Scudo Sports

Maksimum nabız ve performans hakkında...

@aslanefe forum kurallarının ihlal edildiğini düşündüğünüz bir mesaj varsa lütfen şikayet butonunu kullanmaktan çekinmeyiniz, kabul edersiniz ki bütün akışı tek tek takip edebilmek pek mümkün değil, hep birlikte huzurlu bir ortam yaratmaya çabalıyoruz, iyi forumlar.

Scudo
Aliexpres den gelmemiş ürünüm var yolda geliyor kanun yürürlüğr girerse benden ürün vergisi belirlemek için telgraf gönderip evrak ekran görüntüsü edemez bilgisi isteyecekler bakalım ne olacak

@Yalnız Pedal Yanlış hatırlamıyorsam 30 mayıs tarihinden önce gümrüğe girmiş mallar için eski sistem uygulanacak. 30 mayıstan sonra gümrüğe giren mallar için yeni uygulamaya başlanacak.

198359

Yurtdışından telefon getirtip, başkasının pasaporuna işletme devri kapandı. Ayrıca 2 yıl olan süre 3 yıla çıkarıldı. 3 yıl sonra yeni telefon aldığınızda önceki telefonunuzu da satmak ya da birine hediye etmek de hayal oldu çünkü çöp olacak.
15 Mayıs 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 1111 numaralı kararın 4. maddesi.

22 Euro üstü uygulanan vergi hala aynı adam gelmiş konu içinde 40 dolar için ödenen vergiyi hesaplamaya çalışıyor biz o bedel için o vergiyi 3 ay öncesinde de ödüyorduk yeni birşey değil ki yeni olan 22 euronun altına da gümrük vergisi gelmesi
5 TL için de çok şey konuşuldu ne kendi paketlerime ne de yüzlerce paketi gelen diğer arkadaşlarımın hiçbirisi bu 5 TL'yi ödemedi hatta üzerinde TV Box yazan kutuya dahi ÖTV ödememiş olanlar var bu paketlerin hepsi şimdi nasıl açılacak da vergilendirelecek çok merak ediyorum eğer ki cidden disiplinli bir şekilde uygulanırsa Almanya'dan 10 günde gelen paket 15-20 günden aşağı bize gelir mi ki?

arkadaşlar bugün wiggle'dan sipariş geçsek 20 dolarlık bir ürün alsak vergi yansıyacak mı?

@thewickerman

Yansiyacak.

gümrükte olan iş yükü aşırı artacak 5-10 günde gümrüğe gelen ürünler haftalarca belki aylarca gümrükte kalacak hesaplama için bakalım görücez ne olup ne biticek

@Desert Fox

Böyle bi durumda ardiye ücretlerini kim ödeyecek peki?

@boing
ardiye ücretlerini kim öder bilmem de gümrükte bekleme süresinin artacağı kaçınılmaz son ne yazıkki normalde 22 dolar altı direk gümrükten çıkarken,22 dolar üstü ukim denen kuruma yollanırken tüm ürünler için değer tespiti ve vergi tespiti yapılmak durumunda kalınacak.Bir noktaya gelip vergimi vereyim yeterki ürünüm gelsin diyeceğiz ama nafile uzun süreler bu ürünler elimize ulaşmayacak.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@ndhakara

Hayır ÖTV yok, o gazeteci yanlış anlamış. Bir tane vergi var, geldiği ülkeye göre ya %18 ya da %20.

@boing

Şimdiye kadar kim ödüyorsa o ödeyecek. Vardiye ücreti gümrükte 3 günden fazla durursa tahakkuk eden bir ücret idi. Eğer 3 günden fazla tutup vardiye ücreti almaya kalkarlarsa teslim almaz, satıcıdan ödediğiniz parayı iade alırsınız. Ardiye ücreti ellerinde patlamış olur.

Ardiye ücreti sizden kaynaklı gecikme olursa ödersizin, PTT teslimlerde zaten ardiye söz konusu değil, özel kargolarda ise durumu size bildirdikten sora 3 gün içerisinde yapmanız gereken işlemi yapmazsanız sizden ardiye ücreti talep edebilirler. Yani gümrüğe girip işlem görünceye kadar geçen süreden dolayı ücret talep edemezler..

@hakan hoca

Gümrükte 3 gün hangi sebepten geçerse geçsin talep ediyor. Ardiye ücretini talep edenler özel firmalar gümrükle bir alakaları yok. 3 günü kim geçirdi, neden geçti diye bakmazlar, alıcı kaynaklı veya gümrük kaynaklı geçse dahi alıyorlar.

@clubber
Özel firmalar derken özel kargo firmalarını kastediyorsunuz sanırım. E bizim paketler ülkeye giriş yaptı mı zaten direk PTT'ye devrediliyo. Bence bu vergi işini çok teferruata girmeden halledeceklerdir. Bakacaklar paketin üstünde ne fiyat yazıyo, onun %20'sini fatura edip bi banka hesap nosu verecekler, üç gün içinde yatırın dicekler. O parayı yatırınca da paketi PTT'ye teslim edecekler. Yatırmazsan da ardiye ücreti kilitleyecekler. Paketleri çok fazla gümrükte tutacaklarını da sanmıyorum, belli bi süreye kadar almazsanız o paketi devlet mahsup/temellük edecek ve içinde ne varsa satıp gelir kaydedecektir. Bu iş en hızlı ve en basit bu şekilde yapılır diye tahmin ediyorum.

Bizim insanimiz sistemin açigini bulur ;

Hikaye bu ya İthalatci bir firma yurtdisindan yüklü bir miktar ayakkabi siparis eder.

Anlaşmayı yaparken ayakbilarin sol tekini Turkiye de A gümrugune sağ tekini B gumrugune gönderilmesini ister.

Ayakkabılar gelince. Malin hatali olduğunu teslim almayacagini beyan eder. Kanun gereği mal devlete kalir ve ihaleye çikar.
Haliyle kimse mali istemez. Çok ucuza ve vergisiz olarak firma mali satin alir. Sonrasi malum :)

@clubber
Su ana kadar 3 gunden fazla gumrukte bekledigi cok oldu, hicbirinde ardiye ucreti odemedim. Hatta bir arkadasim dhl ile gelen paketi dhl'in bildirim yapmamasindan dolayi 3 haftadan fazla bekledi. O da birsey odemedi. Mevzuat geregi musteri kaynakli olmayan sebeplerle alinmasinin yanlis uygulama oldugunu dusunuyorum

@hakan hoca

PTT zaten ardiye ücreti almıyor. Diğer taşıyıcı firmalar alıyor. Benim bugüne kadar 3 günden fazla bekleyen hiçbir paketim olmadı (çok fazla ürün alırım). 1.500 euro altı ürünler bireysel ithalat kapsamında olduğu için zaten çok çabuk işlem görüyor. Ardiye ücreti nadiren oluşan bir bedel. O kısmına çok takılmamak lazım.

23,36€ 'luk tekstil ürünüm bugün ptt iş yerine sevk edildi olarak gözüküyor. Almanya'dan geldi, %18 gümrük vergisi işlemesi gerekiyor diye biliyordum ama ücret ve vergiler kısmı hep sıfır gösteriyor. Henüz işlenmemiş olabilir, bir değişiklik olursa yazarım. Ayrıca Çin'den de 20$ altı kargom geliyor, onunda akıbetini yakında göreceğiz.

@turcudede

İlk ürüne vergiyi yazmışlar. 20$ altı kargolarda birşey istemediler. Hazirana sarkan paketlerdeki durumu da yazacağım.

Geri