Scudo Sports

L'etape Türkiye by Tour de France - İstanbul 19-20 Ekim 2024

Türkiye’de yapılan fondo’ların parkur profilleri nispeten 3-5dk’lık anaerobik patlayıcı güce dayalı efor isteyen niteliklerde oluyor.
Bir Akra uzun parkuru gibi ya da Toros keçisi ya da Kartepe parkurları gibi değiller.
Fondo’larda derece yapmak için kısa patlayıcı atakları yapabiliyor ve bunları tekrarlayabiliyor olman lazım.

Dünkü kısa ve uzun parkur profili de patlayıcı gücü yüksek olanın avantajına oldu.
İnişler de bir o kadar tehlikeli ve teknik beceri istiyordu.
Zaten kazaların neredeyse hepsi inişlerde oldu.
Letap fransa uzun parkuru 130km 4500 elevasyon mesela granfondo dedigin böyle olacak :) yap bakim patakute atak görim seni :)

Scudo
Letap fransa uzun parkuru 130km 4500 elevasyon mesela granfondo dedigin böyle olacak :) yap bakim patakute atak görim seni :)
Böyle bir parkurda şehirde darbe çıkar 😁

Dün 4:30saat olarak açıklanan ve duyurusu yapılan cutoff süresini 4:00saat dolunca bitirdiler ve süpürge aracı ile kalanları topladılar. Trafiği de alelacele açtılar.

Bizim millet problemli. Haftaiçi lig maçlarında trafikte saatlerce şikayet etmeden beklerler ama 4 saatlik Pazar günü trafik kapatma da isyan çıkarıyorlar 🙂

Kahvaltıya geç kaldı beyzadeler.

• Hahaha
Tepkiler: sccetin
Mesela bu sene çeşme granfondo yu 3 etaba bölmüşler ,
Uzunu bilmiyorum ama orta geçen seneye kıyasla 5 km artmış, tırmanış benzer kalmış. Kısa da bu işe heralde ilk defa girişecekler veya hobi olarak sürecekler içindir.

Şu ana kadar en çok rotasını beğendiğim yarış Çeşme'ydi. Bu sefer ilk İzmir yoluna sokup daha sonra kıyı üzerinden döndürmüşler. Germiyan'ı çıkarmışlar. Bakalım amacım buna da katılmak, aslında aynı rota olsaydı kendimi direkt kıyaslayacaktım ama yeni rota da iyidir.

• Beğen
Tepkiler: ozcanaltin48
Bir ağabeyimizin paylaşımı beni üzdü, isim vermeyeyim.

Günaydın kaza geçiren arkadaşlara geçmişler olsun.dünkü yarışda hayatımda en üzülerek ayrıldığım bir anım oldu.1960 yılından beri yarışmalara katılırım ve hiç bir yarışmayı ne terk ettim nede yarışma dışı kaldım.iki ay sonra 76 yaşıma gireceğim.büyük bir özveriyle hazırlanmıştım bu GF ya.4:30 dak.zaman sınırlaması koymuşlardı uzun etaba.kendimi yarışma içinde çok iyi kontrol ederek 106 .kilometreye gelince 4 saati dolduran herkesin çiplerini koparmaya başladılar.yapmayın etmeyin desemde boşuna kalan kısmı 5 dakikada bitiririm desemde trafiği açtılar ve rezalet bir şekilde arabalardaki sinirlenmiş insanların arasından utanarak bitişe geldim.İpek hanıma anlattığımda verecek bir cevabı olmadı. kim böyle bir talimatı verdi çok merak ediyorum.78 event dan Ömer beyi aradım açmıyor.
İnsan üzülür,utanır ve geri dönüş yapar.merak ediyorum bu güzelim ülkemizde acaba kaç tane daha 76 yaşında 106 . Km ye 4 saatte ulaşabilecek bir sporcuyu bulabilecekler.bütün istediğim tüm siz bisiklet severlere örnek olma çabamı sonuçsuz bıraktılar.çok üzgünüm.sevgiler.
Her GF'da ayrı bir yarış direktörü görüyoruz neredeyse, bir şey deniyorlar muhtemelen. Yol bisikleti yarışında triatlondan direktör yapmaları da ilginç olmuş. Bir sonraki GF'da hangi branştan gelir merak konusu. Bir yarışta bu kadar çok kişi yanlış yola giriyorsa şapkayı öne almak lazım desek nafile olacak, bir şey demeyelim. Aynen devam edecekler zaten

Son düzenleme:
Böyle bir parkurda şehirde darbe çıkar 😁

Dün 4:30saat olarak açıklanan ve duyurusu yapılan cutoff süresini 4:00saat dolunca bitirdiler ve süpürge aracı ile kalanları topladılar. Trafiği de alelacele açtılar.

Bizim millet problemli. Haftaiçi lig maçlarında trafikte saatlerce şikayet etmeden beklerler ama 4 saatlik Pazar günü trafik kapatma da isyan çıkarıyorlar 🙂
Uzun parkurda yarıştım. Köprü geçişleri sonrası anadolu hisarından kavacık istikametindeki tırmanışta (Atatürk caddesi) yolun karşı yönü trafiğe kapatılmıştı. Pazar keyfini sahilde yaşamak isteyen değerli İstanbullular, arabalarından dışarı çıkmış bir vaziyette bizleri bekliyordu. Canı burnunda yokuşu tırmanan sporculara, kornaları, yuhlamaları ve küfürleri ile birlikte çok güzel destek oldular. Hatta bir tanesi, Allah hepinizin belasını versin dedi. Umarım o belayı kendi bulur.

Geçen sene antalya da ciddi bir kaza olmuştu sanırım. Yanlış mı hatırlıyorum? Bu sene bende katılmak istiyorum. Kayıt için ay başını bekliyorum
evet akrada olmuştu hemen arkadaki grupdaydım
Bir ağabeyimizin paylaşımı beni üzdü, isim vermeyeyim.

Her GF'da ayrı bir yarış direktörü görüyoruz neredeyse, bir şey deniyorlar muhtemelen. Yol bisikleti yarışında triatlondan direktör yapmaları da ilginç olmuş. Bir sonraki GF'da hangi branştan gelir merak konusu. Bir yarışta bu kadar çok kişi yanlış yola giriyorsa şapkayı öne almak lazım desek nafile olacak, bir şey demeyelim. Aynen devam edecekler zaten

başkent granfondo da aynı durum söz konusuydu dikmende tırmanırken neredeyse her sokak başında polisle tartışan araçlar gördüm en iyisi parkuru biraz daha şehir dışına almak en azından büyük bir çoğunluğunu yoksa bu durumlar hep olacak gibi duruyor memleketin her yerinde

Uzun parkurda yarıştım. Köprü geçişleri sonrası anadolu hisarından kavacık istikametindeki tırmanışta (Atatürk caddesi) yolun karşı yönü trafiğe kapatılmıştı. Pazar keyfini sahilde yaşamak isteyen değerli İstanbullular, arabalarından dışarı çıkmış bir vaziyette bizleri bekliyordu. Canı burnunda yokuşu tırmanan sporculara, kornaları, yuhlamaları ve küfürleri ile birlikte çok güzel destek oldular. Hatta bir tanesi, Allah hepinizin belasını versin dedi. Umarım o belayı kendi bulur.
Evet hepsini bende işittim. Umarım bu tür organizasyonlar şehir içinde yapılmaya devam eder.
Bunlar yüzünden geri adım atılmaz.

Ayrıca yaptığın süre ve derece için tebrik ederim 👍🏼

Evet hepsini bende işittim. Umarım bu tür organizasyonlar şehir içinde yapılmaya devam eder.
Bunlar yüzünden geri adım atılmaz.

Ayrıca yaptığın süre ve derece için tebrik ederim 👍🏼
Çok teşekkür ediyorum öncelikle.

Yolun trafiğe kapatılmasını, sporcuyu aşağılayarak protesto eden kafa yapısına karşı, kesinlikle geri adım atılmaması gerekiyor. Zira verilecek en küçük taviz,bu cehalet dolu hastalıklı zihinlere karşı kaybedilmiş bir kazanım olacaktır.

Herkese merhaba.Biz takım halinde 6 kişi yarıştık. İyi ki erken çıkmışız çoğu kişi geç kaldığı için araçlarını içeri bile alamamış.
Yarışla ilgili düşüncelerimi aktarmak isterim.

Yarış kaydı için alana gittik.Alan etkinliği vs yetersiz geldi bana.Kayıt olduktan sonra kolu kırılan ve yarışa gelemeyen arkadaş için kit istedik önce maalesef dendi.Neyse ki
durumu anlayan birileri tabi ki de diyip bize arkadaşımızın kitini teslim ettiler.İçinden çipi aldılar tabi.Forma için sıraya girdiğimizde beyaz formaların s bedenlerinin olmadığı , siyah formaların tükendiği söylendi.Bizler de bedenlerimizi daha önceden belirttiğimiz için mecburen sarı forma vs almak zorunda kaldık.Keşke yollanan formlarda beden ile birlikte hangi renk forma istediğimizi de sorsalardı.Burada sınıfta kaldılar.Kayıt işleri tamamlandıktan sonra zor bela kaldığımız yere ulaştık.
Pazar sabahı erkenden yarış alanındaydık hava çok soğuktu. Çenesi zangırdayan arkadaşlar çokça idi. Soğuk beni pek etkilemedi açıkcası soğukta sürmenin faydalarını görmüş olduk.Üzerim de sadece bir rüzgarlık vardı.Yarış startı verilmeden önlere yaklaşabildiğimiz kadar yaklaştık.Yarış startı verildi nötral statrla beraber önlere daha da yaklaştık.Yerler ıslak olduğu için tedirgin gidiyorduk.Sonra start verilince ön grup asıldı tabi bizde onların arkasına yapıştık.Köprüye girdik ara ara bölünmeler mevcut millet deli gibi basıyor sprint finişi için ama ön taraf çok hızlı zaten derken birileri önümde kaza yaptı ve ben onlardan kaçim derken arkadan da birileri gelip bana bodoslama girdi.Ben dedim artık jant patladı.Durdum baktım bir şey yok ama vitesler çalışmıyor.Kulak yamulmuş tabi.Bana çarpan düştü onunla beraber düşenlerde oldu.4-5 sn viteslerle uğraştım zor bela çalıştı.Bindim ama bu sefer ön grup uzamış gitmiş.Benim vitesler hoplayarak bir geçiyor bir geçemiyor 100 km boyunca viteslerle oynamak zorunda kaldım.Yollar genel itibari ile güzel di ama ıslak zemin olması çok tehlike yarattı.Düşenleri gördüm , lastik patlatanlar çoktu.Virajlarda hüç güvenlik önlemi yoktu.Bir viraj hariç kimse yoktu.Bir yerde köpek saldırdı , bir yerde araç çıktı önümüze , bir yerde kadın atladı yola az daha çarpıyorduk derken yarışı bir kaza ile atlatmış oldum.Herkese geçmiş olsun.Yalnız yaralana arkadaşın başında bekleyen dr arkadaşa fair play ödülü gibi ödül verilmesi lazım.3 saat ambulans gelmemiş artık varın siz düşünün.Organizsayon kazalara karşı alınan önlemlerde sıçtı yani.Ben organizasyonun artılarından çok eksiklerinin konuşulacağını düşünüyorum. Beslenme alanlarını bile yola değil yolun yanından geçen iç yola almışlar.Sanki pitstop alanı gibi gir ye iç git.Kimse girmedi zaten.Çok şey yazasım var am abir vakit tüm detayları ile organizasyon firmasına ve federasyona bu konuları yazılı bir şekilde aktaracağım.Saygılar....

Bu tür organizsayonlar öncesi GSM operatörleri o bölgede yaşayan insanlara yolların kapalı olacağını belirten birer SMS gönderse aslında sorunların çoğu çözülür. Neden böyle bir yol izlenmez ?

Bu tür organizsayonlar öncesi GSM operatörleri o bölgede yaşayan insanlara yolların kapalı olacağını belirten birer SMS gönderse aslında sorunların çoğu çözülür. Neden böyle bir yol izlenmez ?
Yarıştan haberi olmayan orman içinde bir evden siyah bir audi araç yokuş aşağı inen bizim önümüze çıktı.Allahtan aracı gördüm ,fakat araç yokuş yukarı çıkmaya başlamıştı sonrasını tabi bilemiyorum.Az yukarıda polisler vardı.Ellerinde cep telefonu sosyal medyayı geziyorlardı yüksek ihtimal.Çoğu polis ve jandarma elinde telefonuna adapte olmuş yarışçılar geçerken görmüyorlardı bile bizleri.Allaha emanet yarış yaptık.
Bu arkadaş kim bilmiyorum ama kulaklık ile yarışa katılmış ! Start öncesi de yapılan anonsta yasak olduğu söylendiği halde.Sonra kaza oldu niye oldu ?
Arkadan gelenlerin , sağından solundan geçenlerin seslenişlerini nasıl duymayı düşünüyordu ? Vallahi pes.
@ozaanyavuz_letape gf-084.jpg

Son düzenleme:
Verilen formalar nasıl kaliteli mi?

Riva’da yaşayan arkadaşım var. Tüm o bölgeye sms ile bilgi verilmiş.

Riva’da yaşayan arkadaşım var. Tüm o bölgeye sms ile bilgi verilmiş.

O zaman neden sikayet ediyor insanlar ilginç .Çıkmayıversinler saat 12 ye kadar.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
O zaman neden sikayet ediyor insanlar ilginç .Çıkmayıversinler saat 12 ye kadar.
bizde yukardan kesin emir yada hakaret gelmedikçe insanlar herşeyden şikayet ederler. yarışa itiraz eden teröristtir desin biri, bak bakalım nasıl destekliyolar 😂😂

Oraya gidecek / oradan geçecek olanlara da SMS gönderilmesi lazım ama bunu bilme şansları yok tabii. Tüm şehre göndermeleri lazım.

