Scudo Sports

Maalesef dolar:4,13 euro:5,12 arkadaşlar...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@BerkEvren

Ülke sahipsiz berk,kralda çıplak vatandaş şaşkın bir kurtarıcı bekleniyor

@BerkEvren tabiki bu dolar ve euro'nun ateşi sırf bizi yakmayacak yanacaksak hep beraber yanacağız . yok öyle tek başına kurtuluş! ya hep beraber ya hiç birimiz

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Motorine 17 kuruşluk düzenleme de geliyomuş. Ağlanacak halimize gülüyoruz ama nereye kadar güleceğiz o da ayrı bir konu...

Dolar 4 oldu algısı yanlış arkadaşlar. Bunlar reel göstergeler değiller.

• Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
Dolar, euro dediğimiz şeyler aslında kağıt parçası, kağıt bile değil pamuktan üretiliyor.. altın değil, gümüş değil, bronz değil maliyeti nedir ki...
öyle güzel sistem kurulmuş ki, insanın temel ihtiyacı olan suyu bile, paran yoksa içemiyorsun...
mesai saatlerine bakıyorsun, sabahın en erken saatinde başlayıp, güneş batana kadar sürüyor, çalışan anne babalar çocuklarını neredeyse göremeden yaşıyorlar. çocuklar varsa nineleriyle, yoksa kreşlerde büyüyorlar.
Günlerce çalışıyorsun, sonra sana üzerinde rakamlar olan bir kağıt parçası veriyorlar, yeterse ne ala, fakat hiçbir şeye yetmiyor.
"Dolar, euro beni etkilemez" diyen arkadaşlar, Antepfıstığı 100 lira olmuş, iki tane muz 10 lira olmuş, çeyrek altın 300 liraya dayanmış, canı çeken, çocuğunun canı çeken, ihtiyacı olan, hayal edip satın alamayanlar ne yapsın ?

Hepimiz aynı gemideyiz, hakkımızda hayırlısı :(

Biraz önce alışverişe çıktım trafik sessiz ,fırtına öncesi sessizlik var,benzine zaaaaaam gelecek satın ithal malı arabaları bakalım konfor bitti dönün iki tekere işte bu kadar der ellerinizden öperim ve seleyede geçerim hadi bana eyvallah,sonra yazarım resimde atarım ,,,:islik::D

@Alptriatlon hocam millet çöpten ekmek arıyor,pazarlarda atılan sebze -meyveyi topluyor biz de bisikletler pahalı,kompenentleri pahalı diyoruz. gerçekten ben ara ara insanlığımdan utanır hale geldim peki bunca insanın vebalini boyunlarında taşıyanlar hiç utanmaz arlanmaz mı ki?

bir ekonomik tetikçinin itirafları , aslında tüm herşeyi anlatıyor küresel pazarda olup biten (okumak isteyenler için link bıraktım)

(link)

@burak gulyapan

İşletme körlüğü diye bir şey vardır, sürekli aynı şeyi yapanlar, bir süre sonra yaptıklarının farkında olmazlar.

"işletme körlüğü, bir şirkette kullanılan yöntem ve uygulamalardaki hataların ve gelecekteki olası fırsatların ve risklerin çalışanlar tarafından algılanamaması sorunudur. çünkü çalışanlar, zamanla şirketteki uygulamalara ve iş yapış şekillerine alıştıkları için sorunları, riskleri ve fırsatları görmeleri zorlaşır. üstelik bu durum, yöneticiler için çok daha sıkıntılı olabilmektedir. nitekim günlük problemlerle meşgul olan yöneticiler, işletme körlüğü nedeniyle, halledilmesi son derece kolay olan problemlere bile çözüm bulmakta zorlanabilmekte ve özellikle şirketin geleceğini ilgilendirecek konularda, oluşabilecek fırsatları fark edemeyerek veya riskleri öngöremeyerek şirkete önemli kayıplar yaratabilmekte veya şirketi yüksek kazanımlardan mahrum bırakabilmektedirler." ekşi alıntı

Sanırım bu ve benzer nedenlerden, yöneticiler, firma sahipleri, anlatsan bile yaşananları anlayamıyorlar.. en iyi tahminle

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
Uzun vadede kur artışını dengeleyecek ve bundan etkilenmeyecek bir ekonomiye sahip değiliz.Diğer ülkeler niye etkilenmiyorda biz etkileniyoruz.Çünkü sen teknolojiyi dışardan satın alıyorsun satmıyorsun.Diğer ülkelerde üretim var ve ekonomileri dışa bağımlı değil.Ben enerji sektöründe çalısıyorum.Kullanılan bütün teçhizatlar fransız,japon,alman,isveç,usa patentli.Bu teçhizatlarıda dolar ve euro biriminden satın alıyoruz.Bu ülkede zenginleşen siyasiler ve yanlarındaki akbabalar oldu.Parayı betona dökün,fabrikaları satın,toprakları araplara verin

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Dolar:4,14 Euro:5,12

Kur yetmez ama evet diyor.
Devamlı yükselerek "istikrarın " keyfini yaşatıyor.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri