@mariokaldato
Hahaha, dünya beşten büyüktür demek ne demek,
Abd rusya çin ıngiltere fransa demek,dış politikada suriyede rusya yanında olmak demek,devlet adamlığı zor iştir hele hele superlerin arasında kalmak en tehlikelisidir 2 'inci dünya savaşında tarafsız kalan türkiyeyi unutmayalım,bir 3 üncü dünya savaşı topyekün yok oluş
O zaman çare raşit dostum geri çekilip kendi sınırlarımızda tampon bölge oluşturmak,ıraktan suriyeye kadar, afrin afrinlilerindir,bırakalım emperyalist köpekleri birbirini yesin,rusyada güvenilmez bir ülkedir, anca kendi ayaklarımız üzerinde durmanın carelerine bakacağız,yilmak yok,çalışmak var,üretmek var,üreten kalkınir,ayrıca yeni türk lirası projesi vardı kaç kişi biliyor,osman altuğ bütün kağıt paraları kaldıracaktı,1 madeni lira olacak idi,ekonomiyi bilmeyenler 15 yıldır tepemizde ,siyasetin finansmanını kim yapıyor para babaları kim bunlar paranın yönünü izle ülkenin sahiplerini bulursun,halk siyasetin finansmanı olmadığı müddetçe daha çok ağlarız,2019'da hiç bir partiye oy vermeyecek olan 8 milyondan birisiyim,inşallah bu oy verenler bir gün uyanirda ,arkadaş der,kim bu siyasetin finansmanları
Doları yıkmanın yolu rus ve çin ile anlaşarak ticarette kendi paralarını kullanması bu çözüm abd 'yi özellikle dolar basan aileleri sıkıştıracak nükleer çatışmayı göze alamaz abd,ama her imparatorluğun sonu olacaktır,roma yıkıldı,osmanlı yıkıldı ,yıkılmayan yok yani,abd 'yi
' ekonomik açıdan zayıflatmak bunları düşünür isek iyi olur,içerde yüksek teknolojiye ve eğitime önem vermek,eğitim sistemimizi üretim politikaları üzerine inşa etmek bize artı ile dönecektir,15 yıldır kaç adet makine üreten fabrika açıldı hikaye ve de hikaye,tekstil satarak ,domates satarak,maden ürünlerinin sadece hammaddesini satarak iki yakanız bir araya gelmez,petrolü işlemesini bileceksiniz,değerli madenleri işleyeceksiniz,dışarıyı kendinize muhtaç hale getirtecek üretim politikalarınız olacak,ithal mala giden döviz fazla olur ise ihracatınızı karşılamaz ise bunun adı açık değil zarardir türkiye 15 yıldır zararda ,diğer hükümetlerinde bu hükümetten farkı asla yoktur,montaj sanayiden vaz geçeceksiniz,yokmu bu ülkede araba yapacak baba yiğit ile iş olmuyor,ne kadar beyin sahibi bilim adaminiz var ve onlara ne kadar iş sahaları yarattiniz,
Almanlar kadar üretken olacak abd teknolojisi ile baş edecek duruma gelmelisiniz,,,,,
Hocamızın dedikleri aynen doğru,düşük kur yüksek faiz ile anca dibi boylarız