.8 taktım sorun yok diyorsa sorun yoktur.
Ama 29X1,8 lik dağ lastiği ile 700x52 lik şehir/yol lastiği aynı değildir.Yani 29x1.8 lik lastik oluyor diye 700x52 lik lastik olmaz

@hamlet2006

29x1,8 lastik oluyor diye 700x52 olmaz demişsiniz ama ikisinde aynı lastik olmuyor mu bilmediğimden soruyorum, benim planım 700x40 rubena stu takıp köy yollarında ve arazide kullanmabilmekti @hamlet2006

@inceyasar En baştan bana ilginç gelen Fuji Absolute'in jantının etrto değerinin 622x17 olması.Ben bir ara bu bisikletle ilgilenmiştim bu bisikletin fabrika lastiği 700x38 idi:confused:.
Sizden ricam etrto değeri için janta tekrar bakmanız.

Daha önce bakmıştım 622x17 yazıyordu yine bakarım, bendeki bisikletin Absolute 2.1 in üzerindeki lastikler 700x32 bir arkadaşımda Absolute 1.7 var onda 700x28 takılı, lastik markaları aynı Vera corsa ikiside diş tipleri falan aynı @hamlet2006

Geri