Scudo Sports

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

@inceyasar Hocam etrto dediğiniz gibi 622x17 imiş.17 yi 1,4 ile çarptığımızda bulduğumuz 23,8 mm en küçük değeri;
Yine 17 yi 2.2 ile çarptığımızda bulduğumuz 37,4 değeri en yüksek değeri veriyor.
700x40 ;sınırı biraz aşıyor ne desem bilemedim

Scudo
@hamlet2006 hocam açıkcası bu bisikleti satıp dağ bisikleti alma niyetim de var ama lastik değişikliği ile de kullanmakta istiyorum bisikletimi seviyorum, ondan böyle bir arayışa girdim,

dediğiniz gibi 1.4 2.2 kuralına göre hareket edersek üst sınır aşılıyor ama dağ bisikletlerinde üst sınırın aşılmasında sıkıntı olmadığını duymuştum benim bisikletteki sıkıntı geniş lastiğin bisiklete sürtebileceğiydi böyle bir video görünce forumdaki arkadaşlarında görüşünü almak istedim,

kötü yollarda masa sabit olduğundan tat vermeyeceğini düşünüyorum ama bir yol bisikleti gibi hızlı kullanmayacağım için tur bisikleti kıvamında giderim diye düşünüyorum

@inceyasar Dağ bisikleti lastiğinde olay biraz farklı.Bu lastiklerde janta oturan kısım dar olmak üzere üst kısım balon gibi geniş olabiliyor.Bundan dolayı maximum sınır aşılabiliyor.29x1,8 olabilir maşaya sığıyor ise.

Ancak şehir bisikleti lastiğinde 1,4- 2,2 kuralı geçerli.

29x1,8 lastikteki 1,8 inçi mm cinsine çevirmek için 25,4 ile çarptığımızda bulduğumuz 45,72 mm; 700x45 İle aynı kapıya çıkmıyor

90AABC7B-9413-4493-B77A-0975A9C65413.jpeg @hamlet2006 dönüşüm tablosu bu şekilde dediğiniz gibi tam denk gelmese de 29x2 50-622 ye denk geliyor 29x1.8 i yazmamış burada ama 700x46c ye denk geliyor sanırım , mm lik hesap yapmaya gerek yok bence sınırları fazla zorlamamak lazım galiba

İyi geceler abilerim, üzerindeki lastikler 29x1.95, 700x50c ye denk geliyor ve ertro değeri 50-622, yeni lastik alacağım ama kadroya sürter korkusuyla karar veremedim, bu değerlere göre takabileceğim ince teker çapı minimum ve maksimum ne olabilir ? Onlar olmazsa 29x2.25 lastik kadroya sürtermi sizce ?28236142_10204762039408347_1385411846_n.jpg

@cenkpasha hocam bisikletim mosso legarda 1721 ama bu lastik benimkine olur mu ? bisikletci 700x40c ye kadar takabilirsin dedi ama

Arkadaşlar belki alakasız olacak ama mosso tca 735 e özellikle arka tekere 700x28 lastik takan mevcut mu herhangi bir sorun çıkarıyor mu ?

@SweetDreamzZ dediğin ölçü sanırım 1,60'a denk geliyor. O zaman kalın gelecektir benim tavsiyem.

@Draconian konuyu baya bir hortlattım farkındayım ama bende bu konudan muzdarip olduğumdan ve yeni konu açmak istemediğimden buraya ayzıyorum :) bende 29 * 2.10 kullanıyorum.bazı zamanlar asfaltta kullanıyorum ya da turlarda kalın lastiklerle çok yoruluyorum. bundan ötürü daha ince ve silik yani az dişli bir lastik arıyorum uzun zamandır. tam olarak aradığımı buldum diyebilirim :::: (link) kendanın 29 * 2.00 lastiği fiyatı da güzel ama inşallah performansıda güzeldir. saygılar

kendimin hortlattığı konuya yine aynı şekilde kendime cevabı ben veriyorum :) yukarıda bahsi geçen lastiği gaziantep cansunar bisikletten temin ettim ve taktım. lastiğimiz kenda kwick 29*2.00

çok akıcı çok sessiz yol tutuşu gayet güzel. rahatsız olduğum konulara ilaç gibi geldi. ben tanesini 100₺ ye aldım ama şu an fiyatı 130₺
@Ghost Buster WhatsApp Image 2018-03-12 at 15.14.15.jpeg WhatsApp Image 2018-03-12 at 15.14.17(1).jpeg

2016 Model Kron xc150 mekanik disk fren bisiklet mevcut lastik patladığı için iç dış lastik değiştireyim komple diyorum şuan takılı olan lastikler 29x2.35 boyutunda ben buna tur/sehir lastiği takmak istiyorum alacağım iç ve dış lastiğin ölçüleri ne olmalı? birde mekanik disk balataları bitmiş acaba hangi balatalardan almam gerek?

Yahu arkadaş, 26x1.50luk lastikten 26x1.15 indim,total hızım biraz daha artar diye düşünüyordum,eskisine nazaran birazcık daha düştü.:D Düz yolda çok fazla zorlamadan 40 civarlarına çıkabiliyordum 1.5luk ile bugün 1.15lik ile denedim 37de kaldım,bu işte bir terslik var ama nerede.:okyrm:(tur bisikleti kullanıyorum, eski lastik rubenaydı,bu 1.15 cst traveller)

@Raptor8
Lastik genişliği dışında yuvarlanma direnci & lastik ağırlığı gibi iki önemli değişken olduğunu unutmayın derim.

@BerkEvren
Lastik dirençlerini nereden bakabiliriz?

@Raptor8
(link)
Bir çok markanın test sonuçları mevcut bu sitede. Onun dışında iş biraz kullanıcı yorumlarına kalıyor malesef.

@BerkEvren Hocam burası,gerek CST gerek RUBENA yı adam yerine koyup listeye bile almamışlar. :) Bende aralarında böyle bir kritere değen farkın olacağını sanmıyorum,ikiside ucuz lastikler sınıfında. Km sayacında 1.15liğe karşılık bir odometer değeri yoktu.1.25lik vardı.Bende onu kullandım,belki ondan bir fark yaratıyor olabilir. Rubenada abandığımda 40lara çıkıyorken bunda 37-38lerde tıkanıyor. Ortalama 20-30larda sürüyorum. Arada bir çılgınlık yapıp 40 yapıyorum.:koptum:(Bu bisikletle ancak bu kadar malesef)Uygun bir zamanda tekeri ideal sevyhede şişirip,boyunu ölçüp 3.14 ile çarpıp o değeri gireceğim bakalım,skala nasıl değişecek.Bu arada hız 40lara yaklaşınca,özellikle pedal çevirirken sanki bisiklet biraz sallanıyor gibi geldi.Belki ince lastiklerin etkisiylede olabilir bilemiyorum daha lastikler yeni göreceğiz artık.
Önceleri 2.20 kullanıyordum,sonra 1.50ye geçtim en sonda 1.15 düştüm.Bilemiyorum bununda altı var mı. :))Çamurluk olduğu için ne kadar ince lastik taksamda sırıtmıyor.Ama çamurluğu sökersem keloğlan gibi duruyor...:)

@Raptor8
Eeee en önemli şeyi atlamışsın hocam sen o_O

@BerkEvren
:pİyide 0,10luk bir sapma uygulamada 4-5km/sa etki eder mi ki?Ürünün kitapçığında 1.15 in değeri yoktu,en 1-1.25 aralığı 1963 diyordu.bende öyle girdim. Ama dediğim gibi birde manuel ölçüp deneyelim bakalım. Aynı tempoda aynı yolda 30la gittiğim yerde 25de gidince insan ister istemez farkkediyor,birde ince lastiğe geçtim hızım biraz daha artacak diye beklerken...Ama akışkanlık,kalkış hızı ve boştaki gittiği yol hemen farkketti. Valla şehirde bisiklet sürüpte kalın lastik kullanmak harbiden çok büyük külfetmiş. Birde hafif bisiklet olsa,bildiğin uçacağız. :))

@Raptor8
Göstergede hızın daha az; km cinsinden katettiğin mesafe ise daha çok çıkacaktır.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Geri