gunerokn
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.569
- İsim
- okan
- Başlangıç
- 2020—21
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bununla ilgili organizatör firma topu sporcuya atıyor.Yarışan birinin vidyosunu izledim, TEM'in üstünden Medilpol'e doğru geçerken aşağıdan bisikletliler geliyor ama kendisi için yönlendirme karşı şeride geçip sola ayrılan sapaktan döndürecek şekilde yapılmış. Çocuk baya görüntüyü durdurup hem sola ok hem de sola viraj tabelalarını kabak gibi gösteriyor. Oradan girip aşağıya doğru TEM'e bağlanacak gibi giderken polis durduruyor, geri döndürüyor. Sonra tekrar yukarı çıkıyor, aslında arkasından gelen grupla beraber geldiği yolu tekrar gitmeye başlıyor, sonra bi şekilde U dönüş yapıp tekrar rotaya giriyor. Sonrasında yan yana geldiği bi kaç kişide daha kafalar karışık, "doğru mu gidiyoruz" minvalinde konuşuyorlar çünkü gittikleri yolda ortada kuka falan da yok ve karşıdan bisikletliler gelmeye devam ediyor. Çok garip geldi bana, çok bariz bi yanlış yönlendirme var çünkü. Bu durumla ilgili bi mevzu oldu mu, bilen var mı? Yoksa rotayı ezbere bilmek sporcunun sorumluluğunda olan bir durum mu?
Rotayı bilmek zorunda diyor. Bu yüzden hak talep edilemiyor.
İzlediğiniz video sanıyorum Asperox sporcusu Fehim'in videosu.
Yarışta aynı hatayı bende yaptım ve 1,5dk'lık zaman kaybı yaşadım.
Herhangi bir işaretleme ya da yol ayrımını yapan dubalar yoktu. Zaten videodan gözüküyor.
L'etape yarışı ile alakalı bir çok sporcu yaşadığı mağduriyeti yazılı olarak toplu halde İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne iletti.
Spor İl Müdürlüğü'de cevap olarak adı geçen organizasyonun özel firma organizasyonu olduğunu mağduriyetinizde haklısınız, organizatör firma
sorumluluklarını yerine getirmemiş fakat bu itirazı Federasyon Başkanlığına iletmelisiniz minvalinde bir yanıt verdi.
Bence Türkiye'ye bir daha L'etape gelmemeli. Gelecek ise de mutlaka Federasyon denetiminde tüm yarışlar yapılmalı.
Hatalı yola giren bizleri geçtim, kaç kişi maddi/manevi zarar gördü. Organizasyon yetersiz kaldı.