Scudo Sports

Maalesef dolar:4,13 euro:5,12 arkadaşlar...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@S A T I
Ahşap gemilerin iskeletini çıkarmak çok zor diye duydum kime göredir bilmiyorum ama

@Afyon35

ahşap araç modelleri yapıyorum ben gemi modelciliği çok çok zor zenaat adamlar 1 senede bitiriyor modeli

hemen arka sokakta bir abimiz var gemi modelcisi

ara sıra uğrar bakarım

@S A T I Ürünleri sergiliyor musunuz? İnternetsiteniz var mı?

@FARGO

bu hobiye başlayalı henüz 1 ay oldu.yani daha önceleri 2012 yılından bu yana tüm malzemeleri kullanmışlığım var ama ahşap araç yapımı olarak çok yeniyim.web sitem yok modeller bittikçe buradan paylaşırım inşanllah.

facebok ayağa düştü kullanmıyorum.

@ahlaksız
Spekülatiftir, dokunmamak lazım. Endişelenmemeliz,serin kalmak lazım. 4yıldır bu işi yapıyorum, çekinmemek lazım. Sıcacık su, üşümemek lazım. :D

5 yılda (2013) enflasyon oranı rakamsal bazda 44,83 Lakin yüzdesel bazda yaklaşık %53 çıkıyor...

dolar kuru ise yaklaşık %130 artış göstermiş....

dolara göre ithal ürünlerde alım gücümüzün ne konumda olduğu görülüyor...

maaşlar dolara endeksli olsaydı 5 yıl önce 1000 lira maaş alan bugün 2300 tl alıyor olacaktı...

gelirlerimiz maaşlarımız ithal ürünlere göre alım gücü her zaman eriyor...

Hiç kusura bakılmasın kimseyi en ufak etkilediği umurunda olduğunu sanmıyorum.Daha geçen gün davar (davar çünkü bu mesleğin gereğini yerine getiren işini hakkıyla yapan bir kişi degil öğretmenliği ek iş olarak yapıyor) bir meslektaşım atanmış tuzu kuru müdür yardımcısı Audi A4 aldı götürdü.Hemen hepsi bu yıl içinde araçlarını yeniedi.Ben peki beni sormayin dostlar ben hala Kemal Sunal in öğretmen filminin müziği kafamda çalarak dolaşıyorum . Bu fiyatlari bunlara sorduğumda bana hiç birşey olmayacağını en fazla kişiler tatile çıkmaz o olur deyip geçiştirdigini söyleyebilirim.

Ama yol yaptılar.... Bizim paramızla tabi, geçerken de para veriyoruz. Peki niye vergi veriyoruz..

• Beğen
Tepkiler: ÇAMKOMLU
@engin güner
Toplumun üyeleri,toplumun en tepesindeki kişilerden çok etkilenirler..Zaten en tepedekilerin misyonu da budur..

2 sene önce diyanetin başkanına bir araba alındı,gündemde çok tartışıldı..Şu haber;
Cumhurbaşkanı (link), Diyanet İşleri Mehmet Görmez'e yeni bir makam aracı tahsis ettiklerini açıkladı. Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığımıza karşı yapılmış bu nezaketsizliğe, bu makama yakışan, o makama layık olan bir şeyi, cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler bir jest olarak yapalım dedik" dedi.
(link)
Konuyu bisiklete bağlıyacağım:)
Toplumda şöyle bir algı yaratılıyor..Dindar bir insan,çok pahalı bir araba alabilir veya bu arabada seyahat edebilir..Trilyonluk bir araçla seyahat eden diyanet işleri başkanını gören müslümanlar,kendilerini de bu yolda bulurlar..Yani bütçelerini aşan arabaları hak ettiklerini düşünürler..Haliyle krediler çekilir,ekonomide bir hareket olur,falan filan..
Kabaca yazıyorum,umarım anlaşılıyorumdur..
Böyle bir toplumda bisiklete binen bir yetişkine ''iyi'' gözle bakıl(a)maz..Bu toplumda bisiklete sadece ama sadece ''çocuklar'' biner..Bu algıyı yaratanlar,dediğim gibi toplumun en tepesindeki kişilerdir..
Sonra bizde forumda ''niye bisikletlilere trafikte saygı duyulmuyor?'' gibi konular açarız..Kardeşim..Bizi ciddiye almıyorlar..Bisikletli birisini çocuk olarak görüyorlar..Mevzu bu..

Motorin zammı uygulamaya girdi.

Adsız.png

Kaynak: (link)

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Benzin grubunda fiyat değişikliği beklenmiyor denmişti bugün 16 kuruşluk zam geldi.

• Beğen
@Thranduil Fiyat değişikliği değil değişiklik demişlerdir. Örnek benzin grubunda bir değişiklik düşünülmüyor. Türkçe açıklaması motorine zam yaptığımız herzaman olduğu gibi benzine de zam yapacağız elbette, fikrimizde ve tavrımızda bir değişiklik yok anlamında. :):):):)

"Bu akşamdan itibaren Benzin'e de 16 krş zam yapılacaktır" haberiyle sarsıldım bugün. Üzücü ama gerçek.

@chuck_schuldiner
Benzin 6 tl'yi geçmiş... Bakalım daha ne kadar 50 liralık alacak insanlar :snzdglsn:

• Beğen
@sargonnas
O zaman uyanırlar belki ülkenin büyümediğine, bazı şeylerin dibe doğru gittiğine... Ülkesini gerçekten umursayanlar bağırıyor su alıyoruz, batıyoruz diye ama büyük bir kesim görmemekte ısrarcı... Titaniğin kaptanıda bu gemi asla batmaz demiş, bizim kaptanlarda; dolar algı oyunu, sabrımızı sınamayın, dış mihraklar vs. diyip duruyor. Kaynayan kazanın içinden izliyoruz bizde... Hep birlikte pişiyoruz kısacası. Dibimiz tutacak bu kafayla gidersek...

@BerkEvren

Uyanacak eğitim seviyesi yok malesef ama :) Zaten 40 senedir futbol topu gibi oynadıkları eğitim sisteminin çıkardığı insanlardan bahsediyoruz. İşimiz bitik bence. Beter olucaz.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, dolar ve benzin fiyatlarındaki artış ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Ağbal, "Merak etmeyin bugün dalgalanmalar var, onların hepsi yatışacak. Onun için geçici bir dalgalanma etkisi olarak ortaya çıkan bu gelişmeler, çok hızlı bir şekilde bertaraf edilecek" dedi.

Panik yok maliye bakanı son noktayı koymuş! Gülermisin ağlarmısın belli değil. Adamdaki rahatlığa bak! Geçici bir dalgalanma ile 4 lira üzeri olan dolar normal bir dalgalanma görse kaç lirayı görür diye merak etmiyor değil insan.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri