Scudo Sports

Maalesef dolar:4,13 euro:5,12 arkadaşlar...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Başlık değişebilir.

Screenshot_2018-04-11-14-04-16.png

Scudo
@burak gulyapan
Utanmak, mahçup olmak gibi davranışlar kabul etmek gerekir ki 20. yüzyılda kaldı sanki. Şimdi bu tür şeylere lükse kaçmak gibi bakılıyor.

Demek ki değer, ilke, edep, ahlak da eskiyormuş. Reaksiyoner bir muhafazakar gibi eskiye özlem, yeniye karşı şüphe içinde yaşamak, öyle bir duygusallık içinden ihtiyarlamış bir ruhla dünyaya bakmak yerine eskiyenin eskimişliğine üzülmeden insanlığımızı yeniden bulmamız gerekiyor.

Yazıklanmak ve ah vah etmek bizden önceki nesillere hiçbir şey kazandırmadı. Bize de kazandırmayacak. Bütün değerleri yeni baştan keşfetmek gerekiyor. Saygıyı ve özsaygıyı, açık yürekliliği ve cesareti (isterseniz korkmamak diye de inceltebiliriz).

Bu başlık ironi yapmak ve maddi gerçekliğin haşırt the blackboard hoyratlığındaki güncel seyrini mizahla göğüsleyebilmek için açıldı.

Dün birimiz çay ısmarlamıştı, bugün kahveleriniz benden. Dolarları 4,14'ten bozdurdum hadi yine iyiyizz

cup_mug_teaspoon_foam_jug-1409781%2B%25281%2529.jpg

Para temelde bir kağıt parçası yada metal bir madde olup, hizmet yada malın takası amaçlı ülkelerin otoriteleri (merkez bankaları) tarafından basılır. Çoğu arkadaşımın belirttiği görüşün aksine üretim yada tüketim ülkesi olmak ile kur değişmez. Kur genel anlamda ülkemizin güven endeksi, ülkenizin merkez bankasının takasa aracılık etme yeteneğinin göstergesidir denebilir. Üretim olmasa dahi ; yatırımcıları,iş gücünü ülkemize çekebilirsek paramız değerlenir. Bu nasıl olur? Yabancıyı da yerli sermayeden ayırt etmeyecek, hukuk düzeni ve güven ortamı oluşturarak.
Her tarafı, topladığımız vergiler ile kamu fabrikaları ile donatsak; garanti olan tek şey halka daha fazla vergi yükü bindirileceği veya daha düşük iş gücü fiyat düzeyi (yani düşük alım düzeyi )olacaktır. Bknz. Çin,Rusya,Venezuela... Syg

@Cemil Dada "...kesinliklerimiz ve pratiğimize göre, isyan liderlere ya da kişiliklere, mesih ya da kurtarıcılara ihtiyaç duymaz. kavga etmek için ihtiyaç duyacağınız şeyler, utanma duyusu, belirli miktarda onur, ve bir sürü örgütlenmedir..."

subcomandante marcos

ABD Başkanı Trump'ın "Rusya'yı hazırlayın, çünkü füzeler Suriye'ye gidecek" tweeti sonrası döviz piyasası yeniden rekor seviyelere yükseldi.
Dolar kuru 4.1723 TL ile tarihi rekorunu kırarken, Euro kuru 5.1646 TL, Sterlin/TL ise 5.9212 TL ile yeni zirvesini gördü.

(link)

patron çıldırdı :)

Dolar ,Euro kuruna yayın yasağı gelmiş.
Dağılalım beyler.

Trump veya Putin bi füze atarsa karşılıklı,
Seyreyle ondan sonra euro 10u bulur.

Babam maalesef ak parti seçmeni olduğu için biz de gün içinde propagandaya maruz kalıyoruz. Sabah masadaki güneş gazetesinin açık olduğu sayfaya bir bakayım dedim. Büyümede rekor kırdığımızdan, Avrupa 1. olduğumuzdan bahsediyordu.

İnsanları gerçeklikten koparıp paralel evrene hapsetmişler. Gerçekten çok tuhaf geliyor.

Mesela kanal d gibi ucundan da olsa muhalefet yapmaya çalışan, pengune medyası bir kanalda haberleri izleyince ''bunlarda hep ülkeyi kötülüyor canım'' deyip a habere geçiyor. En ufak eleştiriyi bile kendilerine saldırı olarak görüyorlar. Tarımın bitirildiğini kabul etmiyorlar. Şeker fabrikaları satılıyor dendiğinde ''ben özelleştirmeye karşı değilim'' gibi gülünç cevaplar veriyorlar.

Ülkenin yarısından fazlası yıllardır direniyor. Artık çok sıkıldım ve ne olacaksa bir an önce olsun diye düşünmeye başladım.

@Bahri Kaplan
Yersen...:koptum:

@chuck_schuldiner
Bunun adı " DEVALUASYON " dur..:)

@Abdullah ozturk
İnsanları bilgilendirmeye devam edin siz..
Şu forumda yazdığım 50 mesajı kudret abiye(Saygımızı belirttik kendisine..Bugünlerde ufaklar,büyüklere abi/amca filan demiyor,bunu da belirteyim..!) yazmışımdır..Birkaç konuda uzun uzun yazıştık..Kendisi şeriatı savunan bir saadet partili..Arada komünistim filan da diyor..
Sizin şu mesajlarınızdan rahatsız olup sizi engellemiş ya,ben ''engellenecek bir durum yok'' dediğim için beni de engellemiş..Canı sağolsun..Aslında tam da kendine yakışanı yapmış..Sonuçta şeriatçı..Hoşgörülü(?) bir mutaassıp ya..!

Ekonomi okudum diyorsunuz ama sizi engelliyor..Niye?Çünkü bildiğini sandığı şeyleri yazmaya devam edecek..Sizin,onun kafasını karıştırmanızı filan istemiyor..
Şeriatçı kendi gibi düşünmeyi istemez..Mevzu bu ve ne yazık ki ''muhafazakar demokrat'' adı altında ülkeyi yönetenler de bu şeriatçı abimiz gibiler..16 senedir hep kendi kendilerine birşeyler yaptılar ve sonuç ortada..Halbuki muhalif olanlara hoşgörülü olsalardı,onları dinleselerdi,onlara saygı gösterselerdi,bugün çok farklı bir durumda olurduk..
Neyse..Aslında beni de engellediği iyi olmuş..Şeriatçı saadet partili bir komünistin(birbirleri ile alakasız şeyler) yazdıklarını okumuyor olacağım..:)

Enerjide ülkemizin dışa bağımlılığını ortadan kaldıracak , hatta tüm ülke ihtiyacını bedava üretecek , mega projemi kamuoyuna sunuyorum.Bu arada yapımda ve yayında emeği geçen , kendimide tebrik edeyim. İyiki varım.

bBoXMZ.jpg

Mega proje dediğin ahanda böyle olur. Pis Almanlar bizi kıskanmaya devam etsin. Düşüsenize bir kediyle bunu yapabilirsek , sokaklardaki bütün kedilerle Allah bilir neler yaparız. Hem beleş enerji hemde başı boş sokak kedileri bir işe yarar , hemde evcil kedilerin kendi masraflarını çıkartacak bir işleri olur. Böylece dışardan dolar bazında enerji almamıza gerek kalmaz . hal böyle olunca da dolar ikide bir artmaz. vallahi harika proje. Aferin bana.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri