Scudo Sports

Lastik sökme takma

@ATALAY16 Hep o disk frenler, dişli lastikler kar için. :)

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Scudo
@trainspotting35 yok abi yerde buz var o riske girmek istemiyorum yaz sezonuna çok kalmadı :) kolu bacağı kırmayalım

@ATALAY16
merhaba; dert etmeye değer bir durum yok, rahat olun, zorluk konusu kişiye göre değişir bence, gelelim nasıl değişim yapacağınız konusuna... öncelikle dikkat etmeniz gereken en önemli husus tekerleği söktükten sonra kesinlikle frene basmayın aksi halde bu balatalarınızın kapanmasına sebep olur, şayet bastınız ve balatalar kapandı o halde korkulacak bir durum yok yapmanız gereken ince uclu bir tornavida,bıçak vs. yardımıyla balataları yeniden aralayabilir ve kaldığınız yerden devam edersiniz, yani teker söküldü, lastik tamir oldu (bütün bu işlemler yapılırken frene basmadınız) tekrar yerine taktınız ve şimdi dikkat etmeniz ve uygulamanız gereken işlemler sırası ile tekerleği sıkmadan önce diskiniz kalipere tam oturduğunda frene basılı tutup ardından tekerleği sıkmak olmalı, burada takerleği sıkmadan evvel frene basmaktaki mantık disk in kalipere ve balatlara ortalanmasıdır, şayet tüm işlemlerden sonra diskinizden sürtme sesi geliyorsa tekerleği tekrar gevşetin ve frene basılı tutarak aynı işlemleri tekrarlayın. şayet yine de olmazsa bu defa tekerlek yerine sıkıca yerleştikten sonra kaliper bacaklarını gevşetin ve şimdi frene basıp kaliper ve balataların ortalanmasını sağlayın ardından kaliper vidalarını sıkın ve rahatınıza bakın. umarım faydalı olur ve rahatça yaparsınız.

@ahmtbag çok saolasın abi yen lastiklerim geldiğinde hemen deneyeceğim

bende 29 mtb var
hem tur lastiği hem yol lastiği hem mtb lastiği var
sürekli lastik değiştiriyorum tek levye yetiyor
hepsininde zorluğu aynı derecede
nekadar alışkın olsanızda gıcık bi iş

@barış barış yok abi lastiği sökmek takmak hadi bi nebze de benim korkum disk i kaliper e oturtmak daydı analttıalr sağolsunlar

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Bag
Merhaba arkadaşlar. Bugün bisikleti alıp kullanalı 3. gün giderken diken farkettim çıkardım ve tısss o sesi duydum :D
2 km kadar eve kadar elimde götürdüm ve ön lastiği havaya kaldırarak tabi dış lastik zarar görmesin diye acemiyim belki bir şey olmaz diyeceksiniz ama ben ne olur ne olmaz öyle yaptım 2 kat yorgunluk.
Şimdi sorum şu:
Daha önce hiç yama yapmadım direk yarın bisikletçiye götüreceğim ama ön lastiği söküp götürsem nasıl olur tabi sorun da şu var hd fren var onu hiç bilmiyorum ne ayarını ne sökmesini yine komple götüreceğim sanırım zaten takarken ayarını da yapamam muhtemelen değil mi :)
67777733_2325675141020016_4440147515706179584_n.jpg

Tekeri söküp götürün yalnız teker yerinde değilken frene basmamaya dikkat edin. Yoksa tekeri yerine takarken zorlanırsınız. Hatta takamazsınız. Tekeri takarken yerine oturttuktan sonra ön freni sıkıp lastiğin mandalını kapatın. böylece ayar yapmanıza gerek kalmaz ve balatalar diske sürtmez. Gözünüzde büyütmeyin basit bir iş.

Galiba deneyeceğim jantı mandalın söküp götürüyorum direk yama yaptıracağım.
( Bir abim set önerdi yama için kendim yapmalıyım artık yedek iç lastik,pompa,yama takımı ve levye alacağım böyle durumlarda ortada kalmamak için. 2 km boyunca bisikletin önünü kaldırarak dış lastiğe zarar vermesin diye eve getirmek zorunda kaldım.)
O da frene kesinlikle basmamamı söyledi. Direk geri taktığımdan sorun olmayacağını söyledi. Bakalım tecrübe ede ede bu şekilde bende işi çözeceğim nihayetinde. Teşekkürler bilgileriniz için :)

Söktüğünüzde balataların arasına kredi kartı gibi bir şey sıkıştırırsanız sıkıntı olmaz

@Thulkor
Siz binmediğiniz müddetçe bisikleti patlak lastik üzerinde hareket ettirmeniz sorun olmaz. Levye, pompa ve yama seti ile patlak tamiri çok kolay. İnternetten bir iki video izleyerek kolaylıkla yaparsınız.

@esatgelmedi
Evet siparişlerini verdim iç lastikte aldım direk onu takacağım bir daha yolda kalırsam evde de yama yaparım. Ne olur ne olmaz diye kaldırarak götürdüm amatörlük işte :)

• Beğen
Tepkiler: esatgelmedi
Lastik yamalandı bisikletçi tarafından malum daha malzemelerim gelmediği için. 7,5 TL aldılar. (05.08.2019)
Dediğiniz gibi frene basmadım taktım aynı şekilde ama diske sürtme sesi mevcut çok az da olsa ve teker sekiz çiziyor az seviye. Araştırdım biraz lastiği tam oturtamamış olmasından olabilir deniliyor ya da sıfır bisiklet daha 4 kez bindim ayarı kaçmıştır deniliyor vs vs. 10 gün sonra ücretsiz garanti bakımı var o güne kadar böyle süreyim mi yoksa götüreyim mi ya da başka ne yapabilirim? İşi öğrenene kadar bakalım daha neler yaşayacağım :)

• Beğen
Tepkiler: efaruk
Öyle sürmeyin.
Geçen lastik patladı. Bisikletçiye götürdüm yama yaptırdım. Lastik takılırken yandan tam oturmamış. Giderken hissediyorum ama bisikletçiden uzaklaştığım için geri dönmek istemedim. Eve vardığımda fren papucu dış lastiği eritmiş. Yeni dış lastik almak durumunda kaldım. Tabi benimkisi yol bisikleti ve V frenli ama yine de sekiz ciziyorsa bir yerlerde bilya milya dağılır falan. Yaptırın öyle kullanın derim.

Gittim hemen akşamında geri. Baktı sekiz çiziyor sanıyordum ama adam döndürdü üzerindeki çizgilerden göz yanılması dedi. Diski de ayarladı hemen anlamadım ne yaptığını :)
Ya da beni kekledi. Para vermediğim için bilemiyorum. Ya 5 günlük bisiklet elbet bi 15 20 gün oturma süreci olur donanımların diye düşünüyor olsam da işte cahillikten dolayı bir de öyle özenip aldığımdan dolayı üstüne titriyorum.

• Beğen
Tepkiler: efaruk
Merhabalar bisikletine kaplama yapmak için tekerleği söktüm fakat takarken şöyle bir sıkıntı var o mandalı yukarı doğru yapamıyorum acaba fazla mı döndürdüm o yüzden mi yukarı doğru yapamıyorum mandal ben çıkartırken yukarı doğruydu.

Dosyalar

• IMG_20200717_141506.jpg
    IMG_20200717_141506.jpg
    2,1 MB · Okunma: 19
Merhabalar bisikletine kaplama yapmak için tekerleği söktüm fakat takarken şöyle bir sıkıntı var o mandalı yukarı doğru yapamıyorum acaba fazla mı döndürdüm o yüzden mi yukarı doğru yapamıyorum mandal ben çıkartırken yukarı doğruydu.
Çok fazla sıktığınız içindir. Yivleri farklı açıdan girdiği için o şekilde durmuyor olabilir. Siz son noktada jantı sıkı tutacak şekilde sıktıysanız aşağıya da bakabilir.

Çok fazla sıktığınız içindir. Yivleri farklı açıdan girdiği için o şekilde durmuyor olabilir. Siz son noktada jantı sıkı tutacak şekilde sıktıysanız aşağıya da bakabilir.
Dediğiniz gibi yaptım oldu zaten bisikleti bakıma götüreceğim fakat şimdi şöyle Bir sıkıntım var soldaki pabuç resmen janta değiyor fakat sagdakinde bayağı açıklık var. Şimdi ne yapmam gerekiyor TEŞEKKÜRLERIMG_20200717_142616.jpg

Geri