Herkese merhaba.Biz takım halinde 6 kişi yarıştık. İyi ki erken çıkmışız çoğu kişi geç kaldığı için araçlarını içeri bile alamamış.
Yarışla ilgili düşüncelerimi aktarmak isterim.

Yarış kaydı için alana gittik.Alan etkinliği vs yetersiz geldi bana.Kayıt olduktan sonra kolu kırılan ve yarışa gelemeyen arkadaş için kit istedik önce maalesef dendi.Neyse ki
durumu anlayan birileri tabi ki de diyip bize arkadaşımızın kitini teslim ettiler.İçinden çipi aldılar tabi.Forma için sıraya girdiğimizde beyaz formaların s bedenlerinin olmadığı , siyah formaların tükendiği söylendi.Bizler de bedenlerimizi daha önceden belirttiğimiz için mecburen sarı forma vs almak zorunda kaldık.Keşke yollanan formlarda beden ile birlikte hangi renk forma istediğimizi de sorsalardı.Burada sınıfta kaldılar.Kayıt işleri tamamlandıktan sonra zor bela kaldığımız yere ulaştık.
Pazar sabahı erkenden yarış alanındaydık hava çok soğuktu. Çenesi zangırdayan arkadaşlar çokça idi. Soğuk beni pek etkilemedi açıkcası soğukta sürmenin faydalarını görmüş olduk.Üzerim de sadece bir rüzgarlık vardı.Yarış startı verilmeden önlere yaklaşabildiğimiz kadar yaklaştık.Yarış startı verildi nötral statrla beraber önlere daha da yaklaştık.Yerler ıslak olduğu için tedirgin gidiyorduk.Sonra start verilince ön grup asıldı tabi bizde onların arkasına yapıştık.Köprüye girdik ara ara bölünmeler mevcut millet deli gibi basıyor sprint finişi için ama ön taraf çok hızlı zaten derken birileri önümde kaza yaptı ve ben onlardan kaçim derken arkadan da birileri gelip bana bodoslama girdi.Ben dedim artık jant patladı.Durdum baktım bir şey yok ama vitesler çalışmıyor.Kulak yamulmuş tabi.Bana çarpan düştü onunla beraber düşenlerde oldu.4-5 sn viteslerle uğraştım zor bela çalıştı.Bindim ama bu sefer ön grup uzamış gitmiş.Benim vitesler hoplayarak bir geçiyor bir geçemiyor 100 km boyunca viteslerle oynamak zorunda kaldım.Yollar genel itibari ile güzel di ama ıslak zemin olması çok tehlike yarattı.Düşenleri gördüm , lastik patlatanlar çoktu.Virajlarda hüç güvenlik önlemi yoktu.Bir viraj hariç kimse yoktu.Bir yerde köpek saldırdı , bir yerde araç çıktı önümüze , bir yerde kadın atladı yola az daha çarpıyorduk derken yarışı bir kaza ile atlatmış oldum.Herkese geçmiş olsun.Yalnız yaralana arkadaşın başında bekleyen dr arkadaşa fair play ödülü gibi ödül verilmesi lazım.3 saat ambulans gelmemiş artık varın siz düşünün.Organizsayon kazalara karşı alınan önlemlerde sıçtı yani.Ben organizasyonun artılarından çok eksiklerinin konuşulacağını düşünüyorum. Beslenme alanlarını bile yola değil yolun yanından geçen iç yola almışlar.Sanki pitstop alanı gibi gir ye iç git.Kimse girmedi zaten.Çok şey yazasım var am abir vakit tüm detayları ile organizasyon firmasına ve federasyona bu konuları yazılı bir şekilde aktaracağım.Saygılar....
Düşünememişler sanırım bunu görüldü atmışlar.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2024-10-22 at 20.49.58.jpeg
    WhatsApp Image 2024-10-22 at 20.49.58.jpeg
    54,9 KB · Okunma: 58
Bu arkadaş kim bilmiyorum ama kulaklık ile yarışa katılmış ! Start öncesi de yapılan anonsta yasak olduğu söylendiği halde.Sonra kaza oldu niye oldu ?
Arkadan gelenlerin , sağından solundan geçenlerin seslenişlerini nasıl duymayı düşünüyordu ? Vallahi pes.
322499 dosyayı görüntüle
(link)
(link)
🙃

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve TeamO2.cc
Geri