Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Giant Escape Air var 700x28 Maxxis Detonatör lastikler var geçen hafta ön ve arka birkaç defa lastik patlayınca nolur nolmaz diye yedek lastik alayım diyorum.Bugün dükkanın birisine sordum 25 lira dedi biraz kalını ve daha ince yol bisikleti için (700x23-25) olanı var dedi.Kararsızlıktan alamadım napayım sizce ince olanı alsam uyar mı çünkü şimdikiler yani kalın olan şambreller takarken acayip zorladı beni ... :kötü:

(link)
Bu arada bahsettiğim iç lastik gerçi iç-dış takım olarak da var ama : (link)

Scudo
@Bicycleizm
O zaman 29" mtb lastiği uymaz ve maalesef yurtdışında da fazla seçeneğiniz yok. Bu arada, o ölçüye 700B'nin yanı sıra 28 x 1 1/2 inç (28 x 1.50 değil, bir buçuk kesir olmalı) ve 40-635 de deniyor.

@Murat B. schwalbe delta cruiser modeli lastiğin hollanda dan belki, ancak oda biraz zor:kötü: görünüyor sanıyorum.

@Bicycleizm Schwalbe'nin 700B ebatında da ürettiği birkaç tur lastiği daha var, ayrıca Continental Ride Tour da var.

Arkadaşlar şuna kantin üzerindeki lastik 27.5 2.00 ebadında dış lastik ve iç lastik 2.35 e kadar destekliyor dış lastiği bu ebatlarda kullansam sorun yaşar mıyım montajda

@mavikanat 700x40 ve 26x1.50 uygun olur bence.
Arkadaslar hepinize merhaba. Bisiklet severler kulübüne bende katıldım. Bende de kron xc 500 MTB var. Metre ile k
Jant'ın iç genişliğini ölçtüm 18mm geldi. 26 inç jantima 26x1.10 yol lastiği takmayı düşünüyorum. Uygun mudur ?

Arkadaslar hepinize merhaba. Bisiklet severler kulübüne bende katıldım. Bende de kron xc 500 MTB var. Metre ile k
Jant'ın iç genişliğini ölçtüm 18mm geldi. 26 inç jantima 26x1.10 yol lastiği takmayı düşünüyorum. Uygun mudur ?
Bisikleti yaklaşık 2.8cm alçaltmış olursunuz. Dönüşlerde yana eğilirken pedalın yere değme ihtimali var. o kadar ince takmak pek iyi olmaz gibi.
Daha hızlı olmasını istiyorsanız 26x2.0" schwalbe marathon almotion veya schwalbe marathon supreme düşünebilirsiniz. Geniş ama hızlı lastikler.

Selamlar herkese,

Lastikte üretim hatası olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? 2 gün önce internetten bir çift 700x32 ölçüde Continental Sport Contact 2 aldım. Taktıktan sonra ön lastikte bir zıplama oluştu. Arka tarafta yok. Jantlar Dt Swiss 453d 29er. Önde akort problemi yok ama arkada var fakat dediğim gibi sorun ön jantta. İç lastikler de daha önceden mevcut olan IRC 700x28/32/35. Jantta ve iç lastikte sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü eski dış lastikte sorun yoktu. Düzgün takamadağımı düşünerek 2 sefer söküp taktım. Tek değişen şey dış lastikler üretim hatası olma ihtimali var mıdır? Satıcıyla iletişime geçmeli miyim? Bunun için gereken süre azalıyor. Fikri olan ya da daha önce başına gelen var mı böyle bir durum?

Selamlar herkese,

Lastikte üretim hatası olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? 2 gün önce internetten bir çift 700x32 ölçüde Continental Sport Contact 2 aldım. Taktıktan sonra ön lastikte bir zıplama oluştu. Arka tarafta yok. Jantlar Dt Swiss 453d 29er. Önde akort problemi yok ama arkada var fakat dediğim gibi sorun ön jantta. İç lastikler de daha önceden mevcut olan IRC 700x28/32/35. Jantta ve iç lastikte sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü eski dış lastikte sorun yoktu. Düzgün takamadağımı düşünerek 2 sefer söküp taktım. Tek değişen şey dış lastikler üretim hatası olma ihtimali var mıdır? Satıcıyla iletişime geçmeli miyim? Bunun için gereken süre azalıyor. Fikri olan ya da daha önce başına gelen var mı böyle bir durum?

Lastiği janta düzgün oturttuğunuzdan emin misiniz?
Lastiğin kenarında reflektif şerit varsa jant çemberine olan uzaklığı her yerde eşit ise düzgün takmışsınızdır.Eğer reflektif şerit yok ise lastik yazılarının jant çemberinden uzaklığını referans alabilirsiniz.

@hamlet2006
Reflektör şerit yok ama lastik janta düzgün oturuyor. Çok sıkı şekilde. Bundan emin olmak için tekrar tekrar söküp taktım. Elle yavaşça çevirip lastiğin dönüşünü kontrol ettiğimde bir yerinde hafif çoküklük görünüyor ama yanaklara değil, asfalta değen yüzeyde. İç lastiğin içerde deforme olduğundan şüphelendim, dışarı çıkarıp da şişirdim ama eşit şekilde şişiyor heryerde. Yama da yok.

@hamlet2006
Reflektör şerit yok ama lastik janta düzgün oturuyor. Çok sıkı şekilde. Bundan emin olmak için tekrar tekrar söküp taktım. Elle yavaşça çevirip lastiğin dönüşünü kontrol ettiğimde bir yerinde hafif çoküklük görünüyor ama yanaklara değil, asfalta değen yüzeyde. İç lastiğin içerde deforme olduğundan şüphelendim, dışarı çıkarıp da şişirdim ama eşit şekilde şişiyor heryerde. Yama da yok.

Bence tüm olasılıkları kapatmışsınız.Bence lastikte sıkıntı var.

@hamlet2006
Yaklaşık 3.000 km kullandığım CST Caldera lastiklerimden arka lastik geçen gün patladı. İç lastiği yamayıp yola devam ettim. Eve geldiğimde lastik yanaklarındaki çizgi janta paralel olmasına rağmen lastiğin bir yerinde üstten baktığımda deformasyon olduğunu gördüm, indirip elimle dış lastiği her yerinden sıkıştırıp tekrar şişirdim, yine benzer görüntü. Bugün yine aynı lastik patladı, bu sefer iç lastiği değiştirdim, dış lastik görünüşü değişmedi. Dış lastik bir yerden darbe alıp deforme oldu diye yorumluyorum. Sizinki de benzer bir durumsa fabrikasyon bir hata olabilir. Foto ile göstermeye çalışacağım.

@CanTopcu Zaten olabilecek bütün hataları tekrar tekrar kontol etmişsiniz.Geçen gün bir arkadaş yazmıştı durano lastikleri şişirdiği zaman üzerlerinde kabarcıklar oluşmuş.Üretim hatası gibi duruyor bence de, vakit kaybetmeden aldığınız yer ile irtibata geçin.Gelişmeleri burdan paylaşırsanız, bu duruma çözüm amaçlı gelenlere de faydası olur.Kolay gelsin.

Yaklaşık 3.000 km kullandığım CST Caldera lastiklerimden arka lastik geçen gün patladı. İç lastiği yamayıp yola devam ettim. Eve geldiğimde lastik yanaklarındaki çizgi janta paralel olmasına rağmen lastiğin bir yerinde üstten baktığımda deformasyon olduğunu gördüm, indirip elimle dış lastiği her yerinden sıkıştırıp tekrar şişirdim, yine benzer görüntü. Bugün yine aynı lastik patladı, bu sefer iç lastiği değiştirdim, dış lastik görünüşü değişmedi. Dış lastik bir yerden darbe alıp deforme oldu diye yorumluyorum. Sizinki de benzer bir durumsa fabrikasyon bir hata olabilir. Foto ile göstermeye çalışacağım.
Görünüm şu şekilde. Fikri olan?

B8856F9F-255E-40FD-9173-5EBC2AB180B1.jpeg3A86F63B-98AA-493A-9692-BB18A869B1EC.jpeg57347A58-1CB5-45E1-9B73-1F14428A3A35.jpegADEA6076-37BD-4E25-98AD-1634B1E36673.jpeg

• Hahaha
Tepkiler: specific
İç lastik içerde kıvrılmış yada yama yaptığınız yer balon yapmış yeni bir iç lastik takıp tekrar deneyin
Hocam, zaten 2. iç lastikte de aynı yerde bu görüntü oluşuyor. Dış lastiğin içini de kontrol edip iç lastiği o şekilde takıp şişiriyorum. Yarın bir daha komple söküp ön jantta deneyebilirim. Hem ön arka değişimi de yapmış olurum.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Hocam, zaten 2. iç lastikte de aynı yerde bu görüntü oluşuyor. Dış lastiğin içini de kontrol edip iç lastiği o şekilde takıp şişiriyorum. Yarın bir daha komple söküp ön jantta deneyebilirim. Hem ön arka değişimi de yapmış olurum.
İlginç o yamukluk tam sibobun olduğu yerde değil di mi ? Siz zaten yapılabilecek her şeyi yapmışsınız, ön janttada aynısı olursa benim aklımada üretim hatasından başka bir şey gelmiyor ..

jant yamulmuş olabilir mi?
Sürüşlerde dikkat etmeye çalışıyorum ancak bazen çukurlara girebiliyorum. Arka jant göbeğinde boşluk da var. Jantın yamukluğu olası bir durum.

@Gökay Akçay O kısım sibobun olduğu yerde değil, iki seferdir bakıyorum, lastik üzerinde 700 yazısının üzerine geliyor.

Geri