Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

L'etape Türkiye by Tour de France - İstanbul 19-20 Ekim 2024

Yarıştan haberi olmayan orman içinde bir evden siyah bir audi araç yokuş aşağı inen bizim önümüze çıktı.Allahtan aracı gördüm ,fakat araç yokuş yukarı çıkmaya başlamıştı sonrasını tabi bilemiyorum.Az yukarıda polisler vardı.Ellerinde cep telefonu sosyal medyayı geziyorlardı yüksek ihtimal.Çoğu polis ve jandarma elinde telefonuna adapte olmuş yarışçılar geçerken görmüyorlardı bile bizleri.Allaha emanet yarış yaptık.
Bu arkadaş kim bilmiyorum ama kulaklık ile yarışa katılmış ! Start öncesi de yapılan anonsta yasak olduğu söylendiği halde.Sonra kaza oldu niye oldu ?
Arkadan gelenlerin , sağından solundan geçenlerin seslenişlerini nasıl duymayı düşünüyordu ? Vallahi pes.
322499 dosyayı görüntüle
O arkadas kemik iletimli kulaklik takmis. O kulaklikla sagi solu heryeri rahat bir sekilde duyabilir. Ama tabiki gene yanlis birsey yarista takmamasi gerekiyor.

Scudo
Bence genel itibari ile zevkliydi, bitiremem saniyordum ama bitirdim. Ogleden sonra baska bir plana yetisebilmek icin yaris sonrasi kalamadim ama duydugum kadari ile yiyecek/icecekler OK'mis.

En buyuk eksiklik olarak sunu gordum: Bir yokusta yukardan asagi gelecek on grupla kisa grubun yollarinda bir kesisme vardi, ama yolun ortasinda ne duba ne birsey, hicbir sekilde ayrilmamis ve yolun 2 serit oldugu belli degil. Benim gibi 8 cizerek yokusu tirmanmaya calisanlar ve tabii yukardan hizla asagi gelenler icin buyuk tehlike idi. Neyse ki hemen gorduk ve kenara cekildik. Yokus boyunca cok kufur ettim o ayri (gerci zaten nefes nefese kufur edecek birsey ariyordum :) )

Forma sorun idi evet, gec gittigim icin kalan M beden sari formadan almak zorunda kaldim.

Bu arada yerde yatan arkadasi ben de gordum, oylece bekliyordu.. Sanirim dedikleri gibi uzun sure bekledi. Yardim eden doktordan Allah razi olsun. Aramizda ise kendi adima cok cok tesekkur ederim. Guzel insanlar hep var olsun..

Oraya gidecek / oradan geçecek olanlara da SMS gönderilmesi lazım ama bunu bilme şansları yok tabii. Tüm şehre göndermeleri lazım.
Göndersinler çok zor birşey değill. 2 tuşa basacak .

Adına yakışmayan bir organizasyon ihmali sonucu insan hayatı hiçe sayılmış...

(link)
Tam olarak beklendiği gibi adamlara teşekkür edip, onore etmek yerine bir de kavga edip azarlamışlar.

• İnanılmaz
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Adına yakışmayan bir organizasyon ihmali sonucu insan hayatı hiçe sayılmış...

(link)
Simdi fotolardan anladigim uzere benim gordugum kaza da baskaymis. Organizasyon/hakemler/ambulans bayagi bir calismamis masallah..

Düşen kadın sporcu Senem T. onun başında bekleyen 4 sporcu arkadaşın adlarını bilmiyorum ama doktor arkadaşlar yarışı bırakıp
kaç saat kaza yapan arkadaşın başında beklemişler. Bence bu arkadaşlara Fair Play ödülü verilmeli.

(link)

Kazazedeler için kötü bi olay tabi kaza geçirip yarış dışı kalmak, önemli sakatlıklar yaşayabilir arkadaşlar evet ama neticede kaza da bu sporun bir parçası. Ama en kötüsü bence haftasonu kalkmış sabahın köründe gelmişsin, eşek yüküyle para verip kayıt yaptırdığın, sporun amatör olarak keyfini yaşayabileceğin en önemli organizasyonlarından birine katılmışsın, ne yazık ki bu tarz bir olaya şahit olup kendi yarışını bırakıyorsun ve insanlara yardım etmeye çalışıyorsun. Ne yazık ki organizasyona güvenip de kazazedeyi yerde bırakıp yanından geçmeye gönlün el vermiyor, ki devam etsen dahi kimse seni yargılayacak durumda olmamasına rağmen..

Bakalım aynı organizatör İzmir Granfondo için nasıl bir aksiyon alacak. Eylül ayında planlanan yarış valilik kararıyla 1 Aralığa atılmıştı ki Aralık ayında yapılması da oldukça güç görünüyor. Toplanılan kayıt ücretleri iade olacakmı yoksa gelecek seneki yarışlara mı sayılacak o da muamma

Bakalım aynı organizatör İzmir Granfondo için nasıl bir aksiyon alacak. Eylül ayında planlanan yarış valilik kararıyla 1 Aralığa atılmıştı ki Aralık ayında yapılması da oldukça güç görünüyor. Toplanılan kayıt ücretleri iade olacakmı yoksa gelecek seneki yarışlara mı sayılacak o da muamma
Ben iade aldım

• Beğen
Tepkiler: lrfan ve Alazarhus
Beykoz belediyesi neguzel yarislar duzenliyordu beykoz sporda. Risksiz kazasiz bedava :). Yonetim degisince o islerde kalmadi .

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Şimdi bildiğim yerden konuşayım; Türkiye’de herhangi bir otomobil yarışı düzenlenecekse öncelikle gidip otomobil sporları federasyonundan izin alınması gerekiyor. Bu, organizasyonun çapına bağlı bir durum da değil üstelik, yani ‘mahalli’ bir organizasyon için bile bu izin şart. Sonra organizatör kulüpler var, bunlar her yıl için lisan almak zorunda. Eğer organizatör kulüp lisasınız yoksa da organizasyon yapamazsınız. Federasyon her yıl uluslararası federasyonun güncellediği kurallar kitaplarını ve teknik dokümanları Türkçe’ye çevirip paylaşır, bunların içinde bence en önemlisi güvenlik kurallarıyla ilgili olan kitaplar.

Bu bilgileri şundan dolayı verdim; yurtdışında hem iş güvenliği bilinci seviyesinin hem de sponsor bulmanın kolaylığı sebebiyle bazı noktalarda bizim sağlamakta çok zorlandığımız şeyler şart koşulmuş oluyor. Örneğin ambulans, itfaiye, arama kurtarma ekipleri sayıları gibi. Bir organizasyondaki önemli gider kaynaklarından biri ambulans, 2 günlük bi etkinliğe yeri geliyor sadece kayıt gelirlerinden yüksek bi gideri oluyor ambulansların. Ama yine de eğer bir yarışın herhangi bi noktasında bulunması gereken ambulans o anda federasyon delegesi tarafından bulunamazsa -örnekleri çoktur- yarışmanın o kısmı iptal edilebiliyor. Ayrıca da ben 30 yaşımdan sonra öğrendim mesela; ambulansların üzerindeki kırmızı veya mavi şeride göre içerdikleri personel ve ekipman niteliği de değişiyormuş. Yani her gördüğümüz ambulans bir değil, elini sallasan özel ambulanslara denk geliyorsun mesela ama o ambulansın sana ne kadar faydası olacağı da ayrı bir muamma. Tabi bi de bu sektör de memleketin her noktasındaki çürümüşlük ve kokuşmuşluktan nasibini aldığı için dışı şıkır şıkır ambulans olup içinde bi döşek bi yastıktan başka bişey olmayan ambulanslar da yok değil, bunların da bize engel olmaması için yine federasyon delegesi uzman doktorlar tarafından yarış başında tüm ambulanslar kontrol de ediliyor.

Şimdi 1 saat ambulans beklenmesi çok ciddi bir güvenlik zaafiyeti olduğu için benim kafamdaki sorular şu şekilde;
1- Türkiye’de granfondolar federasyon izniyle yapılmıyor mu?
2- Federasyon granfondolar için asgari güvenlik kriterleri belirlemiyor mu?
3- Bu kriterlere uyulup uyulmadığı federasyon tarafından tetkik edilmiyor mu?
4- Tetkik ediliyorsa ve uygun olarak değerlendirildiği halde bu olay yaşanıyorsa bu kriterler yanlış tespit edilmiş olmuyor mu?
5- Bu durumda topu organizatör kulübe atmak yerine federasyona başvurmak gerekmez mi?

Bir spor yapıyoruz, ne kadar amatör olduğundam bağımsız olarak bunu ticari bir hale getirip insanların artık toplumsal bir etkinlik halinde bu sporu icra edeceği yerde bir federasyonun varlığı en önemli konudur. O organizasyonun güvenli bir şekilde topluma ve devlete fayda sağlaması gerekliliğini gözetecek, işi bu şekilde doğrultacak güç federasyondur. Yoksa ben 100 metre uçurumdan atlamalı bisiklet yarışı düzenlemek isterim, sen sele yerine düz boru takılı bisikletlerle yarış düzenlemek istersin, o el bırakarak en yüksek sürate çıkma yarışı düzenlemek ister, sonra bu yarışlarda başına bişey gelene kim ne yapsın?

Zamanında bu özel yarış düzeninin ne olduğunu ve nasıl yapılırsa daha faydalı olacağını uzun uzun yazdık, okumadınız. Gran fondolar ile ilgili ilk yazıyı 2018'de yazmıştım. İlgili sıra ile okuyunuz.

1. (link)
2. (link)
3. (link)
4. (link)

Kazalarda yaralanan arkadaşlara acil şifalar diliyorum. Umarım tez vakitte sağlıklarına kavuşurlar ve umuyorum ki bu süreçte yaşadıkları tarifsiz acılar yüzünden bisikletten soğumazlar.

Federasyonun yayınladığı Granfondolar için yönetmelikimsi bir şey :D

Dosyalar

• 48_Gran Fondo Hakkında.pdf
    799,2 KB · Okunma: 10
Son düzenleme:
Geri