Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik

Benim de, sene başında 500 TL'ye aldığım lastik 1.200 TL olmuş. Lithion 2 mi lastiğiniz?
evet. Daha makûl bir muadili var ise ona yönelmeyi düşünüyorum zaten kırmızı şeritten başka modelide yok

Scudo
Lastiklere lastik parlatıcı sürüyorum acaba zarar verir mi?

Merhaba lastiğin basıncını ölçmek için ne kullanabilirim?

Presta valf için dönüştürücü almam gerekiyor değil mi?

Basınç ölçer :)

(link)

Bende bundan var, güzel ama yol bisikletinde işe yaramıyor: (link)

Göstergeli pompa da bir alternatif tabii.
ilk aklıma bu gelmişti ama 99psi olunca , eskiden schwalbenin vardı o yok sanırım

ilk aklıma bu gelmişti ama 99psi olunca , eskiden schwalbenin vardı o yok sanırım
Michelin'in bütün ürünlerinde 99 psi sınırı var, elektrikli ya da ayaklı pompalarında da. Yol bisikletlisi dostu değil Michelin, hedef kitlesi de bisikletliler değil muhtemelen.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Yerli-yabancı fiyat farkı çok yüksek.

Presta valf için dönüştürücü almam gerekiyor değil mi?

Valf dönüştürücü olsa da Michelin gibi otomobil odaklı ürünler basıncı ölçemiyor. Pini ittiremediğinden öyle birbirlerine bakıyorlar, 0 basınçta kalıyor.

Valf dönüştürücü için en hesaplı yerli firmalardan biri Özceylan: (link) (quicklink'ler için de öyle: (link), (link), (link), (link), (link)), her alışverişime bir tane eklerim.

PRO Dijital Basınç Ölçer​

Bu ürün için link: (link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: blackeaglerider
En güzeli quark tyrewiz kullanmak amma velakin ciddi bir bütce ayirmaniz gerekiyor.

Lastiklere lastik parlatıcı sürüyorum acaba zarar verir mi?
Ürünü ve yapısını bilmiyorum fakat zamanla aşınma yapar muhtemelen ve ek olarak sadece dış yüzeye uyguluyorsunuz dimi?
En güzeli göstergeli pompa kullanmak. Nasılsa basınç düşük çıkacak, takviye de edersiniz :)
bu daha işlevsel duruyor. :D ama arkadaş uzun yol yapıp yolda kontrol edecekse bilemeyiz.

Ürünü ve yapısını bilmiyorum fakat zamanla aşınma yapar muhtemelen ve ek olarak sadece dış yüzeye uyguluyorsunuz dimi?

bu daha işlevsel duruyor. :D ama arkadaş uzun yol yapıp yolda kontrol edecekse bilemeyiz.
Onun da çözümü, yol bisikletimde monteli duran şu pompa o zaman:
Giyo Basınç Göstergeli Mini Pompa, şu anda 400 TL civarında satılıyor.
1728073172753.png
(link)

100 PSI basabiliyorum bu pompayla. Yeterli oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
@Özcan Bu ürün benimde ilgimi çekti. 100 psi çok iyi bir seviye.

@Özcan Bu ürün benimde ilgimi çekti. 100 psi çok iyi bir seviye.
Bende de var 5 yıldır ama benimki o kadar şişiremiyor, bozuk herhalde :)

Şaka tabii, el pompalarının ne kadar şişirebileceği kullanıcıya da bağlı, ben 100 psi basamıyorum, 90'a varmadan kıpırdamaz hale geliyor ama zaten bu trekking bisikletinde takılı, ona da yoldayken olduğu kadar, evde 85 basıyorum. Yol bisikletinde Topeak RaceRocket MasterBlaster diye bir ürün var ((link)), göstergesiz ama kendinden hortumlu, onunla 100 civarına kadar çıkabiliyorum.

Her türlü el pompası için bir mini hortum kullanmakta fayda var, pompayı doğrudan sibopa takıp basmak hem daha zor, hem siboba hasar verme ya da pompanın ağzının bozulma ihtimali var. Örneğin ben her bisiklete birer tane şundan almıştım 10 lirayken: (link)
esnek-presta-schrader-baglanti.jpg

Onun da çözümü, yol bisikletimde monteli duran şu pompa o zaman:
Giyo Basınç Göstergeli Mini Pompa, şu anda 400 TL civarında satılıyor.
322028 dosyayı görüntüle
(link)

100 PSI basabiliyorum bu pompayla. Yeterli oluyor.
Birkaç sene önce Bisiklet Sepeti'nin internet sitesinden 35 TL'ye almıştım ben bunu. Fiyatı uçmuş.

Bunlar da pompam ve takım arkadaşları. Patlamayan lastiklerle tanışsak artık da yükümüz hafiflese...

Dosyalar

• IMG_20241005_152934.jpg
    IMG_20241005_152934.jpg
    103,6 KB · Okunma: 20
Merhabalar dostlar carraro 063 bisikletim var sürekli lastik patlama sorunu yaşıyorum. Vision jant takıl üstünde lastiğimde schwalbe 700x25 iç lastiğimi sanırım tamircim 23 mm takıyor 700x18 25c olması gerekmiyor mu aydınlatırsanı sevinirim

Bir sorum daha olacak tubeles takmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı çünkü bıktım :)

Merhaba dediğiniz gibi oldu valf dönüştürücü sadece lastik basıncını ölçmeme yaradı onuda valf dönüştürücü aparatını kısaltarak yaptım. Lastikleri 80-100 psi'a şişirmek için uygun fiyatlı pompa önerebilir misiniz?

Merhaba. 29x2.25 Schwable Nobby Nic Performance 29x2.25 / 57-622 dış lastik satın aldım. Bu dış lastiğe uygun iç lastik önerir misiniz?

Merhaba. 29x2.25 Schwable Nobby Nic Performance 29x2.25 / 57-622 dış lastik satın aldım. Bu dış lastiğe uygun iç lastik önerir misiniz?
Kullandığınız jantın presta valfe (ince sibop) göre olduğunu düşünerek yazıyorum,

Uygun fiyatlı bişey olsun diyorsanız :
(link)

Biraz daha iyi bişey olsun diyorsanız :
(link)

Merhabalar dostlar carraro 063 bisikletim var sürekli lastik patlama sorunu yaşıyorum. Vision jant takıl üstünde lastiğimde schwalbe 700x25 iç lastiğimi sanırım tamircim 23 mm takıyor 700x18 25c olması gerekmiyor mu aydınlatırsanı sevinirim

Bir sorum daha olacak tubeles takmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı çünkü bıktım :)
Bence schwalbe durano plus almalısın en azından antrenman sürüşlerinde rahat edersin. Yarışlara katıldığında zırhsız hafif lastik takarsin.

Geri